Μισέλ Ομπάμα: Παιδαριώδης, αντιπατριωτικός πρόεδρος ο Τραμπ

Μισέλ Ομπάμα: Παιδαριώδης, αντιπατριωτικός πρόεδρος ο Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Παιδαριώδη, αντιπατριωτικό πρόεδρο χαρακτηρίζει η Μισέλ Ομπάμα τον Ντόναλντ Τραμπ, σε σχόλιό της για την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Παράλληλα όμως η πρώην Πρώτη Κυρία κάνει μία σύγκριση ανάμεσα στο πώς αντιμετώπισαν οι αρχές τους εισβολείς και την «σκληρή» αντίδραση τους απέναντι στους διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter, το περασμένο καλοκαίρι.

Η Μισέλ Ομπάμα στην ανάρτησή της κάνει λόγο για μια «οργανωμένη από συμμορία πολιορκία του Καπιτωλίου», με βία και οργή για την ήττα στις εκλογές. «Έστησαν κρεμάλες. Κυμάτιζαν περήφανα την προδοτική σημαία της συνομοσπονδίας στις αίθουσες. Βεβήλωσαν το κέντρο της αμερικανικής κυβέρνησης», γράφει.

«Και όταν τελικά οι αρχές ανέκτησαν τον έλεγχο της κατάστασης, αυτοί οι ταραξίες και συμμορίτες οδηγήθηκαν έξω όχι με χειροπέδες, αλλά ελεύθεροι να συνεχίσουν», παρατηρεί. Αυτή η ημέρα, συνεχίζει «ήταν η εκπλήρωση των επιθυμιών ενός παιδαριώδους και αντιπατριωτικού προέδρου που δεν μπορεί να χειριστεί την αλήθεια των δικών του αποτυχιών. Και τα συντρίμμια είναι στα πόδια ενός κομματικού και μιντιακού συστήματος που χαρωπά τον επιδοκίμαζε, γνωρίζοντας καλά την πιθανότητα για συνέπειες όπως αυτές».

Στη συνέχεια η Μισέλ Ομπάμα- όπως έκανε σήμερα και ο Τζο Μπάιντεν στις δηλώσεις του- τόνισε ότι η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter, το περασμένο καλοκαίρι.

«Οι διαδηλώσεις για το BLM ήταν συντριπτικά ένα ειρηνικό κίνημα. Κι όμως, στη μία πόλη μετά την άλλη, οι ειρηνικοί διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν με σκληρή ισχύ. Είδαμε ανοιγμένα κεφάλια, μαζικές συλλήψεις και να ρίχνουν σπρέι πιπεριού σε μια ειρηνική διαδήλωση, για να πάει ο πρόεδρος να φωτογραφηθεί», θυμίζει.

«Για όσους λένε αντιπατριωτικούς όσους απλά γονατίζουν σε σιωπηλή διαμαρτυρία, για εκείνους που αναρωτιούνται γιατί πρέπει να μας υπενθυμίζουν ότι οι ζωές των μαύρων μετράνε, η χθεσινή ημέρα το έκανε οδυνηρά ξεκάθαρο ότι συγκεκριμένοι Αμερικανοί είναι, στην πραγματικότητα, ελεύθεροι να αμαυρώσουν τη σημαία και τα σύμβολα του έθνους μας. Αρκεί να έχουν τη σωστή εμφάνιση», επισημαίνει η Μισέλ Ομπάμα.


Τώρα είναι η ώρα για αληθινό πατριωτισμό, γράφει. «Είναι η ώρα εκείνοι που ψήφισαν αυτό τον πρόεδρο να δουν πραγματικά τι υποστήριξαν και δημόσια και κατηγορηματικά να επικρίνουν εκείνον και τις ενέργειες αυτού του όχλου», συνεχίζει, ενώ κάνει αναφορά και στις πλατφόρμες των social media.

«Τώρα είναι η ώρα οι εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ να σταματήσουν να επιτρέπουν αυτή την άθλια συμπεριφορά και να πάνε ακόμη πιο πέρα από το προσωρινό μπλοκάρισμα αυτού του ανθρώπου από τις πλατφόρμες τους. Να υιοθετήσουν πολιτικές για να αποτρέψουν να χρησιμοποιούν ηγέτες την τεχνολογία τους για να πυροδοτήσουν ανταρσία», αναφέρει.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Τουρκία απαγόρευσε τη χρήση ΛΟΑΤΚΙ+ όρων: Το 2025 ως «Έτος της Οικογένειας» και η εντεινόμενη καταστολή

Διεθνή / H Τουρκία απαγόρευσε τη χρήση ΛΟΑΤΚΙ+ όρων: Το 2025 ως «Έτος της Οικογένειας» και η εντεινόμενη καταστολή

Η τουρκική κυβέρνηση απαγορεύει τη χρήση όρων όπως «κοινωνικό φύλο», «σεξουαλικός προσανατολισμός» και «LGBT» το 2025 - Οι σημαντικότερες επιθέσεις και η κατάσταση των δικαιωμάτων στην Τουρκία
LIFO NEWSROOM
Στα όρια Ινδία-Πακιστάν: Δεκατρεις νεκροί άμαχοι λέει το Νέο Δελχί - Έκρηξη στη Λαχόρη

Διεθνή / Στα όρια Ινδία-Πακιστάν: Δεκατρεις νεκροί άμαχοι λέει το Νέο Δελχί - Έκρηξη στη Λαχόρη

Νέες στρατιωτικές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν στο Κασμίρ, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες - Οι εξελίξεις, οι αιτίες της κρίσης και ο κίνδυνος κλιμάκωσης μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Διεθνή / Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Η μελέτη του Lancet αποκαλύπτει ότι η παιδική σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί παγκόσμια κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημόσιας υγείας, με ελάχιστη πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες.
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Ο αμερικανός υπουργός Υγείας προσπάθησε πολλές φορές να αποτάξει τον τίτλο του αντιεμβολιαστή, ωστόσο οι πράξεις και τα λόγια του έως σήμερα αποδεικνύουν το αντίθετο
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Διεθνή / Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος είναι απίθανος, αλλά η μετατόπιση των στόχων εν μέσω των συγκρούσεων στη Γάζα και την Ουκρανία υποδηλώνει ότι η κρίση στο Κασμίρ θα μπορούσε να κλιμακωθεί
LIFO NEWSROOM