Κορωνοϊός: Μια βοηθός νοσηλεύτρια η πρώτη που έκανε το εμβόλιο στον Καναδά

Κορωνοϊός: Μια βοηθός νοσηλεύτρια η πρώτη που έκανε το εμβόλιο στον Καναδά Facebook Twitter
EPA
0

Ο Καναδάς ξεκίνησε σήμερα την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19, κάνοντας το εμβόλιο σε υγειονομικούς. 

Με με αυτόν τον τρόπο έγινε η τρίτη χώρα παγκοσμίως που χορηγεί το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Η πρώτη δόση χορηγήθηκε στην Ανίτα Κουίντατζεν, μια βοηθό νοσηλεύτρια στο κέντρο Rekai, έναν οίκο ευγηρίας στο Τορόντο, τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά. Η ίδια δήλωσε «ενθουσιασμένη» που ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε.

Μέλη του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, φορώντας μάσκες, έσπευσαν να την χειροκροτήσουν, αμέσως μετά τον εμβολιασμό της. «Σήμερα, πραγματικά, κάναμε στροφή 180 μοιρών», δήλωσε ο γιατρός Κέβιν Σμιθ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πανεπιστημιακού ινστιτούτου Michener, όπου έγινε το εμβόλιο.

«Η ίδια εργάστηκε ακούραστα όταν έπληξε η πανδημία Covid-19 τον οίκο ευγηρίας, κάνοντας συχνά διπλές βάρδιες», σύμφωνα με μια ανακοίνωση. Άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι έκαναν τα πρώτα εμβόλιά τους μετά τη νοσηλεύτρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Διεθνή / «Νιώθεις σαν σε παραμύθι»: 10 από τα πιο εντυπωσιακά δεντρόσπιτα στον κόσμο

Χτισμένα ανάμεσα στα κλαδιά ενός δέντρου, τα δεντρόσπιτα συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας έναν χώρο που μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στη γη και τον ουρανό
THE LIFO TEAM