Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν τα εμβόλια στις ΗΠΑ - Μία νοσηλεύτρια το έλαβε πρώτη στη Νέα Υόρκη [VIDEO]

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν τα εμβόλια στις ΗΠΑ - Μία νοσηλεύτρια το έλαβε πρώτη στη Νέα Υόρκη [VIDEO] Facebook Twitter
Η Sandra Lindsay, νοσηλεύτρια στο Long Island Jewish Medical Center, εμβολιάζεται από τη δρ. Michelle Chester, Νέα Υόρκη 14/12/2020 (ΕΡΑ)
0

Ξεκίνησε, σήμερα Δευτέρα, ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Wall Street Journal πρόκειται για την πλέον επείγουσα εκστρατεία εμβολιασμού μετά από εκείνη κατά της πολιομυελίτιδας κατά τη δεκαετία του 1950. Σημειώνεται πως την Παρασκευή, κινούμενος με ταχύτητα άνευ προηγουμένου, ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων, FDA, ενέκρινε την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Μία νοσηλεύτρια στη Νέα Υόρκη, η Sandra Lindsay, ήταν ανάμεσα στους πρώτους που εμβολιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας. Η Pfizer απέστειλε τα εμβόλια την Κυριακή. Τα νοσοκομεία και άλλες βαθμίδες υγείας άρχισαν να τα παραλαμβάνουν από το πρωί της Δευτέρας. 

Ο εμβολιασμός της Sandra Lindsay μεταδόθηκε με live streaming, με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, να πραγματοποιεί παρέμβαση. Η ίδια ανέφερε πως η γιατρός Michelle Chester είχε «ελαφρύ χέρι» και πως ο εμβολιασμός δεν απέχει από οποιονδήποτε άλλον.

Παράλληλα είπε πως νιώθει καλά και αισιόδοξη, επισημαίνοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές. «Πιστεύω στην επιστήμη, ως νοσηλεύτρια, και εμπιστεύομαι την επιστήμη», ανέφερε μεταξύ άλλων. Όπως ανέφερε ο Άντριου Κουόμο οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας θα λάβουν πρώτοι το εμβόλιο. 

Συνολικά, περίπου 145 δομές υγείας στις ΗΠΑ αναμένεται να μπορούν να προχωρήσουν σε εμβολιασμούς από το πρωί της Δευτέρας, και θα ακολουθήσουν 425 την Τρίτη και 66 την Τετάρτη, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές. 

  

 

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίρ, δήλωσε χθες ότι τα πρώτα εμβόλια αναμένεται να γίνουν στην Πολιτεία εντός της ημέρας. Σημειώνεται πως μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού θα έχει άμεση πρόσβαση στα εμβόλια καθώς ο αριθμός των πρώτων παραλαβών είναι περιορισμένος. 

Με πληροφορίες από Wall Street Journal 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ