Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα το φάρμακο που χορηγήθηκε στον Τραμπ - Ποιοι θα το πάρουν

Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα το φάρμακο που χορηγήθηκε στον Τραμπ - Ποιοι θα το πάρουν Facebook Twitter
pixabay
0

Ο ΕΟΦ ενέκρινε σήμερα τελικά την δοκιμή του φαρμάκου των μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Ελλάδα το οποίο είχε χορηγηθεί και στον απερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, όταν είχε νοσήσει από κορωνοιό.

Οι κλινικές μελέτες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα. Το φάρμακό που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Regeneron στις ΗΠΑ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φτάσει στην χώρα μας και θα σταλεί σε 5 νοσοκομεία της χώρας μας. Σε 2 νοσοκομεία στην Αττική και σε 3 στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο ΕΟΦ τις επόμενες ώρες  θα λάβει από τις ΗΠΑ το ειδικό πρωτόκολλο που θα περιγράφει με λεπτομέρεια την δοσολογία αλλά και ποιος είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων στην συγκεκριμένη μελέτη, και ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν.

Το φάρμακο θα χορηγείται μόνο στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες στην χώρα μας θα γίνουν δύο μελέτες. Η μία θα έχει να κάνει με ασθενείς που έχουν ήπια έως μέτριας βαρύτητας συμπτώματα άνω των 12 ετών.

Η δεύτερη μελέτη θα αφορά σε στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν  το συγκεκριμένο φάρμακο να έχει και προληπτική δράση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Ελλάδα / Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Η υπεράσπιση, μέσω της δικηγόρου Βάσως Πανταζή, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει εκ νέου στον Άρειο Πάγο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «αναιρετέα»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Ελλάδα / Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Οι Αρχές εξετάζουν τη μαρτυρία δημοσιογράφου που βρέθηκε τυχαία στο σημείο του τροχαίου και υποστηρίζει πως η μηχανή με τους δύο αναβάτες χτύπησε άλλη μηχανή
LIFO NEWSROOM