Κίνα: Κορωνοϊός σε συσκευασία κατεψυγμένων γαρίδων από τη Σαουδική Αραβία

Κίνα: Κορωνοϊός σε συσκευασία κατεψυγμένων γαρίδων από τη Σαουδική Αραβία Facebook Twitter
0

H πόλη Λαντζού της Κίνας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν ίχνη κορωνοϊού στη συσκευασία μιας παρτίδας γαρίδων που εισήχθησαν από τη Σαουδική Αραβία.

Η Δημοτική Υγειονομική Επιτροπή της Λαντζού ανέφερε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ότι χθες βρέθηκε θετικό ένα δείγμα στο εσωτερικό τμήμα της συσκευασίας εισαγόμενων κατεψυγμένων γαρίδων από τη Σαουδική Αραβία και ότι η συσκευασία αυτή είχε περάσει από τον τελωνειακό έλεγχο στην παράκτια πόλη Τιανζίν.

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης κατεψυγμένων προϊόντων στην Λαντζού, όπου εντοπίστηκε το θετικό δείγμα, έκλεισαν προσωρινά, όλοι οι υπάλληλοι του εργοστασίου υποβλήθηκαν σε τεστ για κορωνοϊό, όλες οι συσκευασίες τροφίμων σφραγίστηκαν και εντοπίστηκαν όλες εκείνες που είχαν διατεθεί στην αγορά, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι γαρίδες είχαν αγοραστεί από την εταιρεία Zhanjiang Guolian Aquatic Products Co Ltd, είχαν εισέλθει στη χώρα στις 21 Οκτωβρίου και είχαν φθάσει στην Λαντζού στις 8 Νοεμβρίου.

To θετικό δείγμα στην Λαντζού έρχεται μετά τον εντοπισμό του ιού, χθες, στη συσκευασία μιας παρτίδας κατεψυγμένου μοσχαρίσιου κρέατος από την Βραζιλία στην Γουχάν και στη συσκευασία μοσχαρίσιου κρέατος από την Αργεντινή στις επαρχίες Σαντόνγκ και Τσιανγκσού αυτή την εβδομάδα.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη εισαγωγός χώρα μοσχαρίσιου κρέατος και οι χώρες από τις οποίες το προμηθεύεται είναι συνήθως η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος από κορωνοϊό σε κατεψυγμένα τρόφιμα είναι μικρός, αλλά η Κίνα έχει επανειλημμένως σημάνει συναγερμό έχοντας εντοπίσει τον ιό σε εισαγόμενα κατεψυγμένα τρόφιμα και έχει επιβάλει απαγορεύσεις στις εισαγωγές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM