Γαλλία: Κρατείται 47χρονος για φερόμενη σχέση με τον τρομοκράτη της Νίκαιας

Γαλλία: Κρατείται 47χρονος για φερόμενη σχέση με τον τρομοκράτη της Νίκαιας Facebook Twitter
Γαλλία: Κρατείται 47χρονος για φερόμενη σχέση με τον τρομοκράτη της Νίκαιας (EPA)
0

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 47χρονος άνδρας που φέρεται να σχετίζεται με τον δράστη της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην Νίκαια της Γαλλίας.

Όπως μετέδωσε το BFM TV, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας, ένας 47χρονος τέθηκε υπό κράτηση καθώς είναι ύποπτος ότι ήταν σε επαφή με τον δράστη της χθεσινής φονικής επίθεσης με μαχαίρι στον καθεδρικό ναό του Notre Dame.

Χθες ένας 21χρονος Τυνήσιος που φώναζε «Αλάχου Άκμπαρ» αποκεφάλισε μια γυναίκα και σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους προτού τον πυροβολήσουν και τον απομακρύνουν από τον τόπο της επίθεσης αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα βρίσκεται από χθες στο ύψιστο επίπεδο επιφυλακής για τρομοκρατική επίθεση, με απόφαση του πρωθυπουργού, μετά το μπαράζ επιθέσεων σε γαλλικούς στόχους.

Καθώς η Γαλλία έχει εμπλακεί σε «πόλεμο με την ισλαμιστική ιδεολογία» είναι πιθανό να εξαπολυθούν περισσότερες επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος, προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν.

«Είμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός εχθρού που βρίσκεται μέσα κι έξω» από τη Γαλλία, επεσήμανε ο Νταρμαμέν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι έχουν υπάρξει και θα υπάρξουν και άλλα περιστατικά όπως αυτές οι φρικτές επιθέσεις», πρόσθεσε.

Σε δεύτερη επίθεση εντός γαλλικού εδάφους, ένας άλλος άνδρας επιχείρησε να επιτεθεί χθες με μαχαίρι σε αστυνομικούς στην πόλη Αβινιόν. Φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ» ( Ο Θεός είναι μεγάλος) και απειλούσε περαστικούς. Τελικά εξουδετερώθηκε από άνδρες της αστυνομίας.

Την ίδια σχεδόν ώρα, ένας Σαουδάραβας πολίτης συνελήφθη στη Τζέντα καθώς μαχαίρωσε φρουρό ασφαλείας έξω από το γαλλικό προξενείο με «ένα αιχμηρό εργαλείο».

Με πληροφορίες του BFM TV/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μορμόνες, Swingers και Reality Drama: Η σειρά που εξοργίζει την Εκκλησία και καθηλώνει το κοινό

Διεθνή / Μορμόνες, Swingers και Reality Drama: Η σειρά που εξοργίζει την εκκλησία και καθηλώνει το κοινό

Η σειρά του Disney+ φέρνει στο προσκήνιο μια γενιά Μορμόνων γυναικών που ζουν μακριά από τα στερεότυπα – Εξομολογήσεις για swing σκάνδαλα, διαλυμένες φιλίες και το βλέμμα της Εκκλησίας των Μορμόνων
LIFO NEWSROOM
Ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη: Προτάσεις και προβλέψεις

Διεθνή / Ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Ρωσία και Ουκρανία ξεκινούν δεύτερο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη - Οι προτάσεις της Ουκρανίας, οι ρωσικές απαιτήσεις και οι προσδοκίες από τις συνομιλίες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Διεθνή / Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοινώνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη στρατιωτική ενίσχυση της Βρετανίας, με νέες υποβρύχιες μονάδες και πυραυλικά συστήματα στο πλαίσιο της επανασύνταξης των ένοπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM