Κρουαζιέρες «στο πουθενά» λανσάρει η Σιγκαπούρη - Τα πλοία δεν θα προσεγγίζουν λιμάνια

Κρουαζιέρες «στο πουθενά» λανσάρει η Σιγκαπούρη - Τα πλοία δεν θα προσεγγίζουν λιμάνια Facebook Twitter
EPA
0

Μετά την «πτήση στο πουθενά», που λάνσαρε η αεροπορική εταιρεία Qantas, γεγονός αποτελούν πλέον και οι «κρουαζιέρες στο πουθενά» για όσους θέλουν να ταξιδέψουν χωρίς να ρισκάρουν μόλυνση από τον κορωνοϊό

Συγκεκριμένα η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε κρουαζιέρες για το 2020 όπου τα πλοία δεν θα προσεγγίζουν κάποιο λιμάνι. Σύμφωνα με την τουριστική επιτροπή της Σιγκαπούρης, δύο κρουαζιερόπλοια θα πραγματοποιήσουν αυτά τα ταξίδια. Το WORLD DREAM της Genting Cruise Lines και το QUANTUM OF THE SEAS της Royal Caribbean.

Οι κρουαζιέρες θα είναι αρκετά διαφορετικές από αυτές που οι τακτικοί ταξιδιώτες έχουν συνηθίζει. Τα πλοία, ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα ξεκινούν από ένα λιμάνι και θα ολοκληρώνουν την κρουαζιέρα στο ίδιο χωρίς ενδιάμεσες προσεγγίσεις. Η μεταφορική ικανότητα θα περιορίζεται στο 50%, ενώ μόνο κάτοικοι της Σιγκαπούρης θα μπορούν να ταξιδέψουν. 

Σύμφωνα με τον Keith Tan, διευθύνοντα σύμβουλο της τουριστικής επιτροπής της Σιγκαπούρης αυτές οι πιλοτικές κρουαζιέρες θα αποτελέσουν μια σημαντική ευκαιρία για τις εταιρείες ώστε να ανακαλύψουν εκ νέου την ταξιδιωτική εμπειρία με τα πλοία και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των επιβατών. 

Πέρα από το μειωμένο πρωτόκολλο και τις ανύπαρκτες εκδρομές στα λιμάνια, τα κρουαζιερόπλοια θα πρέπει να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ πριν ταξιδέψουν. Φρέσκος αέρας θα διοχετεύεται στους εσωτερικούς χώρους και οι επιβάτες θα πρέπει αν φορούν μάσκες όταν δεν βρίσκονται στις καμπίνες τους. 

  

Η (μόνη) επιβίβαση θα πραγματοποιηθεί σταδιακά ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου. Με παρόμοιο τρόποι οι επιβάτες θα αποβιβαστούν. 

Κρουαζιέρες «στο πουθενά» λανσάρει η Σιγκαπούρη - Τα πλοία δεν θα προσεγγίζουν λιμάνια Facebook Twitter
Το WORLD DREAM της Genting Cruise Lines θα αποπλεύσει για την «κρουαζιέρα στο πουθενά» στις 6 Νοεμβρίου (ΕΡΑ)
Κρουαζιέρες «στο πουθενά» λανσάρει η Σιγκαπούρη - Τα πλοία δεν θα προσεγγίζουν λιμάνια Facebook Twitter
Το QUANTUM OF THE SEAS της Royal Caribbean έξω από τον Πειραιά, το 2015 (ΕΡΑ)

Οι ίδιοι αυστηροί κανόνες ισχύουν και για τους εργαζόμενους στα πλοία. Τα μέλη του πληρώματος θα πρέπει να απομονωθούν στις χώρες τους πριν μπαρκάρουν και στη συνέχεια να μπουν σε καραντίνα, μόλις φτάσουν στην Σιγκαπούρη. Παράλληλα θα κάνουν τεστ. 

Το WORLD DREAM θα αποπλεύσει «για το πουθενά» στις 6 Νοεμβρίου και το QUANTUM OF THE SEAS τον Δεκέμβριο. Οι τιμές και οι προσφερόμενες παροχές δεν έχουν ανακοινωθεί. Ωστόσο κρίνοντας από τις «πτήσεις στο πουθενά» αναμένεται τα διαθέσιμα εισιτήρια να εξαντληθούν γρήγορα. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

«Το όχημα αυτό εκφράζει την αγάπη και την αλληλεγγύη της Αγιότητάς του για τους πιο ευάλωτους, τις οποίες δήλωνε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης» στη Γάζα, δήλωσε ο Αντόν Σαφάρ, γενικός γραμματέας της Caritas Ιερουσαλήμ
LIFO NEWSROOM
Φιλόσοφος κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Διεθνή / «Φιλόσοφος» κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ιταλός δοκιμιογράφος Andrea Colamedici υποστηρίζει ότι το βιβλίο ήταν ένα «φιλοσοφικό πείραμα και μια παράσταση», όταν έγινε γνωστό ότι ο Κινέζος «συγγραφέας» δεν υπάρχει
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Διεθνή / Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της φυλακής του Αλκατράζ για «επικίνδυνους και υπότροπους εγκληματίες» – Σχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικές ερμηνείες
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή 100% δασμών σε ξένες ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη μείωση της κινηματογραφικής παραγωγής στο Χόλιγουντ ζήτημα εθνικής ασφάλειας
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ στη Σανάα τραυματίζουν 14 πολίτες - Οι Χούτι απαντούν με πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM