Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails

Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails Facebook Twitter
Toν χώρο συνθέτουν αρμονικές αντιθέσεις '50s αισθητικής. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0



ΜIA NEA AΦΙΞΗ πάντοτε είναι καλά νέα, πόσο μάλλον μέσα στο γεμάτο εκπλήξεις 2020. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι λόγοι που κάνουν την άφιξη του Blind Beggar ξεχωριστή.


Ένας είναι το location: ανάμεσα σε τρεις στοές όπου βρίσκονται ιστορικά θέατρα της Αθήνας, με τρεις διαφορετικές εισόδους και χωροταξία που προσφέρει το προνόμιο της αίσθησης ότι βρίσκεσαι σε πλατεία, κάτω από έναν κλειστό, καταπράσινο από φυτά θόλο! Έπειτα, είναι η ιστορία και ο χώρος. Πήρε το όνομά του από ένα από τα πιο παλιά και σίγουρα εμβληματικά μπαρ του Λονδίνου*, ενώ τoν χώρο συνθέτουν αρμονικές αντιθέσεις '50s αισθητικής.


Ιθύνων νους, ένας από τους πιο ταλαντούχους mixologists, τα κοκτέιλ του οποίου έχουν απολαύσει οι φίλοι των φίνων και σπάνιων αποσταγμάτων σε Αθήνα, Λονδίνο και Βερολίνο. Η μακρόχρονη πορεία του Σταύρου Τιτάκη στο bartending μετρά δεκάδες διακρίσεις και παρουσίες σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους στην Ευρώπη και, φυσικά, στην Αθήνα.

Ο θρύλος του Λονδρέζου και του μπαρ που έζησε μεγάλες δόξες μέχρι την «γκαγκστερική» δεκαετία του '60 πέρασε και στην αργκό του ανατολικού Λονδίνου: Όταν ψάχνεις ένα μπαρ για να αποφύγεις τα αδιάκριτα βλέμματα, λένε ότι «είσαι Blind Beggar»!


Με σεβασμό στα κλασικά κοκτέιλ, εξέλιξε σε ανώτατο βαθμό τις γεύσεις για τα δικά του, signature cocktails, χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας spirits και πρώτες ύλες που παρασκευάζονται κάθε μέρα με χειρουργική τελειότητα στο εργαστήριο του Blind Beggar.


Το νέο all-day cocktail bar υποδέχεται τους καλεσμένους του από το πρωί με εξαιρετικό specialty coffee, ενώ προσφέρει συνοδευτικό fingerfood και έξυπνα σνακ για την αυστηρά επιλεγμένη λίστα κρασιών του.

Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails Facebook Twitter
Η μακρόχρονη πορεία του Σταύρου Τιτάκη στο bartending μετρά δεκάδες διακρίσεις και παρουσίες σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους στην Ευρώπη και, φυσικά, στην Αθήνα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


*Το Blind Beggar (Τυφλός Ζητιάνος) πήρε το όνομά του από υπαρκτό πρόσωπο, έναν ευγενή Λονδρέζο στα τέλη του 18ου αιώνα, ο οποίος πολέμησε το κατεστημένο των βαρόνων και σε μια μάχη έχασε την όρασή του. Μετά από λίγο απώλεσε όλη του την περιουσία και ζητιάνευε για να ζήσει σε μια γωνία, τη γωνία του «Τυφλού Ζητιάνου», όπως την αποκαλούσαν όλοι. Εκεί δημιουργήθηκε το 1894 το θρυλικό μπαρ, το οποίο, προς τιμήν του, πήρε το παρατσούκλι του.


Ο θρύλος του Λονδρέζου και του μπαρ που έζησε μεγάλες δόξες μέχρι την «γκαγκστερική» δεκαετία του '60 πέρασε και στην αργκό του ανατολικού Λονδίνου: Όταν ψάχνεις ένα μπαρ για να αποφύγεις τα αδιάκριτα βλέμματα, λένε ότι «είσαι Blind Beggar»!

Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Αθήνα, 210 3639242, Facebook: BLIND Beggar, Instagram: blindbeggarathens

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ