ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η πανδημία απειλεί με ακραία φτώχεια 100 εκατομμύρια ανθρώπους

Η πανδημία απειλεί με ακραία φτώχεια 100 εκατομμύρια ανθρώπους Facebook Twitter
0

Η πείνα μπορεί να σκοτώσει ανθρώπους σε φτωχές χώρες πριν το κάνει η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα και τον ΟΗΕ.


Ειδικότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, τα lockdown διεθνώς λόγω της πανδημίας και η επακόλουθη οικονομική καταστροφή αναμένεται να ωθήσουν μέχρι και 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε ακραία φτώχεια το 2020.

Ως ακραία φτώχεια ορίζεται η επιβίωση με λιγότερα από 1,90 δολάρια την ημέρα. Οι προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες από την έναρξη κιόλας της πανδημίας και οι οικονομικές συνέπειες εκτιμάται ότι θα εξαλείψουν τρία χρόνια προόδου.

Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει μια ακόμη πιο ζοφερή κατάσταση. Σημειώνεται ότι ο ΟΗΕ ορίζει ως φτώχεια την κατάσταση κατά την οποία οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, επαρκές φαγητό και σχολεία για τα παιδιά τους. Σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι η πανδημία θα μπορούσε να οδηγήσει στη φτώχεια 490 εκατομμύρια πολίτες σε 70 χώρες, αντιστρέφοντας σχεδόν μια δεκαετία ανάπτυξης.

Επειδή όμως μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια για να «ξεφύγουν» από την φτώχεια τόσα εκατομμύρια άνθρωποι, είναι επιτακτική ανάγκη οι κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα, επισημαίνεται, ενώ ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους πολιτικούς.

Με πληροφορίες από Economist

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM