Ισλανδία: Αντιδράσεις για διαφήμιση της Εκκλησίας που απεικόνιζε τον Ιησού με στήθος και μακιγιάζ

Ισλανδία: Αντιδράσεις για διαφήμιση της Εκκλησίας που απεικόνιζε τον Ιησού με στήθος και μακιγιάζ Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Ισλανδία μια διαφήμιση της Εκκλησίας, στην οποία ο Ιησούς απεικονίζεται με στήθος, μακιγιάζ και φόρεμα.

Η συγκεκριμένη διαφήμιση που καλούσε τα παιδιά στο κατηχητικό δημοσιεύθηκε στη σελίδα της Εκκλησίας της Ισλανδίας στο Facebook στις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις. Σε αυτή ο Ιησούς απεικονίζεται να χορεύει κάτω από ένα ουράνιο τόξο, με λευκό φόρεμα, μακιγιάζ και στήθος.

Η διαφήμιση διεγράφη από τη σελίδα της Εκκλησίας, αλλά θα παραμείνει στα λεωφορεία του Ρέικιαβικ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την Daily Mail. Σε ανακοίνωση, η Εκκλησία εξέφρασε τη λύπη της γιατί «η φωτογραφία του Ιησού σε διαφήμιση για το κατηχητικό πλήγωσε ανθρώπους. Στόχος ήταν να δοθεί έμφαση στη ποικιλομορφία και όχι να πληγωθούν ή να σοκαριστούν οι άνθρωποι».

Είναι θετικό ο Ιησούς να εμφανίζεται με διαφορετικές μορφές, δήλωσε o εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ισλανδίας, Πέτουρ Γκέοργκ Μάρκαν. «Σε αυτή, βλέπουμε έναν Ιησού που έχει στήθος και μούσι. Προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε την κοινωνία όπως είναι. Έχουμε όλων των ειδών ανθρώπους και πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να μιλάμε για έναν Ιησού "κάθε λογής" σε αυτό το πλαίσιο», συμπλήρωσε.

«Είναι σημαντικό κάθε άνθρωπος να βλέπει τον εαυτό του στον Ιησού και να μην πέφτουμε σε τέλμα. Αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα. Οπότε είναι εντάξει ο Ιησούς να έχει μούσι και στήθος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ισλανδίας.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις, αναγνώρισε ότι «δεν συμφωνούν όλοι πως ο Ιησούς πρέπει να παρουσιάζεται με αυτό τον τρόπο και βεβαίως το σεβόμαστε αυτό». Ο καλλιτέχνης που σχεδίασε τη διαφήμιση που ενόχλησε κάποιους θα αρχίσει να ετοιμάζει τη νέα καμπάνια. «Σύντομα θα παρουσιάσουμε περισσότερες προσωποποιήσεις. Για παράδειγμα θα δείτε τον Ιησού να συμβάλλει σε περιβαλλοντικά ζητήματα», εξήγησε ο Μάρκαν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY
Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Διεθνή / Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Η αποκαλυπτική έρευνα του +972 Magazine αποκαλύπτει τη «μονάδα νομιμοποίησης» του ισραηλινού στρατού, που σπιλώνει τη φήμη δημοσιογράφων της Γάζας για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες τους
LIFO NEWSROOM