«Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»: Καθηγητής πήρε το μεγάλο βραβείο, ο αδελφός του κέρδισε 500.000 πέρυσι

«Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»: Καθηγητής πήρε το μεγάλο βραβείο, ο αδελφός του κέρδισε 500.000 πέρυσι Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter
0

Ένας 57χρονος καθηγητής έγινε ο πρώτος που κερδίζει το μεγάλο βραβείο στη βρετανική έκδοση του «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», έπειτα από 14 χρόνια.

Ο Ντόναλντ Φίαρ κατάφερε έτσι να ξεπεράσει και τον αδελφό του, Ντέιβι, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο κέρδισε 500.000 λίρες στο τηλεπαιχνίδι. Ο 57χρονος έφτασε στο εκατομμύριο χρησιμοποιώντας μόνο μία βοήθεια, για το «50/50».

Η τελευταία ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει ο καθηγητής ιστορίας και πολιτικής ήταν «Το 1718, ποιος πειρατής πέθανε σε μάχη ανοιχτά της ακτής που σήμερα είναι γνωστή ως Βόρεια Καρολίνα;». Η σωστή απάντηση ήταν ο Μαυρογένης, την οποία και έδωσε ο Φίαρ.


Ο εκπαιδευτικός εξήγησε ότι είχε κάνει μάθημα για την πειρατεία σε μαθητές του, πριν από περίπου 8 χρόνια και θυμόταν τη χρονολογία 1718. «Είμαι άνθρωπος των ημερομηνιών. Δεν γίνεται να είσαι καθηγητής ιστορίας για 33 χρόνια χωρίς να ξέρεις κάποιες ημερομηνίες. Και η χρονολογία 1718 και Μαυρογένης μου ήρθε αυτόματα», εξήγησε.

Πλέον, είναι ένας από τους έξι που έχουν κερδίσει το 1 εκατομμύριο λίρες στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», στα 22 χρόνια του τηλεπαιχνιδιού στη Βρετανία. Μετά τη νίκη του- το επεισόδιο που προβλήθηκε ήταν μαγνητοσκοπημένο- ο Φρέι το γιόρτασε κάνοντας διακοπές με τροχόσπιτο, μαζί με τη σύζυγό του.

Εννοείται πως ο μεγαλύτερος αδελφός του, Ντέιβι, πήρε μέρος στον εορτασμό της επιτυχία. «Είναι τόσο χαρούμενος για μένα», δήλωσε. Όσο για το τι θα κάνει τα κέρδη του, το 70% θα πάει στην οικογένεια και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί για μια «άνετη συνταξιοδότηση». Και ήδη έχει μπει σε αυτό τον δρόμο, αφού παραιτήθηκε από το σχολείο στο οποίο δίδασκε.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Διεθνή / Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς, κυρίως στο κεφάλι και στα μάτια - Τουλάχιστον 50 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί
THE LIFO TEAM
Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Διεθνή / Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Η τραγωδία στο Crans-Montana αποκάλυψε σοβαρές αδυναμίες - Οι πολίτες διερωτώνται πώς απέτυχε ένα σύστημα που θεωρούνταν σχεδόν άψογο και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

«Δεν θέλουμε να γίνουμε Αμερικανοί, δεν θέλουμε να γίνουμε Δανοί, θέλουμε να είμαστε Γροιλανδοί» διαμηνύουν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας
THE LIFO TEAM