Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για φόλες στα Διαβατά - Μαζικές θανατώσεις ζώων [ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για φόλες στα Διαβατά - Μαζικές θανατώσεις ζώων [ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
0

Μαζικές θανατώσεις ζώων καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή των Διαβατών, του δήμου Δέλτα της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, τρία σκυλιά, δύο γάτες και περιστέρια βρέθηκαν νεκρά κοντά στο δασάκι στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου τοποθετήθηκαν μαζί με τις τροφές φόλες.

Πριν από μία εβδομάδα εντοπίστηκε ακόμη ένα σκυλί νεκρό, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση φιλοζωικών οργανώσεων, δύο ακόμη σκυλιά που έφαγαν φόλες σώθηκαν και φιλοξενούνται από εθελοντές της φιλοζωικής «Άριελ».

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα «Άριελ» (ΠΡΟΣΟΧΗ - Σκληρές εικόνες):

Ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, έδωσε εντολή να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τοπικής Οικονομίας, Φάνης Αλμπάνης, ενημέρωσε για το περιστατικό τις αστυνομικές αρχές.

«Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κανείς για τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις που κυριολεκτικά βανδαλίζουν την ανθρωπιά μας και κατ' επέκταση τον πολιτισμό μας. Τα αδέσποτα είναι μέρος της κοινωνίας μας και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε και να τα περιθάλψουμε δείχνοντάς τους αγάπη και στοργή», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Υπενθυμίζεται πως ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

HELLS ANGELS ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ελλάδα / Hells Angels: Στην Ηγουμενίτσα η διεθνής λέσχη μοτοσικλετιστών - Ειδικό σχέδιο από την ΕΛΑΣ

Στη διεθνή συνάντηση θα συμμετάσχουν πάνω από 4.000 άτομα - Τα μέλη της λέσχης μοτοσικλετιστών, κατά το παρελθόν, έχουν απασχολήσει διεθνώς για διακίνηση ναρκωτικών και εκβιασμούς
THE LIFO TEAM
ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ

Ελλάδα / Δίκη για Τέμπη: «Άρρηκτα συνδεδεμένη η παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη με τον θάνατο των ανθρώπων μας»

Στη σημερινή συνεδρίαση παρενέβη ο δικηγόρος και πατέρας θύματος, κ. Αντώνης Ψαρόπουλος, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει δεκτές τις παραστάσεις για την παράβαση καθήκοντος
THE LIFO TEAM