Ο Ερντογάν απειλεί Ελλάδα και Γαλλία: «Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει τον στόχο του»

Ο Ερντογάν απειλεί Ελλάδα και Γαλλία: «Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει τον στόχο του» Facebook Twitter
0

Απειλές κατά της Ελλάδας αλλά και της Γαλλίας εξαπέλυσε το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επιδίδεται σε μπαράζ αιχμηρών δηλώσεων τα τελευταία 24ωρα, με φόντο την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει τον στόχο του» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας νωρίς το απόγευμα σε τελετή απονομής διπλωμάτων σε πτυχιούχους στρατιωτικής σχολής.

Όπως μεταδίδει η Hürriyet ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε φραστική επίθεση στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Γαλλίας: «Αποδέχονται οι Έλληνες αυτό που θα τους συμβεί λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών τους; Γνωρίζει ο Γάλλος (σ.σ.: πολίτης) ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;».

«Ως έθνος που αγωνίζεται καθημερινά εδώ και χιλιάδες χρόνια, γνωρίζουμε όλα αυτά τα γεγονότα. Γνωρίζουμε πολύ καλά το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη χώρα, με το αίμα των μαρτύρων. Σήμερα, είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα. Ό,τι κι αν κάνουμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στα βήματα της Τουρκίας με τη βοήθεια του Αλλάχ. Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τις σπάνιες περιπτώσεις μη αποικιακού κράτους».

Upd: Η απάντηση της Αθήνας: «Ή αποκλιμάκωση, ή κυρώσεις»

 

Κυβερνητικοί κύκλοι απάντησαν λίγο αργότερα στις αιχμηρές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. 

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ή αποκλιμάκωση ή κυρώσεις» απαντούν κύκλοι του Μαξίμου στο νέο «κρεσέντο» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ήδη επεξεργάζεται λίστα με πιθανές κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η Αθήνα δε στέκεται στις «αντιφατικές» δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που ενώ ζητά διάλογο προβαίνει σε αιχμηρές δηλώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Αθήνα τηρεί στάση αναμονής για την στάση που θα υιοθετήσει τελικώς η Τουρκία στη Μεσόγειο. «Αλλιώς τον Σεπτέμβριο, στη Σύνοδο Κορυφής, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Μπαράζ αιχμηρών διατυπώσεων από την Άγκυρα

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήριζε επί της ουσίας εισβολείς τους Έλληνες, σε μήνυμά του για την εθνική εορτή της Νίκης. «Φυσικά δεν είναι σύμπτωση ότι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο, ήταν οι ίδιοι εισβολείς, που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα».

«Ακριβώς όπως το έθνος μας αγωνίστηκε τότε για τη σωτηρίαμ τη νίκη, [...] σήμερα, δεν θα διστάσει να ματαιώσει τις φιλοδοξίες και τις κινήσεις που έχουν στόχο να φέρουν τους όρους της συνθήκης των Σεβρών μέσα στην Μπλε Πατρίδα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη θέλησή μας σε αυτό το θέμα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη».

«Η Τουρκία, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα σκύψει το κεφάλι της στις πρακτικές απειλών, εκβιασμών που στόχο έχουν την εξόντωση. Θα συνεχίσει η χώρα μας να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της που προκύπτουν απο το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συνθήκες».

Τσαβούσογλου: Το Oruc Reis θα παραμείνει για 90 ημέρες στην περιοχή

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προανήγγειλε την παραμονή του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο για ένα ακόμη τρίμηνο, τονίζοντας πως οι NAVTEX θα συνεχιστούν.

Όπως μετέδωσε το CNNTurk, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 μίλια, κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον Τούρκο αντιπρόεδρο, προειδοποιώντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να επεκταθεί στα 12 μίλια. «Η απόφαση που έλαβε η Συνέλευση μας πριν από χρόνια ισχύει ακόμα. Αυτή είναι αιτία πολέμου».

Ο Οκτάι, κατηγορούσε από την πλευρά του την ΕΕ για ανειλικρίνεια λέγοντας πως από τη μια καλεί σε διάλογο την Άγκυρα και από την άλλη «κάνει άλλα σχέδια», ενώ δεν έκρυψε και την οργή του για το μέτωπο Παρισίου – Αθήνας, μετά τις αυστηρές συστάσεις Μακρόν προς την Τουρκία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έσταϊν και τις αποκαλύψεις

Διεθνή / Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έπσταϊν και τις αποκαλύψεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει σοβαρή πολιτική κρίση καθώς η υπόθεση Έπσταϊν επισκιάζει την ατζέντα του - Εσωτερικές συγκρούσεις, αντιδράσεις από τη βάση του και έντονες πιέσεις από το Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ – ΕΕ: Πώς ο Τραμπ ανάγκασε τις Βρυξέλλες σε υποχώρηση με δασμούς 15%

Διεθνή / ΗΠΑ – ΕΕ: Πώς ο Τραμπ ανάγκασε τις Βρυξέλλες σε υποχώρηση με δασμούς 15%

Η ΕΕ υπέκυψε στις εμπορικές πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, αποδεχόμενη δασμούς 15% στις εξαγωγές της - Τι σημαίνει η «συμφωνία Turnberry» για τη σχέση ΗΠΑ–ΕΕ και ποιος τελικά κέρδισε τη μάχη των δασμών;
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Κυβερνοεπίθεση στην Aeroflot από το «σιωπηλό κοράκι», ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις

Διεθνή / Ρωσία: Κυβερνοεπίθεση στην Aeroflot από το «σιωπηλό κοράκι», ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις

Δήλωση που φέρεται να έκανε ομάδα χάκινγκ η οποία αποκαλείται Silent Crow ανέφερε πως διενήργησε την επιχείρηση από κοινού με μια λευκορωσική ομάδα που αποκαλείται Cyberpartisans BY, και τη συνέδεσε με τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παγώνει ελέγχους εξαγωγών για να εξασφαλίσει συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο

Διεθνή / Ο Τραμπ παγώνει ελέγχους εξαγωγών για να εξασφαλίσει συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο

Σήμερα στη Στοκχόλμη είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν αντιπρόσωποι των κυβερνήσεων των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου για διαπραγματεύσεις για το εμπόριο
LIFO NEWSROOM
Η «Μαύρη Βουνοπλαγιά» της Γροιλανδίας: Δυνατότητες, προκλήσεις, γεωστρατηγική σημασία

Διεθνή / Η «Μαύρη Βουνοπλαγιά» της Γροιλανδίας: Δυνατότητες, προκλήσεις, γεωστρατηγική σημασία

Εξαιρετικά πολύτιμα μέταλλα σπάνιων γαιών «κρύβονται» σε βουνό της Γροιλανδίας - ΗΠΑ, Κίνα και Δανία στο παιχνίδι που παίζεται με φιλοδοξίες και περιβαλλοντικές ανησυχίες
LIFO NEWSROOM
Υεμένη: Οι Χούτι θα επιτίθενται σε πλοία εταιρειών που έχουν δοσοληψίες με το Ισραήλ, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή σημαίας

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι θα επιτίθενται σε πλοία εταιρειών που έχουν δοσοληψίες με το Ισραήλ, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή σημαίας

Οι Χούτι υποστήριξαν ότι οι επιθέσεις θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυτής που βάφτισαν ως τέταρτη φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεών τους εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου επωφελήθηκε από τη δουλεία και ήταν καταφύγιο για θεωρίες της λευκής υπεροχής

Διεθνή / Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου επωφελήθηκε από τη δουλεία και ήταν καταφύγιο για θεωρίες της λευκής υπεροχής

Έρευνα αποκαλύπτει ότι ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα πανεπιστήμια της Βρετανίας είχε «υπερβολικά μεγάλο» ρόλο στη δημιουργία ρατσιστικών επιστημονικών θεωριών, σύμφωνα με έρευνα
LIFO NEWSROOM