Τραμπ σε πάστορα που κρατήθηκε 2 χρόνια στην Τουρκία: «Ο Ερντογάν ήταν πολύ καλός»

Τραμπ σε πάστορα που κρατήθηκε 2 χρόνια στην Τουρκία: «Ο Ερντογάν ήταν πολύ καλός» Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Άντριου Μπράνσον (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Καλά λόγια για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε για μία ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, παρότι απέναντί του είχε έναν άνθρωπο που κρατήθηκε δύο χρόνια στην Τουρκία: τον πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος οργάνωσε συνάντηση με έξι ανθρώπους που κρατούνταν όμηροι σε διάφορες χώρες και αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από ενέργειες της Ουάσινγκτον Ανάμεσά τους ήταν ο Άντριου Μπράνσον, ο πάστορας που κρατούνταν στην Τουρκία επί δύο χρόνια- σε φυλακή ή κατ' οίκον περιορισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Άντριου Μπράνσον να πει δυο λόγια. «Κρατήθηκα στην Τουρκία για δύο χρόνια και κάνατε πρωτοφανή βήματα για να πετύχετε την απελευθέρωσή μου. Αν δεν το είχατε κάνει, μπορεί να ήμουν ακόμη στην Τουρκία», είπε ο πάστορας, αλλά ο Αμερικανός τον διέκοψε.

«Πρέπει να πω ότι σε εμένα, ο Ερντογάν ήταν πολύ καλός», είπε ο Τραμπ. «Ήσουν ένα αθώο άτομο και έπειτα από μερικές συζητήσεις συμφώνησε», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην απόφαση του Τούρκου προέδρου να επιτρέψει στον Μπράνσον να επιστρέψει στις ΗΠΑ.


Οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία- αρχικά σε βάρος των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, ενώ στη συνέχεια επιβλήθηκαν τιμωρητικοί δασμοί- προτού τελικά επιτραπεί στον Μπράνσον να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Ο πάστορας καταδικάστηκε στην Τουρκία για τρομοκρατία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω του χρόνου που είχε παραμείνει προφυλακισμένος.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως ξένοι ηγέτες του ζητούν βοήθεια για την αντιμετώπιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο συμπεριέλαβε στους ηγέτες που είναι «παίκτες της παγκόσμιας σκακιέρας».

«Δεν μου αρέσει να το λέω δημόσια, αλλά τυγχάνει να είναι αλήθεια. Τα πάω καλά μαζί του και με ακούει», είχε πει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» για τα social media

Διεθνή / Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» στα social media

Ομάδες διάσωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους ρισκάρουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βρουν τα ειδυλλιακά secret spots των social, μόνο και μόνο για ένα κλικ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί ασυνήθιστη κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ότι υπάρχει πραγματικός λιμός στη Γάζα, παρά τις ισχυρισμούς του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Χιλιάδες θαυμαστές συγκεντρώνονται στο Μπέρμιγχαμ για να τον αποχαιρετήσουν

Διεθνή / Όζι Όζμπορν: Χιλιάδες θαυμαστές στο Μπέρμιγχαμ για να τον αποχαιρετήσουν - Δείτε live

Η πομπή περνά από τη Broad Street και από τη «Γέφυρα των Black Sabbath» με το περίφημο παγκάκι που είναι αφιερωμένο στο θρυλικό συγκρότημα, όπου ήδη χιλιάδες θαυμαστές αφήνουν λουλούδια και μηνύματα
LIFO NEWSROOM