Αίγυπτος: Εγκρίθηκε από επιτροπή της Βουλής η συμφωνία με την Ελλάδα για την ΑΟΖ

Αίγυπτος: Εγκρίθηκε από επιτροπή της Βουλής η συμφωνία με την Ελλάδα για την ΑΟΖ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επιτροπή της Βουλής της Αιγύπτου ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα για τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ.

Αιγυπτιακά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η βουλή του κοινοβουλίου που είναι αρμόδια για νομοθετικά και συνταγματικά ζητήματα ενέκρινε τη συμφωνία που υπέγραψαν η Ελλάδα και η Αίγυπτος στις 6 Αυγούστου και η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

Η ελληνική Βουλή θα κυρώσει τις συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία την προσεχή εβδομάδα, δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη στον ΣΚΑΪ. Οι συμφωνίες θα κατατεθούν προς κύρωση την Τετάρτη, με βάση τις ίδιες πληροφορίες.

Η έγκριση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια Ελλάδας και Αιγύπτου έχει σημασία, καθώς είναι προαπαιτούμενο προκειμένου να κοινοποιηθεί η συμφωνία για την ΑΟΖ στον ΟΗΕ. Έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Αιγύπτου, που ενέκρινε τη συμφωνία, σημειώνει ότι αυτή εγκρίθηκε καθώς διασφαλίστηκε ότι συνάδει με το σύνταγμα και το δίκαιο της χώρας. Επίσης, επισημαίνει ότι αυτή είναι σύμφωνη και με το διεθνές δίκαιο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM