Απολύθηκε ο προπονητής των Γιανγκ Άφρικανς μετά από ρατσιστικά σχόλια

Απολύθηκε ο προπονητής των Γιανγκ Άφρικανς μετά από ρατσιστικά σχόλια Facebook Twitter
0

Ο Βέλγος προπονητής Λουκ Εϊμέλ απολύθηκε από ομάδα της Τανζανίας, μετά από ρατσιστικά σχόλια του σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, όπου περιέγραψε τους φιλάθλους του συλλόγου ως «πίθηκους» και «σκυλιά που γαβγίζουν».

Ο προπονητής, ο οποίος έχει εργαστεί σε 10 διαφορετικές αφρικανικές χώρες την τελευταία δεκαετία, απολύθηκε από τους Γιανγκ Άφρικανς, έναν από τους δύο κορυφαίους συλλόγους στο Νταρ ες Σαλαάμ, για το άνευ προηγουμένου ξέσπασμά του, μετά την ισοπαλία 1-1 με τους Μτίμπουα Σούγκαρ την περασμένη Τετάρτη.

«Είναι εντελώς ηλίθιοι σε αυτήν τη χώρα. Ξέρουν μόνο να φωνάζουν. Είναι σαν μαϊμούδες ή σκύλους που γαβγίζουν. Αυτό μπορούν να κάνουν μόνο», είπε ο 60χρονος τεχνικός, μετά την κριτική που δέχθηκε από την ισοπαλία.

Από την πλευρά της η ομάδα, ανέφερε σε ανακοίνωση της: «Η διοίκηση μας λυπάται για τις απάνθρωπες και ρατσιστικές παρατηρήσεις που έκανε ο προπονητής και έχουν αναπαράχθηκαν από διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και από τα social media. Η διοίκηση αποφάσισε να απολύσει τον Εϊμέλ σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου και να διασφαλίσει ότι θα εγκαταλείψει τη χώρα το συντομότερο δυνατό».

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Τανζανίας γνωστοποίησε ότι θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη και θα τον αναφέρει στη FIFA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον θάνατο του Ζότα: «You'll Never Walk Alone»

Αθλητισμός / ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον θάνατο του Ζότα: «You'll Never Walk Alone»

Η τοποθέτηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς προστέθηκε σε ένα κύμα διεθνούς θλίψης για την απώλεια του Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος είχε παντρευτεί μόλις πριν από δύο εβδομάδες στην Πορτογαλία και είχε τρία παιδιά
LIFO NEWSROOM
Αντρέ Σίλβα: Ποιος ήταν ο αδελφός του Ντιόγκο Ζότα που σκοτώθηκε μαζί του στη μοιραία Lamborghini

Αθλητισμός / Αντρέ Σίλβα: Ποιος ήταν ο αδελφός του Ντιόγκο Ζότα που σκοτώθηκε μαζί του στη μοιραία Lamborghini

Ο 25χρονος επιθετικός της Πέναφιελ, Αντρέ Σίλβα, βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον αδελφό του, Ντιόγκο Ζότα, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν εξετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες στην επαρχία Αμόρα της Ισπανίας
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα αφήσει την καριέρα του στη μέση; « Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Αθλητισμός / Γιατί ο Στέφανος Τσιτσιπάς σκέφτεται να αφήσει την καριέρα του στη μέση: «Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Απογοητευμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το ματς με τον Ρογέ για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την καριέρα του αν συνεχίσει να υφίσταται το πρόβλημα στη μέση του
LIFO NEWSROOM