Ryanair: Προσφυγή στη δικαιοσύνη - Κατά της έγκρισης πακέτου στήριξης στη Lufthansa

Ryanair: Προσφυγή στη δικαιοσύνη - Κατά της έγκρισης πακέτου στήριξης στη Lufthansa Facebook Twitter
Ryanair: Προσφυγή στη δικαιοσύνη - Κατά της έγκρισης πακέτου στήριξης στη Lufthansa
0

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair που αντιτίθεται στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης της Lufthansa.

Η Ryanair εκτιμά ότι το σχέδιο αυτό υπονομεύει τον ανταγωνισμό.

«Μέχρι τώρα έχουμε προσφύγει εναντίον όλων των αποφάσεων της Κομισιόν που εγκρίνουν αρωγές κυβερνήσεων προς αεροπορικές εταιρείες (σ.σ.: οι οποίες αποφασίσθηκαν εξαιτίας του αντίκτυπου του κορωνοϊού) και το ίδιο θα γίνει με το σημερινό πράσινο φως που δόθηκε στη Lufthansa», δήλωσε ο νομικός διευθυντής της Ryanair Τζούλιους Κομόρεκ σε τηλεφωνική επικοινωνία.

«Θα προχωρήσουμε στην προσφυγή μόλις δημοσιευθεί από την Κομισιόν ολόκληρη η απόφαση», πρόσθεσε.

Ο Κομόρεκ αντέδρασε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση με δελτίο Τύπου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως έδωσε το πράσινο φως στο σχέδιο αρωγής της Lufthansa που εκπόνησε η γερμανική κυβέρνηση και το οποίο προβλέπει μια ανακεφαλαιοποίηση ύψους 6 δισ. ευρώ για τον μεγαλύτερο όμιλο αερομεταφορών της Ευρώπης.

Η ανακεφαλαιοποίηση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο διάσωσης που προβλέπει επίσης κρατική εγγύηση για ένα δάνειο 3 δισ. ευρώ που το Βερολίνο προβλέπει να χορηγήσει στην εταιρεία στο πλαίσιο ενός προγράμματος αρωγής που έχει εγκριθεί ήδη από τον Μάρτιο από τις Βρυξέλλες.

Το γερμανικό σχέδιο αρωγής, που ανέρχεται συνεπώς συνολικά σε 9 δισ. ευρώ, προβλέπει την επιστροφή του κράτους στο κεφάλαιο της Lufthansa σε ποσοστό 20%. Θα υποβληθεί σήμερα σε ψηφοφορία κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Με πληροφορίες του AFP/Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM