O στρατός των ΗΠΑ «παρακολουθεί» την πορεία του Άγιου Βασίλη και διαβεβαιώνει πως όλα βαίνουν καλώς

O στρατός των ΗΠΑ «παρακολουθεί» την πορεία του Άγιου Βασίλη και διαβεβαιώνει πως όλα βαίνουν καλώς Facebook Twitter
Twitter / Norad
0

Η πορεία του Άγιου Βασίλη ξεκίνησε σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και μέχρι στιγμής, όλα βαίνουν καλώς. 

Υπό τη στενή επίβλεψη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που εδώ και δεκαετίες παρακολουθούν την πορεία του Άγιου Βασίλη, από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Παπούα-Νέα Γουινέα, την Ιαπωνία και την Κίνα, ο αγαπημένος άγιος των παιδιών ξεκίνησε, όπως κάθε χρόνο στις 24 Δεκεμβρίου, το ταξίδι του και το μοίρασμα των δώρων.

Ακριβώς στις 13.01 ώρα Ελλάδας, η Norad, η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής εντόπισε στις οθόνες των ραντάρ της ενδείξεις «δραστηριότητας στον Βόρειο Πόλο».

Η πορεία του Άγιου Βασίλη καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο στον ιστότοπο www.noradsanta.org και στον λογαριασμό της υπηρεσίας στο Twitter (@NoradSanta).

Το έλκηθρό του είναι πιο γρήγορο και από F-15 και μέσα στις επόμενες πέντε ώρες ο άγιος πρόλαβε να μοιράσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύριο δώρα, στην Ωκεανία και την Ασία.

Τα ραντάρ καταγράφουν την πορεία του έλκηθρου χάρη στους υπέρυθρους αισθητήρες που έχει στη μύτη του ο Ρούντολφ, ο ένας από τους εννέα τάρανδους του Αγίου.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη ήταν στον Νέο Δελχί. 


Η ανάμιξη της Norad στην ασφάλεια του Αγίου ξεκίνησε το 1955 με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος: σε μια διαφήμιση των πολυκαταστημάτων Sears σε μια τοπική εφημερίδα του Κολοράντο αναγραφόταν ένα τηλέφωνο με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον Άγιο Βασίλη.

Ο αριθμός αυτός όμως δεν ήταν άλλος από το «κόκκινο τηλέφωνο» της Norad, εν μέσω Ψυχρού Πολέμου.

Αν και αρχικά έμεινε κατάπληκτος, ακούγοντας στην άλλη άκρη της γραμμής ένα αγόρι να τον ρωτάει αν ήταν όντως ο Άγιος Βασίλης, ο σμήναρχος Χάρι Σουπ, που είχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα, αποφάσισε να συμμετάσχει στο παιχνίδι.

Έτσι, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να παρέχουν πληροφορίες στο κοινό για το πού βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης και μάλιστα τηλεφώνησε σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για να δηλώσει ότι είδε ένα «παράξενο αντικείμενο» στον ουρανό.

Περίπου 1.500 εθελοντές, πέρυσι μεταξύ αυτών ήταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η πρώτη κυρία Μελάνια– βοηθούν κάθε χρόνο τους στρατιωτικούς να απαντούν στα τηλεφωνήματα και τα γράμματα των παιδιών.

Ακόμη και η «παράλυση» των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν στάθηκε αρκετή για να μην τηρηθεί η παράδοση. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού βρίσκονται τα πυρηνικά όπλα στον κόσμο και σε ποιον ανήκουν;

Διεθνή / Πού βρίσκονται τα πυρηνικά όπλα στον κόσμο και σε ποιον ανήκουν τελικά;

Ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, καθώς και τα πλήγματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, επανέφεραν στην επιφάνεια τα ερωτήματα για το πού φυλάσσονται τα παγκόσμια πυρηνικά αποθέματα
LIFO NEWSROOM
Αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

Διεθνή / Αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Παρακολούθησης της «Διαδικασίας του Βερολίνου», τονίζοντας τη σημασία ευρείας συμμετοχής των γειτονικών κρατών για την ενίσχυση των διεθνών προσπαθειών στη Λιβύη
LIFO NEWSROOM