Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ δεν θα επαναλειτουργήσει πριν από το πρωί της Παρασκευής

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ δεν θα επαναλειτουργήσει πριν από το πρωί της Παρασκευής Facebook Twitter
EPA
0

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ δεν θα επαναλειτουργήσει πριν από το πρωί της Παρασκευής, μετέδωσε απόψε το BBC.

Σχεδόν όλες οι πτήσεις από και προς το Γκάτγουικ ματαιώθηκαν σήμερα, γεγονός που προκάλεσε χάος και εκνευρισμό στο αεροδρόμιο, λόγω των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που θεάθηκαν να πετούν στην περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, στις 9μ.μ τοπική ώρα, μετά από τέσσερις διελεύσεις ενός drone πάνω από τον διάδρομο απογείωσης. Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό καθώς οι διελεύσεις συνεχίστηκαν για περίπου 12 ώρες.

Ελικόπτερο της αστυνομίας εκτελούσε περιπολίες ενώ ελεύθεροι σκοπευτές είχαν ακροβολιστεί για να καταρρίψουν τα drone, στην πλέον πολύωρη παραβίαση εναέριου χώρου αεροδρομίου στην ιστορία της Βρετανίας.

Nωρίτερα, η easyJet ακύρωσε όλες τις σημερινές πτήσεις της Πέμπτης από και προς το αεροδρόμιο Γκάτγουικ. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη πότε το αεροδρόμιο θα επαναλειτουργήσει και ως εκ τούτου ακυρώνουμε όλες τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Λονδίνου Γκάτγουικ σήμερα», ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία. «Αναμένουμε η διαταραχή να συνεχιστεί και αύριο», προσθέτει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ/ BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM