«Βλάκα» και «τεμπέλη» χαρακτήρισε τον πρώην ΥΠΕΞ, ο Τραμπ

«Βλάκα» και «τεμπέλη» χαρακτήρισε τον πρώην ΥΠΕΞ, ο Τραμπ Facebook Twitter
0

«Βλάκα» και «τεμπέλη» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.


Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος ν' απαντήσει στους ισχυρισμούς του τελευταίου ότι του ζητούσε να κάνει πράγματα κατά παράβαση της νομοθεσίας.

   

«Ο Μάικ Πομπέο κάνει θαυμάσια δουλειά, είμαι πολύ υπερήφανος για αυτόν. Ο προκάτοχός του, ο Ρεξ Τίλερσον δεν είχε την απαιτούμενη διανοητική ικανότητα. Ήταν βλάκας με περικεφαλαία και δεν μπορούσα να τον ξεφορτωθώ αρκετά γρήγορα. Ήταν αρχιτεμπέλης. Τώρα το παιχνίδι έχει αλλάξει, υψηλό ηθικό στο Στέιτ (Ντιπάρτμεντ)», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Τραμπ απέλυσε τον Τίλερσον στις 13 Μαρτίου, με ανακοίνωση στο Twitter. Εκτός από τις διαφωνίες τους για την πολιτική που έπρεπε να ακολουθήσουν απέναντι στη Βόρεια Κορέα, τη Ρωσία και το Ιράν, οι σχέσεις τους είχαν ενταθεί μετά τις πληροφορίες ότι ο υπουργός είχε αποκαλέσει «ηλίθιο» τον πρόεδρο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS News ο Τίλερσον χαρακτήρισε τον Τραμπ «απείθαρχο», σημειώνοντας ότι «δεν του αρέσει να διαβάζει, δεν διαβάζει τις αναφορές... δεν του αρέσει να μπαίνει σε λεπτομέρειες για πολλά πράγματα», ενώ ισχυρίστηκε ότι ήταν συχνά υποχρεωμένος να του υπενθυμίζει πως όσα ζητούσε να γίνουν «παραβίαζαν τον νόμο, παραβίαζαν συνθήκες».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM