ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ιαπωνία: Σάλος από προσβλητικό animation για το Black Lives Matter

Ιαπωνία: Σάλος από προσβλητικό animation για το Black Lives Matter Facebook Twitter
0

Το κρατικό κανάλι της Ιαπωνίας αναγκάστηκε να αποσύρει animation για το κίνημα Black Lives Matter μετά από σωρεία αντιδράσεων που το χαρακτήριζαν ως «προσβλητικό και παραπλανητικό». 

Στο animation, το οποίο αποσύρθηκε την Τρίτη, εμφανιζόταν μαύροι άνδρες και μαύρες γυναίκες σε έναν καμένο δρόμο με τις γροθιές τους να σηκώθηκαν, ενώ ένας Αφροαμερικανός εξηγούσε, με συνοδεία μουσικής, τα αίτια των διαδηλώσεων που ξέσπασαν σε δεκάδες Πολιτείες των ΗΠΑ κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι μαύροι είναι θυμωμένοι, αναφέρει ο μυώδης χαρακτήρας, λόγω του χάσματος πλούτου με τους λευκούς Αμερικανούς και του δυσανάλογου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στην αφροαμερικανική κοινότητα των ΗΠΑ. Το κρατικό κανάλι απολογήθηκε και αφαίρεσε το animation από τον ιστότοπό του, αναφέροντας ότι δέχθηκε κριτική στο Twitter. «Το απόσπασμα δημοσιεύτηκε μετά από παραγνώριση του ζητήματος και θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από όποιον αισθάνθηκε άσχημα».

Το animation, που δημιουργήθηκε για ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει να εξηγήσει στα παιδιά την παγκόσμια επικαιρότητα, δεν έκανε λόγο για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Από την πλευρά τους, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στηλίτευσαν το βίντεο κάνοντας λόγο για διαιώνιση στερεοτύπων. Άλλοι ανέφεραν ότι όλοι οι διαδηλωτές στο animation ήταν μαύροι, γεγονός που απέχει από την πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι οι διαμαρτυρίες έχουν εξαπλωθεί σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας.

Από την πλευρά του ο επιτετραμμένος στηv Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Τόκιο, Joseph M Young, έκανε λόγο, με ανάρτησή του στο Twitter, για ατυχές γεγονός παρότι κατανοεί τη «πρόθεση του NHK να καταπιαστεί με τα περίπλοκα φυλετικά ζητήματα στις ΗΠΑ».

 

Και ο Baye McNeil όμως, ένας Αφροαμερικανός συγγραφέας που ζει στην Ιαπωνία έκανε λόγο για «προσβλητικό» βίντεο. «Εάν δεν καταλαβαίνετε τα πραγματικά ζητήματα στις ΗΠΑ, πρέπει απλώς να ρωτήσετε ή να μελετήσετε περισσότερο», έγραψε, προτρέποντας το NHK να μη μεταδίδει ανοησίες και να παραπληροφορεί ενώ εξευτελίζει τους Αφροαμερικανούς. Για το θέμα προχώρησε σε μία σειρά από πολλές αναρτήσεις. 

Πολλοί χρήστες του Twitter έσπευσαν να τον υποστηρίξουν. 


Διαδηλώσεις στον απόηχο του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ πραγματοποιήθηκαν στο Τόκιο και στην Οζάκα το περασμένο Σαββατοκύριακο, με διαδηλωτές να καταδικάζουν τη μεταχείριση ενός Κούρδου από Ιάπωνες αστυνομικούς. Και η τενίστρια Naomi Osaka εξέφρασε την υποστήριξή της στο κίνημα Black Lives Matter ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις.
 

Με πληροφορίες από Guardian 

TV & Media
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άντι Σακς επέστρεψε και φοράει Rabanne: Όλα όσα ξέρουμε για το «The Devil Wears Prada 2»

TV & Media / Η Άντι Σακς επέστρεψε και φοράει Rabanne: Όλα όσα ξέρουμε για το «The Devil Wears Prada 2»

Με την Αν Χάθαγουεϊ να χορεύει στους δρόμους της Νέας Υόρκης, τη Μέριλ Στριπ να φορά ξανά τα γυαλιά της Μιράντα Πρίστλι και την Έμιλι Μπλαντ να επανέρχεται σε office siren διάθεση, η λατρεμένη ταινία μόδας επιστρέφει σχεδόν 20 χρόνια μετά
LIFO NEWSROOM
«A plague o' both your houses!» - Ο Τραμπ «κόβει» την εκπομπή του Κόλμπερτ και η Σάντρα Ο μίλησε εκ μέρους όλων

TV & Media / «Κατάρα και στους δυο σας!» Ο Τραμπ «κόβει» την εκπομπή του Κόλμπερτ και η Σάντρα Ο μίλησε εκ μέρους όλων

Το ξέσπασμα της ηθοποιού απέναντι στην Paramount και το CBS που αποφάσισαν να «κόψουν» την επιτυχημένη εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ επειδή τα «έβαλε με τον Τραμπ»
LIFO NEWSROOM