Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν: Ανατολική Μεσόγειος και Λιβύη στο επίκεντρο

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν: Ανατολική Μεσόγειος και Λιβύη στο επίκεντρο Facebook Twitter
0

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα.

Στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης κρίσιμα διμερή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Λιβύη, η Συρία και η ανατολική Μεσόγειος». Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τελευταίες προσπάθειες για την εξάλειψη της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για την επανεκκίνηση των οικονομιών των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε απόψε - μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση TRT - ότι συζήτησε την κατάσταση στη Λιβύη και ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε «ορισμένα ζητήματα» που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην περιοχή αυτήν. «Μια νέα εποχή μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ μπορεί να ξεκινά μετά το τηλεφώνημά μας. Συμφωνήσαμε σε ορισμένα θέματα», είπε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι θα συζητήσει το θέμα της Λιβύης και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και βασίζεται στον Τραμπ για να το πετύχει

Διεθνή / Το Ισραήλ επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και βασίζεται στον Τραμπ για να το πετύχει

Η αβεβαιότητα γύρω από το ποιος θα αναλάβει τον έλεγχο του Ιράν σε περίπτωση αλλαγής καθεστώτος, αλλά και η πιθανότητα μακράς περιφερειακής αναταραχής, καθιστούν τη στρατηγική σιωπή του Ισραήλ κρίσιμη και επικίνδυνα εύθραυστη
THE LIFO TEAM