Γεωργιάδης: Οι τράπεζες με αργό ρυθμό χορήγησης δανείων θα χάνουν χρήματα

Γεωργιάδης: Οι τράπεζες με αργό ρυθμό χορήγησης δανείων θα χάνουν χρήματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι τράπεζες θα αξιολογηθούν για τον ρυθμό χορήγησης δανείων και όσες δεν ανταποκρίνονται όπως πρέπει θα χάνουν χρήματα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πλέον οι πελάτες θα χρειάζεται να καταθέτουν στις τράπεζες 12 έγγραφα για τη ρύθμιση δανείων. Το μόνο κριτήριο που υπάρχει είναι να είσαι τραπεζικά ενήμερος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019 και ο ορισμός της προβληματικής επιχείρησης να είναι σύμφωνα με την ΕΕ, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι τράπεζες λαμβάνουν ένα μέρος του ρίσκου, σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα υπάρχει εξασφάλιση δανείου έως 40% του ποσού, αναλόγως τον πελάτη. «Όσο πιο αξιόχρεος είσαι τόσο λιγότερη εξασφάλιση έχεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Τα 2 δισ. ευρώ μοιράστηκαν βάσει του επισήμου μεριδίου αγοράς της κάθε τράπεζας. Στις 30 μέρες θα ελέγξουμε το ρυθμό χορηγήσεως των δανείων ανά τράπεζα. Οι τράπεζες που έχουν πάει γρήγορα θα πάρουν περισσότερα χρήματα και θα κάνουμε αναμόρφωση αυτού του ποσού. Οι τράπεζες που έχουν πάει αργά θα χάσουν χρήματα. Θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λιγότερα δάνεια άρα θα βγάλουν λιγότερα κέρδη και να απολογηθούν στους μετόχους τους», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το εγγυοδοτικό, συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε πως εάν μια τράπεζα ζητάει υποχρεωτικά 40% εξασφάλιση από τους πελάτες, όταν την ελέγξουν, θα έχει μείνει πίσω και τότε θα της πάρουν τα χρήματα πίσω. «Όποια τράπεζα πάει αργά θα της πάρουμε τα λεφτά. Να ξηλώσουν τους διευθυντές σε όποια τράπεζα δεν δίνει δάνεια στον κόσμο», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο πακέτο της ΕΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε σύνθετη διαδικασία τον σχεδιασμό. «Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θα έχουν τη γενική επιστασία και ευθύνη για τη διαχείριση του πακέτου. Αν σπαταλήσουμε τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είμαστε ανάξιοι», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM