Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα Facebook Twitter
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα (EPA)
0

Σκληρή απάντηση από το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ελληνική κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Δένδια περί τουρκικής βαρβαρότητας.

Απαντώντας στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως «η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών» ενώ την καλεί να εκλογικευτεί.

«Είναι ντροπή να αποκαλούν την Τουρκία βάρβαρη χώρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα, πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών, να μην κάνει βαρβαρότητες, να μην τους προωθεί στα σύνορα.

Η χώρα που υποστηρίζει ότι είναι λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, έκανε λόγο για βάρβαρη παραβίαση των δικαιωμάτων των μεταναστών από την Άγκυρα.

«Αυτός που τα παραβιάζει με βάρβαρο τρόπο είναι η Τουρκία που εξωθεί τους μετανάστες στα σύνορα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας προκαλώντας την αντίδραση της Άγκυρας.

Μόλις δύο ημέρες πριν, στον απόηχο της είδησης ότι 400 αστυνομικοί μετακινούνται εκτάκτως στα σύνορα, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωνε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι θα ενταθεί η πίεση στα σύνορά μας στον Έβρο το επόμενο διάστημα.

«Παίρνουμε τα μέτρα μας για να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα αιφνιδιασμού. Ο συναγερμός στον Έβρο δεν έληξε με την εκτόνωση της κρίσης τον περασμένο Μάρτιο. Σκοπός να ενισχυθούν περισσότερο τα φυσικά εμπόδια στον Έβρο», επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Σχετικά με το ζήτημα του φράκτη στον Έβρο και τα «ψευδή δημοσιεύματα» ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «το θέμα στον Έβρο το έκλεισε χτες ο πρωθυπουργός. Στο πεντάγωνο έγινε συνεδρίαση υπό τον υπουργό Εξωτερικών, όπου δόθηκαν όλες οι εξηγήσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα ρωσικής δολιοφθοράς με δέματα-βόμβες: Τρεις συλλήψεις στην Ευρώπη

Διεθνή / Απόπειρα ρωσικής δολιοφθοράς με δέματα-βόμβες: Τρεις συλλήψεις στην Ευρώπη

Οι Αρχές σε Γερμανία και Ελβετία συνέλαβαν τρεις άνδρες για σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων σε υπηρεσίες logistics, σε υποτιθέμενη ρωσική επιχείρηση δολιοφθοράς - Στο στόχαστρο, εμπορικές αποστολές προς ΗΠΑ και Καναδά
LIFO NEWSROOM
Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Διεθνή / Το ΝΑΤΟ αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – Προς συμφωνία για 5% του ΑΕΠ έως το 2032

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν ιστορική αύξηση στις αμυντικές δαπάνες, με στόχο το 5% του ΑΕΠ έως το 2032, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις Τραμπ. Όλες οι εξελίξεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Χάγη
LIFO NEWSROOM
Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Διεθνή / Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Ο καταγγέλλων αναγνώστης κατηγόρησε το BBC ότι χρησιμοποιεί «κρυφές ενδείξεις» για να αποσπάσει την προσοχή από την κριτική και ότι συνεχίζει να «εξευτελίζει» την έννοια του φύλου
LIFO NEWSROOM
«Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» δηλώνουν οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

Διεθνή / «Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» λένε οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

«Η διαπίστωση ότι το Ισραήλ δεν δεσμεύεται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο δεν σημαίνει ότι έχει πρόθεση να διαπράξει γενοκτονία», εξήγησαν οι δικηγόροι στο Ανώτατο Δικαστήριο
LIFO NEWSROOM