Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
Larry Heard
0

ΣΤΟ Κ44 ΤΩΡΑ στις 3/2 ο Leόn και η μπάντα του παρουσιάζουν ζωντανά τον (εξαιρετικό) δίσκο «Futrue» και το μαγαζί της Κωνσταντινουπόλεως γεμίζει με παρέες Μαριάτσι και χάλκινα από τα Βαλκάνια. Την επομένη (4/2) το σκηνοθετικό team των White Room, ύστερα από το πάρτι που έκανε την Πρωτοχρονιά στο Interni (και ακούστηκε πολύ), επιστρέφει για να τελειώσει ό,τι άφησε στη μέση, στις 5/2 κλασικά ο Tall Guy, στις 7/2 οι Imam Baildi (με τον MC Yinka στα φωνητικά) και στις 8/2 live των Travel Mind Syndrome, των οποίων το κομμάτι «Donna» παίζεται στην Αγγλία από τον BBC Radio 6.

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ που ήρθε (καλεσμένο των Yid!!Sid!!) το κοριτσίστικο party team των Girlcore στην Αθήνα έγινε χαμός και όλο το Skull γέμισε γκλίτερ. Τώρα το concept θέλει πούπουλα (ας ελπίσουμε όχι και πίσσα), μαξιλαροπόλεμο και τα συναφή. Στα decks οι Giannis και Bad Spencer, ενώ όσοι εμφανιστούν με πιτζάμα θα μπουν δωρεάν. (Skull, 5/2)

ΣΤΟ SIX D.O.G.S οι Empty Frame (παίζουν από indie και folk μέχρι gypsy και post-rock) λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ, και οι Penny Dreadful, με επιρροές από την αμερικανική και αυστραλέζικη alternative σκηνή, θα εμφανιστούν ζωντανά στις 3/2. Παρασκευή (4/2) ξεκινούν και οι εκδηλώσεις για τον «μήνα μπάσου» που διοργανώνει ο πολυχώρος της Αβραμιώτου. Αρχή των εορτασμών με τον Altered Natives, ένα από τα πιο hot underground ονόματα του Βόρειου Λονδίνου με δεκαετή θητεία στον χώρο του broken beat/garage/house/bass και 4 άλμπουμ τα τελευταία 3 χρόνια. Τον περιμένουμε με αγωνία (ανοίγει ο Boycott από τους Dark Drummerz και κλείνει ο Runner με dark garage). Διπλό live στις 5/2 με τις Medusas (νέα σούπερ αθηναϊκή μπάντα) και τους Balinese Beast, το νέο γκρουπ των Ιλάν Μανουάχ και Γιώργου Αξιώτη με free jazz σαξόφωνα. Live των Salonumuz Klimalidir (σημαίνει «η αίθουσα κλιματίζεται» στα τούρκικα) στις 9/2 με alternative balkan ήχους και σουρεαλιστικούς στίχους.

Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ LARRY HEARD έρχεται στο Yoga Bala σε μια συμπαραγωγή του Θρι Σίξτι, των Outro και του Red Bull Music Academy (a propo, ξεκίνησαν και οι αιτήσεις συμμετοχής για το φετινό Academy του Τόκυο- αν είσαι DJ, παραγωγός ή μουσικός στείλε και ετοιμάσου για Ιαπωνία). Εμβληματική φιγούρα για το αμερικάνικο house και ο άνθρωπος που έχει γράψει τον ύμνο «Can you feel it» ,  ενώ έχει κάνει και το remix με το sample «I have a dream», από τον θρυλικό λόγο του Martin Luther King, το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της house μουσικής. (5/2)

ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΊΤΛΟ We Call It Techno We Play Techno από την ομάδα Colors Of Music στο Skull στις 4/2, πάρτι με μουσικές από τα '90s στο Aspro (4/2), δυόμισι ώρες με live funk και soul από τους Jerome & The Movement Orkestra στο Void (4/2), Kreon και Lemos στο Loop στις 5/2, deep house από τον σπουδαίο Dennis Ferrer (μαζί του ο Andree Hommen) στο Blend (5/2), psy trance πάρτι στον Ελληνικό Κόσμο με καλεσμένους τους Talamasca και Absolum (μαζί τους οι Έλληνες Spiros Wom, El Mahico, Greg Staikos, Conwerter), deep minimal house και deep techno από τους George Apergis, Pan Dalas και Akabela στο Almodobar (5/2), πάρτι με σιξτίλες και πολλές βέσπες παρκαρισμένες απ' έξω από τους Coalminers που έχουν μια μεγάλη δισκοθήκη με αυθεντικά 45άρια της εποχής στο Swing (5/2) και η Ινώ Μέη στο Mosaiko (νέα άφιξη στη Γλυφάδα).

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ από τώρα την παρακάτω ημερομηνία. 17 Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα ο Ricardo Villalobos στο Blend.

ΤΈΛΟΣ, Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Παναγιώτης Μένεγος, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος και ο υπογράφων μοιράζονται την Παρασκευή μουσικές και χνότα στο Almaz στο Γκάζι σε ένα ακόμα Xstatic πάρτι.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM