Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
Larry Heard
0

ΣΤΟ Κ44 ΤΩΡΑ στις 3/2 ο Leόn και η μπάντα του παρουσιάζουν ζωντανά τον (εξαιρετικό) δίσκο «Futrue» και το μαγαζί της Κωνσταντινουπόλεως γεμίζει με παρέες Μαριάτσι και χάλκινα από τα Βαλκάνια. Την επομένη (4/2) το σκηνοθετικό team των White Room, ύστερα από το πάρτι που έκανε την Πρωτοχρονιά στο Interni (και ακούστηκε πολύ), επιστρέφει για να τελειώσει ό,τι άφησε στη μέση, στις 5/2 κλασικά ο Tall Guy, στις 7/2 οι Imam Baildi (με τον MC Yinka στα φωνητικά) και στις 8/2 live των Travel Mind Syndrome, των οποίων το κομμάτι «Donna» παίζεται στην Αγγλία από τον BBC Radio 6.

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ που ήρθε (καλεσμένο των Yid!!Sid!!) το κοριτσίστικο party team των Girlcore στην Αθήνα έγινε χαμός και όλο το Skull γέμισε γκλίτερ. Τώρα το concept θέλει πούπουλα (ας ελπίσουμε όχι και πίσσα), μαξιλαροπόλεμο και τα συναφή. Στα decks οι Giannis και Bad Spencer, ενώ όσοι εμφανιστούν με πιτζάμα θα μπουν δωρεάν. (Skull, 5/2)

ΣΤΟ SIX D.O.G.S οι Empty Frame (παίζουν από indie και folk μέχρι gypsy και post-rock) λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ, και οι Penny Dreadful, με επιρροές από την αμερικανική και αυστραλέζικη alternative σκηνή, θα εμφανιστούν ζωντανά στις 3/2. Παρασκευή (4/2) ξεκινούν και οι εκδηλώσεις για τον «μήνα μπάσου» που διοργανώνει ο πολυχώρος της Αβραμιώτου. Αρχή των εορτασμών με τον Altered Natives, ένα από τα πιο hot underground ονόματα του Βόρειου Λονδίνου με δεκαετή θητεία στον χώρο του broken beat/garage/house/bass και 4 άλμπουμ τα τελευταία 3 χρόνια. Τον περιμένουμε με αγωνία (ανοίγει ο Boycott από τους Dark Drummerz και κλείνει ο Runner με dark garage). Διπλό live στις 5/2 με τις Medusas (νέα σούπερ αθηναϊκή μπάντα) και τους Balinese Beast, το νέο γκρουπ των Ιλάν Μανουάχ και Γιώργου Αξιώτη με free jazz σαξόφωνα. Live των Salonumuz Klimalidir (σημαίνει «η αίθουσα κλιματίζεται» στα τούρκικα) στις 9/2 με alternative balkan ήχους και σουρεαλιστικούς στίχους.

Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ LARRY HEARD έρχεται στο Yoga Bala σε μια συμπαραγωγή του Θρι Σίξτι, των Outro και του Red Bull Music Academy (a propo, ξεκίνησαν και οι αιτήσεις συμμετοχής για το φετινό Academy του Τόκυο- αν είσαι DJ, παραγωγός ή μουσικός στείλε και ετοιμάσου για Ιαπωνία). Εμβληματική φιγούρα για το αμερικάνικο house και ο άνθρωπος που έχει γράψει τον ύμνο «Can you feel it» ,  ενώ έχει κάνει και το remix με το sample «I have a dream», από τον θρυλικό λόγο του Martin Luther King, το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της house μουσικής. (5/2)

ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΊΤΛΟ We Call It Techno We Play Techno από την ομάδα Colors Of Music στο Skull στις 4/2, πάρτι με μουσικές από τα '90s στο Aspro (4/2), δυόμισι ώρες με live funk και soul από τους Jerome & The Movement Orkestra στο Void (4/2), Kreon και Lemos στο Loop στις 5/2, deep house από τον σπουδαίο Dennis Ferrer (μαζί του ο Andree Hommen) στο Blend (5/2), psy trance πάρτι στον Ελληνικό Κόσμο με καλεσμένους τους Talamasca και Absolum (μαζί τους οι Έλληνες Spiros Wom, El Mahico, Greg Staikos, Conwerter), deep minimal house και deep techno από τους George Apergis, Pan Dalas και Akabela στο Almodobar (5/2), πάρτι με σιξτίλες και πολλές βέσπες παρκαρισμένες απ' έξω από τους Coalminers που έχουν μια μεγάλη δισκοθήκη με αυθεντικά 45άρια της εποχής στο Swing (5/2) και η Ινώ Μέη στο Mosaiko (νέα άφιξη στη Γλυφάδα).

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ από τώρα την παρακάτω ημερομηνία. 17 Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα ο Ricardo Villalobos στο Blend.

ΤΈΛΟΣ, Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Παναγιώτης Μένεγος, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος και ο υπογράφων μοιράζονται την Παρασκευή μουσικές και χνότα στο Almaz στο Γκάζι σε ένα ακόμα Xstatic πάρτι.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM