Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
Larry Heard
0

ΣΤΟ Κ44 ΤΩΡΑ στις 3/2 ο Leόn και η μπάντα του παρουσιάζουν ζωντανά τον (εξαιρετικό) δίσκο «Futrue» και το μαγαζί της Κωνσταντινουπόλεως γεμίζει με παρέες Μαριάτσι και χάλκινα από τα Βαλκάνια. Την επομένη (4/2) το σκηνοθετικό team των White Room, ύστερα από το πάρτι που έκανε την Πρωτοχρονιά στο Interni (και ακούστηκε πολύ), επιστρέφει για να τελειώσει ό,τι άφησε στη μέση, στις 5/2 κλασικά ο Tall Guy, στις 7/2 οι Imam Baildi (με τον MC Yinka στα φωνητικά) και στις 8/2 live των Travel Mind Syndrome, των οποίων το κομμάτι «Donna» παίζεται στην Αγγλία από τον BBC Radio 6.

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ που ήρθε (καλεσμένο των Yid!!Sid!!) το κοριτσίστικο party team των Girlcore στην Αθήνα έγινε χαμός και όλο το Skull γέμισε γκλίτερ. Τώρα το concept θέλει πούπουλα (ας ελπίσουμε όχι και πίσσα), μαξιλαροπόλεμο και τα συναφή. Στα decks οι Giannis και Bad Spencer, ενώ όσοι εμφανιστούν με πιτζάμα θα μπουν δωρεάν. (Skull, 5/2)

ΣΤΟ SIX D.O.G.S οι Empty Frame (παίζουν από indie και folk μέχρι gypsy και post-rock) λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ, και οι Penny Dreadful, με επιρροές από την αμερικανική και αυστραλέζικη alternative σκηνή, θα εμφανιστούν ζωντανά στις 3/2. Παρασκευή (4/2) ξεκινούν και οι εκδηλώσεις για τον «μήνα μπάσου» που διοργανώνει ο πολυχώρος της Αβραμιώτου. Αρχή των εορτασμών με τον Altered Natives, ένα από τα πιο hot underground ονόματα του Βόρειου Λονδίνου με δεκαετή θητεία στον χώρο του broken beat/garage/house/bass και 4 άλμπουμ τα τελευταία 3 χρόνια. Τον περιμένουμε με αγωνία (ανοίγει ο Boycott από τους Dark Drummerz και κλείνει ο Runner με dark garage). Διπλό live στις 5/2 με τις Medusas (νέα σούπερ αθηναϊκή μπάντα) και τους Balinese Beast, το νέο γκρουπ των Ιλάν Μανουάχ και Γιώργου Αξιώτη με free jazz σαξόφωνα. Live των Salonumuz Klimalidir (σημαίνει «η αίθουσα κλιματίζεται» στα τούρκικα) στις 9/2 με alternative balkan ήχους και σουρεαλιστικούς στίχους.

Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ LARRY HEARD έρχεται στο Yoga Bala σε μια συμπαραγωγή του Θρι Σίξτι, των Outro και του Red Bull Music Academy (a propo, ξεκίνησαν και οι αιτήσεις συμμετοχής για το φετινό Academy του Τόκυο- αν είσαι DJ, παραγωγός ή μουσικός στείλε και ετοιμάσου για Ιαπωνία). Εμβληματική φιγούρα για το αμερικάνικο house και ο άνθρωπος που έχει γράψει τον ύμνο «Can you feel it» ,  ενώ έχει κάνει και το remix με το sample «I have a dream», από τον θρυλικό λόγο του Martin Luther King, το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της house μουσικής. (5/2)

ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΊΤΛΟ We Call It Techno We Play Techno από την ομάδα Colors Of Music στο Skull στις 4/2, πάρτι με μουσικές από τα '90s στο Aspro (4/2), δυόμισι ώρες με live funk και soul από τους Jerome & The Movement Orkestra στο Void (4/2), Kreon και Lemos στο Loop στις 5/2, deep house από τον σπουδαίο Dennis Ferrer (μαζί του ο Andree Hommen) στο Blend (5/2), psy trance πάρτι στον Ελληνικό Κόσμο με καλεσμένους τους Talamasca και Absolum (μαζί τους οι Έλληνες Spiros Wom, El Mahico, Greg Staikos, Conwerter), deep minimal house και deep techno από τους George Apergis, Pan Dalas και Akabela στο Almodobar (5/2), πάρτι με σιξτίλες και πολλές βέσπες παρκαρισμένες απ' έξω από τους Coalminers που έχουν μια μεγάλη δισκοθήκη με αυθεντικά 45άρια της εποχής στο Swing (5/2) και η Ινώ Μέη στο Mosaiko (νέα άφιξη στη Γλυφάδα).

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ από τώρα την παρακάτω ημερομηνία. 17 Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα ο Ricardo Villalobos στο Blend.

ΤΈΛΟΣ, Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Παναγιώτης Μένεγος, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος και ο υπογράφων μοιράζονται την Παρασκευή μουσικές και χνότα στο Almaz στο Γκάζι σε ένα ακόμα Xstatic πάρτι.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Μέδουσα μέχρι το κλιματικό άγχος: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Πολιτισμός / Από τη Μέδουσα μέχρι τη κλιματική αλλαγή: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Με αφορμή την έκθεση “Metamorphoses” στο Rijksmuseum, οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου επιστρέφουν στο προσκήνιο ως ένα έργο που μιλά ξανά με εκπληκτική ακρίβεια για τη βία, την ταυτότητα, την εξουσία και τον φόβο μιας εποχής διαρκούς αλλαγής.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Ο Ryan Gosling ενώνεται με τους Daniels, το οσκαρικό δίδυμο πίσω από το Everything Everywhere All at Once, για τη νέα τους ταινία στη Universal, που παραμένει ακόμη χωρίς τίτλο και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι στο Λος Αντζελες.
THE LIFO TEAM
Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Picasso στη Μαδρίτη

Πολιτισμός / Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Πικάσο στη Μαδρίτη

Το Reina Sofia φέρνει για πρώτη φορά εκτός Νότιας Αφρικής το African Guernica του Dumile Feni και το τοποθετεί απέναντι από το Guernica του Πικάσο, σε μια έκθεση που ξανανοίγει τη συζήτηση για τη βία, τη μνήμη και το ποια έργα γράφουν τελικά την ιστορία της τέχνης.
THE LIFO TEAM
15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Πολιτισμός / 15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Από δυνατά techno sets και ζωντανές μουσικές εμπειρίες μέχρι θέατρο, εκθέσεις και φεστιβάλ, η Αθήνα αυτή την εβδομάδα προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που καλύπτει κάθε διάθεση και γούστο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Picasso βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Πολιτισμός / Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Πικάσο βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Το The Painter and His Model του Picasso, αγορασμένο από το Ιράν το 1977, βρίσκεται σήμερα στην Τεχεράνη, κουβαλώντας πάνω του την ιστορία του πετρελαίου, της επανάστασης και της εύθραυστης ζωής της τέχνης σε καιρό πολέμου.
THE LIFO TEAM
Παναγία μου ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet είδε στον baby Jesus του έναν μικρό σταρ του feed

Πολιτισμός / Παναγιά μου, ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet κόλλησε με τον μικρό Χριστό του

Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral όταν οι χρήστες του Instagram άρχισαν να σχολιάζουν τον ασυνήθιστα στιλιζαρισμένο baby Jesus του πίνακα με όρους καθαρά σημερινού internet.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Chloë Sevigny, η Pamela Anderson, η Bella Hadid και η Gwyneth Paltrow στο νέο βιβλίο της Brianna Capozzi

Πολιτισμός / Η Κλοέ Σεβινί, η Σελένα Γκομέζ και η Γκουίνεθ Πάλτρου σε ένα νέο photobook

Το Womanizer, το νέο λεύκωμα της Brianna Capozzi, συγκεντρώνει γνωστές γυναικείες παρουσίες σε εικόνες γεμάτες ερωτισμό, χιούμορ και αυτονομία. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τη Rizzoli με πρόλογο της Chloë Sevigny.
THE LIFO TEAM