Προ των πυλών καύσωνας 100 ωρών: Πού αναμένονται θερμοκρασίες έως και 42 βαθμών

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΥΡΙΟ ΑΘΗΝΑ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Unsplash
0

Για καύσωνα με θερμοκρασίες έως και 42 βαθμών προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, παρουσιάζοντας τις περιοχές που θα επηρεαστούν από το κύμα ζέστης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως στις Σέρρες, στην Κεντρική Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα, στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και σε τμήματα της Αττικής, χωρίς όμως να αναμένονται ιδιαίτερα ακραίες τιμές. Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν επίσης στην Πελοπόννησο, κυρίως στην Αργολίδα και τη Σπάρτη. Όπως σημείωσε, θα επηρεαστούν κυρίως περιοχές που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα.

Ο Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε επίσης, ότι το Σάββατο καταγράφηκε το πρώτο 40άρι στην Κόνιτσα και πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προστεθούν και άλλες περιοχές στη λίστα με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών.

Μέχρι πότε θα διαρκέσει ο καύσωνας

Κατά την εκτίμηση του μετεωρολόγου, ο καύσωνας θα διαρκέσει τουλάχιστον έως την Τρίτη.

Στην Αθήνα, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, στη Λάρισα τους 40 με 41 βαθμούς και στη Λαμία έως και τους 42 βαθμούς.

Θερμοκρασίες 41 έως 42 βαθμών είναι πιθανό να σημειωθούν και σε περιοχές της νότιας ηπειρωτικής χώρας, όπως η Αργολίδα και η Σπάρτη.

Όπως σημείωσε, η Αθήνα αναμένεται να αποφύγει οριακά τις ακραίες θερμοκρασίες, ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν από 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, ο Θοδωρής Κολυδάς εξήγησε, ότι τα κτίρια δεν έχουν ακόμη προλάβει να επηρεαστούν από την παρατεταμένη ζέστη.

«Θα κάνουμε τρεις ημέρες υπομονή», σχολίασε ο μετεωρολόγος.
 

Με πληροφορίες από Star

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΑΝΕΜΟΙ

Ελλάδα / Απαγορευτικό απόπλου: Πότε εξασθενούν οι θυελλώδεις άνεμοι - «Δύσκολες ημέρες η σημερινή και η αυριανή»

Κόκκινος συναγερμός για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς - Αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας «έως και 8 βαθμούς», σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου
THE LIFO TEAM
MARFIN 46ΧΡΟΝΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Ελλάδα / Υπόθεση Marfin: Προσφυγή κατά της προφυλάκισής της κατέθεσε η 46χρονη - «Ψευδής είδηση διαμόρφωσε κλίμα»

«Ελπίζω αποκλειστικό κριτήριο να είναι τα -ανύπαρκτα για την εντολέα μου- στοιχεία της δικογραφίας και όχι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα», αναφέρει ο συνήγορός της - Ολόκληρη η δήλωσή του
THE LIFO TEAM