To περίφημο #Logo31

Η ONNEΔ έκανε ανοιχτό διαγωνισμό στο ίντερνετ για το νέο της λογότυπο. Γραφίστες αμφισβήτησαν τη διαδικασία (που όντως ήταν ερασιτεχνική) και τους όρους και μεγαλοστομίες όπως: «Ας σχεδιάσουμε μαζί το επόμενο σύμβολο της δικής μας γενιάς...».

Ερωτεύτηκα το λογότυπο 31 (που είναι ένα επίτηδες καρακατσουλιό, με τον σταυρό, τη διχρωμία, το κόκκινο τσιρότο, το συγκινητικό δίστιχο) όταν το είδα στο twitter του ZlatkoGR που μαζί με τον bunnysuicides είναι πρωτοπόρος.

Μερικά υποψήφια λογότυπα ήταν καλά - οι Οννεδίτες, όμως, δεν ψήφιζαν αυτά, αλλά τα στερεοτυπικά περιστέρια και τους κλασικούς πυρσούς. Τα παρουσίασα στη στήλη μου στο lifo.gr και δήλωσα την αγάπη μου για το πιο καλτ λογότυπο. Σύντομα το logo31 (κανείς δεν είναι σίγουρος αν είναι φάρσα) έπιασε φωτιά στο Τwitter, στο Facebook, στα μπλογκ αλλά και σε άλλα ελληνικά σάιτ. Και από κει που ελάχιστοι το είχαν επιλέξει, βρέθηκε στο Νο1 με εκατοντάδες ψήφους. Προτάθηκαν, μάλιστα, και αναπληρωματικά: ένα λογότυπο που έμοιαζε να λέει ΟΝΔΝΕ και ένας Πήγασος που έμοιαζε έγκυος.

Ο χαβαλές δεν κράτησε πολύ. Όπως ήταν φυσικό, η ΟΝΝΕΔ απέσυρε το logo31 (δεν το ήθελε για επίσημο σύμβολό της και ποιος μπορεί να την κατηγορήσει;) και το όνειρο έσβησε, αφήνοντας πίσω βιντεάκια, σλόγκαν και παρωδίες: ίσως το πρώτο ελληνικό meme.

Η οργάνωση δήλωσε χαρούμενη για τον ντόρο και την επισκεψιμότητα της σελίδας της. Ίσως, χωρίς την επέμβαση των social networks να κέρδιζαν τα φαβορί των νεολαίων της ΝΔ, ένα με χελιδόνια που θύμιζε το ξεχασμένο κόμμα ΚΟΔΗΣΟ ή ένα που έμοιαζε με «Οββέδ». Τώρα όλα παίζουν.

Πιθανότατα, στο τέλος η κριτική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ θα διαλέξει όποιο θέλει αυτή -οι κανονισμοί αφήνουν χώρο για πολλούς ελιγμούς- και καλά θα κάνει. Η ιντερνετική συμμετοχή σε αποφάσεις είναι καλή, αν ξέρεις πώς να στήσεις τον διαγωνισμό, προφυλάσσοντάς τον εξαρχής απ' τη

διασκεδαστική κακογουστιά. Αλλιώς, όταν όλα στήνονται ερασιτεχνικά (και αποσκοπούν στην άκριτη ή/και απεγνωσμένη επικοινωνιακή προβολή), ατυχήματα μπορούν να συμβούν...

 

Ζήτω ο έρωτας!

Ο Billy Corgan, ο τραγουδιστής των Smashing Pumpkins, ερωτεύτηκε και αυτά που γράφει στο Twitter θυμίζουν περισσότερο 15χρονο κουταβάκι παρά κακομαθημένο και μαυροντυμένο γκοθ ροκ σταρ.

Η υπεύθυνη για την τεράστια αλλαγή του είναι η Jessica Origliasso, τραγουδίστρια των Veronicas. Να τρία τελείως ζαχαρωμένα και ερωτοχτυπημένα (απομυθοποιητικά για κάποιους) tweets που έγραψε ο Corgan δημοσίως, σε ύφος που ποτέ δεν χρησιμοποιούσε και με πολλά ξενέρωτα, αλλά γλυκά θαυμαστικά:

1) Looking forward to seeing @jessicaveronica tomorrow and all the wonderful presents she got for me in Sweden and Atlantic City!!! Can't wait!

2) Love is: getting presents from someone who loves you!!

3) If the world only knew how giving @jessicaveronica really is. Full of surprises!!!!

 

RETWEETS!

O Mandelbrot πέθανε, ο Δαλιανίδης πέθανε κι εγώ σήμερα δεν αισθάνομαι και πολύ καλά. (i0annaA) /// Ας ποινικοποιηθεί η... άσκοπη χρήση των... αποσιωπητικών, παρακαλώ. Τόσο... γραπτώς, όσο καιαιαι... προφορικά. Ευχαριστώ... (spyros_vj) /// Είσαι αθλητής στη δύση της καριέρας σου; Νέοι δρόμοι σού ανοίγονται. Τρία ριάλιτι: dancing with the stars, just the two of us, δημοτικές εκλογές. (elenirou) /// Boycott: ΔΕΝ ψηφίζω πολιτικό (ή συνδυασμό) που διαφημίζεται σε πινακίδα που σκοτώνει. Τέλος στην ανοχή των δολοφονικών πινακίδων. (arkoudos) /// Τι να περιμένεις από οργάνωση που ανέδειξε γίγαντες όπως Μιχαλολιάκος, Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης και Στυλιανίδης; #logo31 (Nkfotakis) /// Όταν ένα κράτος δεν μπορεί να επιβληθεί ούτε σε μαγαζάτορες για την απαγόρευση του καπνίσματος, πώς θα τα βάλει με «νταβατζήδες», λαμόγια κ.λπ.; (eVaN_GiAn) /// Μόλις έλαβα SMS από έναν Τάκη. Με ρωτά αν έχω ακόμα το ίδιο νούμερο. Λέω να απαντήσω «όχι, αν είσαι ακόμα ο ίδιος Τάκης». (adaftys) /// Μου φανερώθηκε στον ύπνο μου το #logo31 της ΟΝΝΕΔ. Κουρασμένο απ' την ξαφνική δημοσιότητα, με μαύρους κύκλους. Μου μίλησε για την κατάρα της ομορφιάς... (strulcess) ///