Αυτός ο υπέροχος μπαμπάς από τη Μασαχουσέτη αποφάσισε να στηρίξει τον 5χρονο γιο του με έναν απλό αλλά συμβολικό τρόπο: βάφοντας τα νύχια του.

 

Σε μια μακροσκελή σειρά αναρτήσεων στο Twitter, αναφέρθηκε στο φαινόμενο της τοξικής αρρενωπότητας, εξηγώντας για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτή τη μικρή χειρονομία. 

 

«Σήμερα (ο Σαμ) έμαθε πόσο επώδυνη είναι η τοξική αρρενωπότητα (#ToxicMasculinity)» έγραψε, ποστάροντας μια φωτογραφία του μεσαίου από τα τρία παιδιά του.

 

Ξέρω ότι τα παιδιά είναι μόνο στο νηπιαγωγείο, όμως αυτή η μαλακία, η τοξική αρρενωπότητα είναι κάτι που μαθαίνεται, τις περισσότερες φορές από τους γονείς. Οπότε, γονείς, ελπίζω να είστε περήφανοι. Ελπίζω αυτό να θέλατε και να είστε ικανοποιημένοι.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τον μπαμπά του, ο Σαμ αγαπά πράγματα που κατά παράδοση θεωρούνται «αγορίστικα», όμως του αρέσουν και «γυναικείες» συνήθειες: έχει μια συλλογή από τσάντες και του αρέσει το μανικιούρ.

 

«Έβαψε λοιπόν τα νύχια του κόκκινα και εμφανίστηκε περήφανα στον παιδικό σταθμό σήμερα το πρωί, επειδή ο Σαμ δεν έχει ιδέα πως το κόκκινο μανικιούρ προορίζεται μόνο για κορίτσια και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποιος μπορεί να έχει πρόβλημα με αυτό» τουίταρε ο φοβερός μπαμπάς.

 

Όμως, οι συμμαθητές του Σαμ κάθε άλλο παρά υποστηρικτικοί ήταν. Σύμφωνα με τον πατέρα του «τον εξευτέλισαν επειδή ήταν ένα αγόρι με μανικιούρ». Το αγόρι ένιωσε τόσο άσχημα που ζήτησε από τη μητέρα του να του αφαιρέσει το βερνίκι για να μην τον ξανακοροϊδέψουν στο μέλλον.

 

 

 

 

 

«Ξέρω ότι τα παιδιά είναι μόνο στο νηπιαγωγείο, όμως αυτή η μαλακία, η τοξική αρρενωπότητα είναι κάτι που μαθαίνεται, τις περισσότερες φορές από τους γονείς. Οπότε, γονείς, ελπίζω να είστε περήφανοι. Ελπίζω αυτό να θέλατε και να είστε ικανοποιημένοι».

 

Έτσι ο μπαμπάς και ο αδερφός του Σαμ έβαψαν κι αυτοί τα νύχια τους, σε ένδειξη συμπαράστασης. Επίσης, ο πατέρας του φρόντισε να του εξηγήσει ότι πολλοί άντρες κάνουν το ίδιο, όπως ο Κρις Χέμσγουορθ (ο Thor της Marvel) και ο Τζακ Σπάροου.

 

Τελικά ο πιτσιρικάς δεν αφαίρεσε το βερνίκι και η συγκινητική πράξη του πατέρα του έγινε viral στα social media.