Από το πανί στη σκηνή: Διάσημες ταινίες στα αθηναϊκά θέατρα

Από το πανί στη σκηνή – διάσημες ταινίες στις αθηναϊκές σκηνέ Facebook Twitter
Μαρίνα Ασλάνογλου και Νίκος Ψαρράς στην παράσταση «Σκηνές από έναν γάμο». Φωτ. : Σπύρος Περδίου
0

Σκηνές από έναν γάμο

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές. Μου πήρε μια ολόκληρη ενήλικη ζωή για να τις ζήσω», έλεγε ο Μπέργκμαν για το σπαρακτικό του αριστούργημα «Σκηνές από έναν γάμο», μία από τις πιο διάσημες ταινίες του για την ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού σε έξι επεισόδια. Ο Μπέργκμαν ήταν τόσο συνεπαρμένος από την ιστορία του Γιόχαν και της Μαριάνε (τους οποίους υποδήθηκαν οι αγαπημένοι του ηθοποιοί, Έρλαντ Γιόζεφσον και Λιβ Ούλμαν), που στο τέλος της κινηματογραφικής του καριέρας σκηνοθέτησε τη «Σαραμπάντα» («Saraband», 2003), όπου μας δείχνει τη ζωή τους μετά από πολλά χρόνια.

Για μία ακόμα φορά ανεβαίνει το έργο στη σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ακριβώς πενήντα χρόνια μετά την προβολή του αρχικά ως τηλεοπτική σειρά και έπειτα ως κινηματογραφική ταινία με παγκόσμια επιτυχία.

Πράγματι, η ιστορία της Μαριάνε και του Γιόχαν αποτυπώνει με αδυσώπητη ειλικρίνεια και σχεδόν ντοκιμαντερίστικο ρεαλισμό τα στάδια της φθοράς και της παρακμής μιας συζυγικής σχέσης.

Κρατώντας τη δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους των «σκηνών», η Έλενα Καρακούλη σκηνοθετεί τη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Νίκο Ψαρρά σε μια παράσταση για το υπαρξιακό πεδίο συνάντησης αλλά και σύγκρουσης με τον Άλλον.

Από 21 Απριλίου και για λίγες παραστάσεις

Θάνατος στη Βενετία

Θέατρο Πορεία

Από το πανί στη σκηνή – διάσημες ταινίες στις αθηναϊκές σκηνέ Facebook Twitter
Φωτ. : Πάνος Γιαννακόπουλος

Η αριστουργηματική νουβέλα που έγραψε το 1912 ο Τόμας Μαν έγινε παγκοσμίως γνωστή λόγω της εμβληματικής ταινίας του Λουκίνο Βισκόντι «Θάνατος στη Βενετία» και μέχρι σήμερα εκατομμύρια θεατές τη γνωρίζουν αρχικά από την κινηματογραφική της μεταφορά.

Στο θέατρο Πορεία, ο Στρατής Πασχάλης διασκευάζει «μια ιστορία θανάτου, μια ιστορία για την ηδονή του Τέλους» όπως τη χαρακτήρισε ο Μαν, την οποία σκηνοθετεί ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

O Γκούσταφ φον Άσενμπαχ, επιτυχημένος συγγραφέας, αντιμέτωπος όμως με μια δημιουργική κρίση, έλκεται από την ιδέα ενός ταξιδιού στη Βενετία, έναν «εξωτικό» τόπο φορτισμένο με φιλήδονες προσδοκίες. Εκεί γοητεύεται από τον Τάτζιο, έναν νεαρό που παραθερίζει στο ίδιο ξενοδοχείο μ’ εκείνον και τον οποίο παρακολουθεί στα δαιδαλώδη στενά της πόλης εμμονικά και πάντα από απόσταση. Όταν ο Άσενμπαχ μαθαίνει ότι η Βενετία πλήττεται από πανδημία της χολέρας, αποφασίζει να μείνει ρισκάροντας τη ζωή του και ανανεώνοντας την πίστη ότι «η ομορφιά θα νικήσει».  

Παίζουν: Νίκος Χατζόπουλος, Γιάννης Λεάκος, Ορέστης Χαλκιάς /Δημήτρης Κίτσος*, Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννης Μαστρογιάννης

*Τον ρόλο του Ορέστη Χαλκιά, από τις 12 Απριλίου, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κίτσος. Στο βίντεο της παράστασης εμφανίζεται ο Ραφαήλ Παρασκευόπουλος.

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών

Θέατρο Βρετάνια

Από το πανί στη σκηνή – διάσημες ταινίες στις αθηναϊκές σκηνέ Facebook Twitter
Ο Άκης Σακελλαρίου με τους μαθητές του στο θέατρο Βρετάνια. Φωτ. : Χρήστος Συμεωνίδης

Ο καθηγητής που εμπνέει τους μαθητές του, διδάσκοντάς τους ποίηση στην αριστοκρατική και συντηρητική Ακαδημία Γουέλτον στο Βερμόντ το 1959, γέννησε μια μεγάλη παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία, τον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών», την αμερικανική δραματική ταινία, παραγωγής 1989, σε σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ, με τους Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Ίθαν Χοκ, Τζος Τσαρλς και Γκέιλ Χάνσεν.

Στο θέατρο Βρετάνια ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης έχει κάνει τη δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθετεί την πολύ δημοφιλή ταινία, στην οποία ο καθηγητής Κίτινγκ, που είχε φοιτήσει και ο ίδιος στην Ακαδημία Γουέλτον, συστήνει με τους μαθητές του μια άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας, τον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών. Στο πλαίσιό της θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί, όχι ηλίθιοι, όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Το καθένα από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

Παίζουν: Άκης Σακελλαρίου, Τάσος Χαλκιάς, Σπύρος Τσεκούρας, Πάνος Ζυγούρος, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Νικόλας Παπαϊωάννου, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Στέφανος Παπατρέχας, Σταύρος Τσουμάνης, Τάσος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ειρήνη Λαφαζάνη, Λυδία Στέφου

Dogville

Θέατρο Νέος Ακάδημος

Από το πανί στη σκηνή – διάσημες ταινίες στις αθηναϊκές σκηνέ Facebook Twitter
Η Έλλη Τρίγγου πρωταγωνιστεί στο «Dogville».

Το Dogville είναι μια ταινία του 2003 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Λαρς φον Τρίερ, με πρωταγωνιστές τους Νικόλ Κίντμαν, Πολ Μπέτανι, Λορίν Μπακόλ, Τζέιμς Κάαν κ.ά. Αφηγείται την ιστορία της Γκρέις που, έχοντας διαφύγει από εγκληματίες, φτάνει στη μικρή πόλη Dogville, όπου της παρέχεται άσυλο, με αντάλλαγμα να βοηθάει τους κατοίκους με τις καθημερινές δουλειές τους.

Την παράσταση στον Νέο Ακάδημο σκηνοθετεί η Λίλυ Μελεμέ, παρακολουθώντας την πορεία της ηρωίδας στην πόλη από το καλωσόρισμα μέχρι την αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου των κατοικων και της αληθινής φύσης τους.

Το έργο του Λαρς φον Τρίερ ξεγυμνώνει τα κατώτερα ένστικτα της ανθρώπινης υπόστασης, τους προσωπικούς υπολογισμούς, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό και την υποκρισία, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις των ηρώων του μέχρι την τελευταία, εκρηκτική σκηνή, μια αλληγορία για την αγάπη, τη σύγχρονη κοινωνία, τη φοβία, τη δειλία, τη συγχώρεση.

Παίζουν: Έλλη Τρίγγου, Στέλιος Μάινας, Θοδωρής Κατσαφάδος, Νικολέτα Βλαβιανού, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Ανδρέας Νάτσιος, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Πάρης Λεόντιος, Νίνα Έππα

Ο μπακαλόγατος

Θέατρο Πειραιώς 131

Από το πανί στη σκηνή – διάσημες ταινίες στις αθηναϊκές σκηνέ Facebook Twitter
Ο Γιώργος Αρμένης και ο Γιάννης Ζουγανέλης στον «Μπακαλόγατο».

Η σπαρταριστή κωμωδία «Της κακομοίρας» (γνωστή και ως «Ο μπακαλόγατος») του Ντίνου Κατσουρίδη είναι από τις δημοφιλέστερες του ελληνικού κινηματογράφου και βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου.

Ο Ζήκος του Κώστα Χατζηχρήστου έγραψε ιστορία και οι ατάκες του επαναλαμβάνονται σε κάθε ανέβασμα του έργου. Ο Ζήκος είναι ένας δαιμόνιος και εύθυμος επαρχιώτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή. Είναι ερωτευμένος με την όμορφη νεαρή Φιφίκα, η οποία προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματά του, ενώ στην πραγματικότητα αγαπάει τον Κιτσάρα.

Ο Παντελής, αν και τα παραέχει τα χρονάκια του, θέλει για λογαριασμό του τη φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα. Ο Ζήκος διαρκώς τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν το βάζει κάτω και μαζί με την κυρα- Δέσποινα, την προξενήτρα, κανονίζει τους αρραβώνες σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας, αλλά ερήμην της ίδιας, αποφασίζοντας να το ανακοινώσουν την ημέρα των γενεθλίων της.

Σκηνοθετεί ο Γιώργος Βάλαρης σκηνοθετεί. Παίζουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Ευτυχία Φαναριώτη, Κατερίνα Τσάβαλου, Ασπασία Κοκόση, Αιμίλιος Ράφτης, ο Σταμάτης Τζελέπης και ο Πέτρος Ξεκούκης. Στον ρόλο του μπακάλη ο Γιώργος Αρμένης.

Τσίου

Βοτανικός

Από το πανί στη σκηνή – διάσημες ταινίες στις αθηναϊκές σκηνέ Facebook Twitter
«Τσίου»: Ετοιμάζεται ένα θεατρικό comeback που αναμένεται θρυλικό, από τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς της ταινίας.

Ο θρυλικός «Τσίου…» του Μάκη Παπαδημητράτου, το απόλυτο underground σύμβολο του ελληνικού σινεμά, επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, αυτήν τη φορά με τη μορφή θεατρικής παράστασης.

Η πολυβραβευμένη ταινία-μύθος με το χαμηλότερο μπάτζετ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και τις ατάκες που έγιναν viral πριν ακόμα γεννηθεί ο όρος, που διαδόθηκε και λατρεύτηκε μέσα από την πειρατεία και την παράνομη διακίνηση –ακόμα ψάχνουμε από ποιον διέρρευσε στο διαδίκτυο πριν από την επίσημη προβολή της, ξεπερνώντας τα 1.000.000 views το 2005 στο google videos, όταν 4 στους 5 δεν είχαν καν ίντερνετ–, ετοιμάζεται για ένα θεατρικό comeback, που αναμένεται να είναι θρυλικό. Σκηνοθέτης και ηθοποιοί παραμένουν ίδιοι, όπως στην ταινία.

Με ατάκες που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα και επιχειρώντας με απροσχημάτιστο χιούμορ και κινηματογραφική απλότητα μια πρωτοφανή ανατομία του περιθωρίου δεκαοκτώ χρόνια μετά, κουβαλώντας παράλληλα όλον αυτόν τον μύθο, αποτελεί ένα μοναδικό καλλιτεχνικό εγχείρημα. Δεν πρόκειται απλώς για μια ακόμα μεταφορά μιας ταινίας στη σκηνή αλλά για τη ζωντανή πρόκληση της αναμέτρησης του ίδιου σκηνοθέτη και των ίδιων ηθοποιών, ύστερα από δύο δεκαετίες και κάτω από μια νέα συνθήκη, με την ίδια τους την ιστορία.

Παίζουν: Αλέξανδρος Παρίσης, Μάκης Παπαδημητράτος, Αναστάσης Κολοβός, Τραϊάνα Ανανία,  Αντώνης Τσοτσιόπουλος, Καλλιόπη Τζερμάνη, Δημήτρης Καπετανάκος, Γιάννης Μητάς, Νικήτας Παπαδόπουλος, Στράτος Σωπύλης, Μυρτώ Πετροχείλου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Fuerza Αγγελίδης, Αιμιλία Σιαφαρίκα, Ρεγγίνα Μανδηλάρη

Από τις 15 Ιουνίου και μόνο για 20 βράδια στον Βοτανικό

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θέατρο των ύβρεων- ένα απέραντο σπιρτόκουτο

Αργυρώ Μποζώνη / Το θέατρο των ύβρεων – ένα απέραντο σπιρτόκουτο

Με το συγκλονιστικό του «Σπιρτόκουτο» το 2002, ο Οικονομίδης, χωρίς να φταίει, δημιούργησε μια τάση στο ελληνικό θέατρο που μάλλον το τερμάτισε μέσα από την κατάχρηση και την εξωτικοποίηση του λούμπεν.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τόνι Κούσνερ: Ένας σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας των καιρών μας

Θέατρο / Τόνι Κούσνερ: Ο ριζοσπάστης συγγραφέας του «Άγγελοι στην Αμερική»

Μικρή αναδρομή στην πορεία μιας από τις πιο ριζοσπαστικές φωνές της σύγχρονης αμερικάνικης δραματουργίας, με αφορμή το ανέβασμα για πρώτη φορά στην Ελλάδα του έργου «Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα» από τον Γιάννη Μόσχο και το Εθνικό Θέατρο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα δώρο που άργησε να φτάσει

Θέατρο / «Κοιτάξτε πώς φέρονταν οι αρχαίοι στους ξένους! Έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς»

Ένα δώρο που έφτασε καθυστερημένα, μόλις είκοσι λεπτά πριν το τέλος της παράστασης - Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για το «ζ-η-θ, ο Ξένος» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Η Κασσάνδρα της Έβελυν Ασουάντ σημάδεψε το φετινό καλοκαίρι

Θέατρο / Η Κασσάνδρα της Έβελυν Ασουάντ σημάδεψε την «Ορέστεια»

Η «Ορέστεια» του Θεόδωρου Τερζόπουλου συζητήθηκε όσο λίγες παραστάσεις: ενθουσίασε, προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ανέδειξε ερμηνείες υψηλής έντασης και ακρίβειας. Ξεχώρισε εκείνη της Έβελυν Ασουάντ, η οποία, ως Κασσάνδρα, ερμήνευσε ένα αραβικό μοιρολόι που έκανε πολλούς να αναζητήσουν το όνομά της. Το φετινό καλοκαίρι, η παράσταση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στους Δελφούς και στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων.
M. HULOT
Η Λίνα Νικολακοπούλου υπογράφει και σκηνοθετεί τη μουσικοθεατρική παράσταση «Χορικά Ύδατα»

Θέατρο / «Χορικά Ύδατα»: Ο έμμετρος κόσμος της Λίνας Νικολακοπούλου επιστρέφει στη σκηνή

Τραγούδια που αποσπάστηκαν από το θεατρικό τους περιβάλλον επιστρέφουν στην πηγή τους, σε μια σκηνική τελετουργία γεμάτη εκπλήξεις που φωτίζει την τεράστια καλλιτεχνική παρακαταθήκη της στιχουργού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Το ημέρωμα της στρίγγλας»: Ήταν ο Σαίξπηρ μισογύνης;

The Review / «Το ημέρωμα της στρίγγλας»: Ήταν ο Σαίξπηρ μισογύνης;

Γιατί εξακολουθεί να κερδίζει το σύγχρονο κοινό η διάσημη κωμωδία του Άγγλου βάρδου κάθε φορά που ανεβαίνει στη σκηνή; Ο Χρήστος Παρίδης και η Βένα Γεωργακοπούλου συζητούν με αφορμή την παράσταση που σκηνοθετεί η Εύα Βλασσοπούλου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Darkest White»: Ένα σύμπαν που εξερευνά την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της γυναίκας 

Θέατρο / «Darkest White»: Ο εμφύλιος από την πλευρά των χαμένων

Το έργο της Δαφίν Αντωνιάδου που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών, εξερευνά μέσω προσωπικών και ιστορικών αναμνήσεων και μέσα από την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της γυναικείας παρουσίας, ιστορίες εκτοπισμού και επιβίωσης. 
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Beytna: Μια παράσταση χορού που είναι στην ουσια ένα τραπέζι με φίλους

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας / Beytna: Μια παράσταση χορού που είναι στην ουσία ένα τραπέζι με φίλους

Ο σπουδαίος λιβανέζος χορευτής και χορογράφος Omar Rajeh, επιστρέφει με την «Beytna», μια ιδιαίτερη περφόρμανς με κοινωνικό όσο και γαστριμαργικό αποτύπωμα, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φετινού 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η νύφη και το «Καληνύχτα, Σταχτοπούτα»

Θέατρο / Η Καρολίνα Μπιάνκι παίρνει το ναρκωτικό του βιασμού επί σκηνής. Τι γίνεται μετά;

Μια παράσταση-περφόρμανς που μέσα από έναν εξαιρετικά πυκνό και γοητευτικό λόγο, ένα κολάζ από εικόνες, αναφορές, εξομολογήσεις, όνειρα και εφιάλτες μάς κάνει κοινωνούς μιας ακραίας εμπειρίας, χωρίς να σοκάρει.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Ακούγεσαι Λυδία, Ακούγεσαι ίσαμε το στάδιο

Επίδαυρος / «Ακούγεσαι, Λυδία, ίσαμε το στάδιο ακούγεσαι»

Κορυφαίο πρόσωπο του αρχαίου δράματος, συνδεδεμένη με εμβληματικές παραστάσεις, ανατρέχει σε δεκαπέντε σταθμούς της καλλιτεχνικής της ζωής στην Επίδαυρο και αφηγείται προσωπικές ιστορίες, επιτυχίες και ματαιώσεις, εξαιρετικές συναντήσεις και συνεργασίες, σε μια πορεία που αγγίζει τις πέντε δεκαετίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Ούρλιχ Ράσε και το παρασκήνιο της ιστορίας της Ισμήνης

Θέατρο / Η σκηνή του Ούρλιχ Ράσε στριφογύριζε - και πέταξε έξω την Ισμήνη

Στην παράσταση που άνοιξε την Επίδαυρο, ο Γερμανός σκηνοθέτης επέλεξε να ανεβάσει μια Αντιγόνη χωρίς Ισμήνη. Η απομάκρυνση της Κίττυς Παϊταζόγλου φωτίζει τις λεπτές –και άνισες– ισορροπίες εξουσίας στον χώρο του θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου μέσα στη γοητεία και στον τρόμο του Δράκουλα

Πρώτες Εικόνες / Dracula: Η υπερπαραγωγή που έρχεται το φθινόπωρο στην Αθήνα

Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου μιλά αποκλειστικά στη LiFO για την πιο αναμενόμενη παράσταση της επερχόμενης σεζόν, για τη διαχρονική γοητεία του μύθου που φαντάστηκε ο Μπραμ Στόκερ στα τέλη του 19ου αιώνα, για το απόλυτο και το αιώνιο μιας ιστορίας που, όπως λέει, τον «διαλύει».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ερωτευμένος με τον Κρέοντα

Θέατρο / Ο Rasche αγάπησε τον Κρέοντα περισσότερο από την Αντιγόνη

«Η εκφορά του λόγου παραδίδεται αμαχητί σε μια άκρατη δραματικότητα, σε ένα υπερπαίξιμο, σε μια βεβιασμένη εμφατικότητα, σε έναν στόμφο παλιακό που θα νόμιζε κανείς πως έχει εξαλειφθεί πλέον. Η σοβαροφάνεια σε όλο το (γοερό) μεγαλείο της». Έτσι ξεκίνησε φέτος η Επίδαυρος.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Πολεμικοί Ανταποκριτές: Ψάχνοντας την αλήθεια μέσα στο ζόφο του πολέμου

Θέατρο / Πολεμικοί Ανταποκριτές: Ψάχνοντας την αλήθεια μέσα στον ζόφο του πολέμου

Σε μια περίοδο που ο πόλεμος αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινότητάς μας, μια παράσταση εξετάζει όσα μεσολαβούν μεταξύ γεγονότος και πληροφορίας και πώς διαμορφώνουν την τελική καταγραφή και την ιστορική μνήμη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η τραγική ιστορία και η άγρια δολοφονία μιας θαρραλέας περφόρμερ

Θέατρο / Η τραγική ιστορία και η άγρια δολοφονία μιας θαρραλέας περφόρμερ

Όταν η Πίπα Μπάκα ξεκίνησε να κάνει oτοστόπ από την Ιταλία για να φτάσει στην Ιερουσαλήμ δεν φαντάστηκε ότι αυτό το ταξίδι-μήνυμα ειρήνης θα κατέληγε στον βιασμό και τη δολοφονία της. Mια παράσταση που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών αναφέρεται στην ιστορία της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Σίμος Κακάλας ξορκίζει τα χάλια μας με μια κωμωδία γέλιου και αίματος

Θέατρο / Ο Σίμος Κακάλας ξορκίζει τα χάλια μας με μια κωμωδία γέλιου και αίματος

Τα «Κακά σκηνικά» είναι «μια κωμική κόλαση» αφιερωμένη στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα, μια απόδραση από τα χάλια της χώρας, του θεάτρου, του παγκόσμιου γεωπολιτικού γίγνεσθαι, ένα ξόρκι στην κατάθλιψη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Χρήστος Παπαδόπουλος: «Κάθε μορφή τέχνης χρειάζεται το εσωτερικό βάθος»

Θέατρο / Χρήστος Παπαδόπουλος: «Mε αφορά πολύ το "μαζί"»

Το «τρομερό παιδί» από τη Νεμέα που συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια στη χορογραφία ανοίγει το φετινό 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με τους Dance On Ensemble και το «Mellowing», μια παράσταση για τη χάρη και το σθένος της ωριμότητας.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κάνεις χορό γιατί αυτή είναι η μεγάλη σου ανάγκη

Χορός / «Κάνουμε χορό γιατί αυτή είναι η μεγάλη μας ανάγκη»

Με αφορμή την παράσταση EPILOGUE, ο διευθυντής σπουδών της σχολής της Λυρικής Σκηνής Γιώργος Μάτσκαρης και έξι χορευτές/χορεύτριες μιλούν για το δύσκολο στοίχημα τού να ασχολείται κανείς με τον χορό στην Ελλάδα σήμερα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μαρία Κωνσταντάρου: «Ερωτεύτηκα αληθινά στα 58»

Οι Αθηναίοι / Μαρία Κωνσταντάρου: «Δεν παίζω πια γιατί δεν υπάρχουν ρόλοι για την ηλικία μου»

Μεγάλωσε χωρίς τη μάνα της, φώναζε «μαμά» μια θεία της, θυμάται ακόμα τις παιδικές της βόλτες στον βασιλικό κήπο. Όταν είπε πως θέλει να γίνει ηθοποιός, ο πατέρας της είπε «θα σε σφάξω». Η αγαπημένη ηθοποιός που έπαιξε σε μερικές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις αλλά και ταινίες της εποχής της είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ