Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter
23

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

Η Julia Kozerski, μέσα σε ένα χρόνο, έχασε περίπου το μισό της βάρος. Όπως το κορμί της, λειτουργεί σαν μια μόνιμη υπενθύμιση του παλιού της υπέρβαρου εαυτού. Και εκείνη μέσα από μια σειρά φωτογραφικά πορτραίτα με τίτλο «Μισό», προσπαθεί να κερδίσει την επόμενη μάχη: Την αποδοχή του νέου της σωματος.

Στην αρχική φωτογραφία της σειράς «Μισό», η Julia, ποζάρει μέσα στο νυφικό της. Είναι ακριβώς το σημείο από όπου είχε ολοκληρώσει μια προηγούμενη σειρά φωτογραφιών, όταν ζύγιζε 140 κιλά. Τώρα ξαναποζάρει προφιλ, στι ίδιο φόρεμα, για να δείξει πόσο περισσεύει. Όμως αν και η 28χρονη γυναίκα έμεινε μισή, δεν θέλησε να θριαμβολογήσει με ένα αναμενόμενο φωτογραφικό «πριν και μετά». Αντίθετα, μπαίνει στην επίπονη διαδικασία να δείξει πώς είναι η πραγματικότητα: Ένα σώμα γεμάτο δίπλες, ουλές και περιγράμματα, που όμως διατηρεί την ομορφιά της ωμής ειλικρίνειας. Αν και πολύ συχνά στις φωτογραφίες, η ιδιοκτήρτιά του μοιάζει να κλαίει.

1

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

2

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

3

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

4

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

5

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

6

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

7

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

8

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

9

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

10

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

11

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

12

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

13

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

14

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

15

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

16

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

17

Η ζωή στο σώμα μιας πρώην υπέρβαρης Facebook Twitter

Φωτογραφία
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είδα πόλεις που λάτρεψα να σωριάζονται σε ερείπια και φίλους αγαπημένους να δολοφονούνται εν ψυχρώ»

Συνεντεύξεις / Δημήτρης Μπούρας: «Είδα πόλεις που λάτρεψα να σωριάζονται σε ερείπια και φίλους αγαπημένους να δολοφονούνται εν ψυχρώ»

Μια αποκαλυπτική συζήτηση με τον διακεκριμένο φωτορεπόρτερ και κοινωνικό ανθρωπολόγο για τις «άβολες αλήθειες» και τα «βολικά ψέματα» του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και κάθε πολέμου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Athens Photo World 2022: Το μεγάλο φεστιβάλ για το φωτορεπορτάζ επιστρέφει για 4η χρονιά στην Αθήνα

Φωτογραφία / Athens Photo World 2022: Το μεγάλο φεστιβάλ για το φωτορεπορτάζ επιστρέφει για 4η χρονιά στην Αθήνα

Το Athens Photo World 2022 πραγματοποιεί και πάλι μια σειρά εκθέσεων και δράσεων που στόχο έχουν την ανάδειξη της δουλειάς των φωτορεπόρτερ και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας.
THE LIFO TEAM
Η μεγάλη έκθεση της Σίντι Σέρμαν στη Νέα Υόρκη με τα έργα της από το 1977 έως το 1982

Φωτογραφία / Σίντι Σέρμαν: Μια μεγάλη ατομική έκθεση στη Νέα Υόρκη με τα πρώιμα έργα της

Η νέα της γκαλερί στη Νέα Υόρκη παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση, όπου θα εκτεθούν περισσότερα από εκατό έργα από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές πρώιμες σειρές φωτογραφιών της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Αδειάζοντας το σπίτι των γονιών μου – Μια αναμέτρηση με το πένθος

Φωτογραφία / «Αδειάζοντας το σπίτι των γονιών μου»: Μια φωτογραφική αναμέτρηση με το πένθος

Μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη μάς φέρνει πίσω σε ένα πατρικό σπίτι που πρέπει να αδειάσει. Μια πράξη σκληρή και απόλυτα προσωπική, που ανοίγει μια χαραμάδα στον κόσμο της δύσκολης ενηλικίωσης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Vinca Petersen εγκαινίασε έκθεση και πώληση φωτογραφιών για την Ουκρανία

Φωτογραφία / «Ukraine Days»: Μια διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας της Vinca Petersen για την Ουκρανία

Η καλλιτέχνις Vinca Petersen και η γκαλερί Edel Assanti με έδρα το Λονδίνο ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της Ουκρανίας.
THE LIFO TEAM
Ίμοτζιν Κάνινγκαμ: Ωδή σε μια πρωτοπόρο της φωτογραφίας και στις τολμηρές εικόνες της

Φωτογραφία / Ίμοτζιν Κάνινγκαμ: Ωδή σε μια πρωτοπόρο της φωτογραφίας και στις τολμηρές εικόνες της

Τράβηξε το ωραιότερο πορτρέτο της Φρίντα Κάλο, τη Μάρθα Γκράχαμ ολόγυμνη στο σκληρό φως του ήλιου, τα λουλούδια του κήπου της, τα πρόσωπα της Νέας Υόρκης και αφηρημένους διαβάτες. Μια από τις μεγαλύτερες φωτογράφους του 20ού αιώνα σε μια αποκαλυπτική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

12 σχόλια
Πάντως για την ιστορία η κοπέλα δεν είναι πρώην υπερβαρη. Είναι τουλάχιστον πρώην παχυσαρκη και πιθανόν και νυν υπερβαρη. Υπερβαρος θεωρείται κάποιος με λίγα παραπάνω κιλακια νομίζω BMI πάνω από 25.
Καλό είναι γενικά τα αποφθέγματα τύπου μένεις πάντα πρώην χοντρός να μη λέγονται από ανθρώπους που το τελευταίο πράγμα το οποίο κοιτά κανείς πάνω τους είναι το βάρος γιατί είναι γνωστοί. Αν έβλεπε κανείς τη Μαλβίνα στο δρόμο θα έλεγε "Γουάου!!!η Μαλβίνα!!" δεν θα έλεγε "Παναγιά μου ένας τόφαλος!!" όπως θα έλεγε βλέποντας την κοπελιά της φωτογραφίας, εμένα ή κάποιον άλλο. Τα ψυχολογικά προβλήματα, το αδιέξοδο, το φαύλο κύκλο στον οποίο περιστρέφεται ένας "κοινός" χοντρός δεν είναι ούτε για να τα σχολιάζει ούτε για να προσπαθεί να τα καταλάβει, ούτε για να τα κατακρίνει ένας αδύνατος άνθρωπος! Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την ανορεξία! Προσωπικά οι φωτό της κοπέλας μου προκαλούν τρομερή θλίψη και αρνητισμό! Είναι σαν να τερμάτισε το Μαραθώνιο και να ανακάλυψε ότι έλιωσαν τα πόδια της! Μετά από ένα τόσο σοβαρό χειρουργείο, μετά από μια τόσο ριζική και μη αναστρέψιμη αλλαγή στη ζωή της θα έπρεπε να πετάει στα σύννεφα χαμογελώντας στο φακό, όπως κάνουν οι περισσότερες γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε τέτοιες επεμβάσεις. Εγώ ξέρω ότι παρά το γεγονός ότι είμαι στην ίδια περίπου σωματική εμφάνιση και κατάσταση μετά από 45 κιλά μείον και σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία, όταν κοιτάζω τα "χάλια" μου στον καθρέφτη, λάμπω! Που είμαι ζωντανή, που δεν έχω πια πίεση και ζάχαρο, ταχυκαρδίες και πόνους στις αρθρώσεις. Που παίρνω αγκαλιά τα παιδιά μου, κουβαλάω τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, βάζω ηλεκτρική χωρίς να λαχανιάζω και περπατάω και κολυμπάω σαν άνθρωπος!Ελπίζω για την κοπέλα το όλο ύφος της φωτογράφισης να είναι επίπλαστο και να μην αντικατοπτρίζει την ψυχολογία της και την αποδοχή "του καινούριου της σώματος" γιατί είναι άδικο και της χρειάζεται γερή βοήθεια και στήριξη!Ζήτω στα πρώην χοντρά χαλαρωμένα όλο ζάρες και ραγάδες σώματα!! Μπράβο σ'αυτούς που τα κατάφεραν και ακόμα περισσότερα μπράβο σ'αυτούς που αγωνίζονται να τα καταφέρουν και σε όσους στέκονται δίπλα τους!! Μπράβο επίσης σ'αυτούς που δεν κοιτάζουν περίεργα, που δε σχολιάζουν που έχουν βάθος και ποιότητα σαν συνάνθρωποι!
Λέγοντας μπράβο σε αυτά τα σώματα είναι σαν να λες σε ένα νέο παιδί δεν τρέχει τίποτα αν γίνεις έτσι, φάε μέχρι να σκάσεις, μετά υπόβαλε τον εαυτό σου σε επίπονες και ψυχοφθόρες δίαιτες και μη σε νοιάζει!!! Πάλι όμορφος θα είσαι. Όχι όμορφος δεν θα είσαι. Μπορεί να είσαι όμορφος ως άνθρωπος, δυνατότερος, σοφότερος κ.λπ. Όχι όμως όμορφος στην εμφάνιση. Και όποιος λέει ότι η εμφάνιση δεν παίζει ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου ψεύδεται οικτρά. Η θλίψη στο πρόσωπο της κοπέλας είναι προφανώς αληθινή γιατί έχει επίγνωση. Είναι ένα νέο κορίτσι και το σώμα της μοιάζει σαν 80χρονης. Αν εσείς το βλέπετε όμορφο τότε η νοοτροπία του "χοντρού" δεν έχει βγει από μέσα σας. Πρέπει να κατανοήσετε επιτέλους τη φρίκη και τη σοβαρότητα αυτής της ασθένειας και να την πάρετε στα σοβαρά. Ξέρω θα πέσουν όλοι να με φάνε αλλά με αφήνει αδιάφορη αυτό. Βαρέθηκα να βλέπω παχύσαρκα παιδάκια δίπλα μου επειδή οι γονείς είναι φουλ ανέυθυνοι και ανέμελοι με το θέμα αυτό και επειδή το να θες να είσαι αδύνατος είναι "ρατσισμός". Ξυπνήστε!!!!!
Δεν πα να χτυπιέστε στα όχι. Η παχυσαρκία είναι νούμερο 2 αιτία θανάτου πλέον στην Ελλάδα. Αν δεν ξυπνήσετε θα γίνει νούμερο 1. Ευαισθησία ναι, υπερβολές και θεοποίηση όχι. Επίσης δεν είναι ευαισθησία δεν είναι να κοροϊδεύεις έναν άνθρωπο λέγοντας του μπούρδες για να αισθανθεί καλύτερα. Στοίχημα ότι ούτε ένας από εσάς δεν θα διάλεγε για σύντροφο ένα τέτοιο σώμα. Ούτε ένας.
Να γιατί δε πρέπει να χάνεις πάνω από 1,5 - 2 κιλά το μήνα. Απο την άλλη μου φαίνεται αδιανόητο πως μερικά άτομα είναι πάνω απο εκατό κιλά χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας. Εγώ έχω φτάσει το ανώτερο 84 κιλά σαβουριάζοντας ότι έβρισκα μπροστά μου σε περίοδο γιορτών. Με εξαίρεση κάτι μικρά διαλείμματα δεν έκανα γυμναστική ποτέ. Για μένα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ και για πολλά χρόνια να γίνεις τόσο παχύσαρκος χωρίς πρόβλημα υγείας.
Κάποιες φορές παίζει ρόλο και η γονιδιακή προδιάθεση (και πολλοί άλλοι παράγοντες). Την έκπληξη που σου προκαλεί ο υπέρβαρος εμένα μου την προκαλούν κάτι παιδιά-σιλφίδες, που τρώνε ό,τι κι ο Σταρόβας στην καθισιά τους και παραμένουν 50-60 κιλά σ' όλη τους τη ζωή...
Έλεος με τη θεοποίηση των υπέρβαρων που βρήκαν το θάρρος να κάνουν αυτό που πρέπει για την υγεία τους. Ακούω για δάκρυα για ανατριχιάσματα.....σιγά ρε παιδιά!!! Δεν λέω...μπράβο στην κοπέλα και ναι θέλει θάρρος να βγάλεις αυτές τις φωτογραφίες, αλλά ούτε η πρώτη είναι ούτε η τελευταία. Κανείς δεν δείχνει τόσο ενθουσιασμό και δεν βάζει τα κλάματα για έναν ναρκομανή που αποτοξινώθηκε. Ούτε για κανέναν τζογαδόρο ή κλεπτομανή που γιατρεύτηκε...... Και το φαγητό ένας γ@μημένος εθισμός είναι....χαλαρώστε πια που θα προσκυνήσουμε κιόλας......
Όλα καλά και άγια με τα άρθρα σας. Αλλά αφού είναι αδύνατον να προέρχονται όλες οι πληροφορίες από δικό σας ρεπορτάζ, χάθηκε να γράψετε τις πηγές σας;
Ο κόσμος πρέπει να πειστεί να το ρίξει περισσότερο στη γυμναστική παρά στην πείνα και τις λοιπές υπερβολές. Κι όταν λέμε γυμναστική δε μιλάμε ούτε για πρωτεϊνες-κρεατίνες ούτε για χαπάκια και άλλα δακρύβρεχτα του τύπου 3 ώρες γυμναστήριο τη μέρα και ανελλειπώς Παραμονή Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 11 το βράδυ (περάστε τέτοιες μέρες και ώρες έξω από κάτι γνωστές αλυσίδες που μότο τους είναι ότ ιδεν κλείνουν ποτέ και δείτε δυστυχία). Δυστυχώς μας έχει καταστρέψει και η τηλεόραση και αντί να βγει κάποιος και να πει υπεύθυνα με πόσα λιποδιαλυτικά και κόκες διατηρούνται ορισμένοι σκιές του εαυτού τους παρακολουθούμε τα εξώφυλλα να τους αποθεώνουν στο ζενίθ του φοτοσοπ και κάνουμε χρυσούς ένα κάρο κομπογιανίτες για να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Κάτω η δικτατορία της βλακείας!
Άν πρόκειται να κάνεις γυμναστική μόνο για την υγεία σου... κλάφτα Γεράσιμε ! Θέλεις να είσαι και να δείχνεις όμορφος, είναι ανθρώπινο συναίσθημα και το κοίταγμα με ικανοποίηση στον καθρέφτη δέν βλάπτει καθόλου.
το παν ειναι να κανεις γυμναστική και να διασκεδάζεις!!αν δεν ξεκινησεις από παιδί τη γυμναστική αλλά την τηλεοραση και τις πίτσες οταν μεγαλώσεις σίγουρα θα κοιτας τον εαυτο σου στον καθρεφτη οταν γυμνάζεσαι.
οταν χασεις τα πρωτα κιλα,μετα με ενα νορμαλ προγραμμα γυμναστικης δεν νομιζω να γινεται ετσι... αλλιως οταν ξεπερασω κατι ψιλοχοντρο προβληματακια με τα ορμονικα μου και χασω κι εγω σχεδον το μισο παραπανω εαυτο μου θα ειμαι ετσι??????? ας το διαψευσει καποιος!!!!
Χωρίς να είμαι γιατρός, από φίλους που έχει τύχει να έχουν περάσει κάτι παρόμοιο, σε κάποιες περιπτώσεις η επέμβαση δε γλιτώνεται. Σαφέστατα και το γυμναστήριο βοηθεία, αλλά όταν μιλάμε για πραγματικά πολλά κιλά, το δέρμα δε μπορεί να "συμβιβαστεί" με τη νέα κατάσταση του σώματος και η επέμβαση είναι αναγκαία. Τουλάχιστον αυτό έχω δει, αλλά καλό θα ήταν τέτοιες απορίες σου να τις ρωτήσεις σε έναν ειδικό γιατί μπορεί να σου λέω βλακείες άθελά μου.
Μια φίλη μου έχασε 70 κιλά όπως η κυρία στις φωτογραφίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε τόση χαλάρωση το σώμα της. Της πήρε σχεδόν 3 χρόνια να απαλλαχθεί από τα περιττά κιλά της και την παρακολουθούσε διατροφολόγος και ενδοκρινολόγος. Επίσης έκανε γυμναστική με προσωπικό γυμναστή, αλλά αυτό έγινε μερικούς μήνες αργότερα από την έναρξη της δίαιτας.Επειδή έζησα από κοντά την προσπάθεια της, να σου πω ότι δεν είναι εύκολο, πρέπει να γίνει αργά και σταθερά. Θέλει υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους, παρακολούθηση από γιατρό -ή και ομάδα γιατρών- και φυσικά στοχευμένη γυμναστική.Και μην ξεκινήσεις λέγοντας "θέλω να χάσω 70 κιλά", απλώς βάλε ρεαλιστικούς στόχους και όταν τους επιτύχεις προχωράς βάζοντας νέους στόχους.
ευτυχως εχω μονο 40!!! αλλα κι αυτα αν εισαι αναγκασμενη να παιρνεις αντισυλληπτικα χαπια και να παρακαλας τον θυρεοειδη να δουλεψει ειναι βουνο....!!!
Παίζει ρόλο η γυμναστική. Αν χάσεις απότομα τόσο πολύ βάρος το δέρμα σου δεν προσαρμόζεται αμέσως. Είναι μια ουσία που το βοηθάει να σφίξει αλλά η παραγωγή της είναι περιορισμένη. Κάπου το χα δει στο ίντερνετ πριν από 1-2 βδομάδες που ένας τύπος έχασε πολύ βάρος αλλά το δέρμα του ήταν σαν λάστιχο.Με τη γυμναστική θα σφίξει το δέρμα αλλά θέλει πολύ προσπάθεια. Χάσε τα κιλά σιγά σιγά γιατί αν φύγουν εύκολα θα μπούνε πολύ πιο εύκολα. Περιόρισε τις θερμίδες αλλά να έχεις μια ολοκληρωμένη διατροφή σε συνδιασμό με γυμναστική

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ