Οι μελαγχολικές μπαλάντες του Morrissey είναι εδώ και δεκαετίες το μουσικό φόντο για χωρισμούς και της αίσθησης απομόνωσης για εφήβους, μετα - εφήβους και για όλες τις ενδιάμεσες ομάδες. Όμως στο Eastside του Λος Άντζελες ο Morrissey είναι μαζικά, ολοκληρωτικά, κάτι παραπάνω από Θεός: ο νεαροί Μεξικανο-Αμερικανοί έχουν εμμονή με τον Morrissey και τα διδάγματα του προφήτη είναι απολύτως κεντρικά στην κουλτούρα τους.


Το Eastside Luv, ένα μπαρ στο Boyle Heights, έχει μια μηνιαία βραδιά καραόκε με τίτλο MorrisseyOKE. To κλαμπ Part Time Punks του Echo Park έχει βραδιά Morrissey κάθε εβδομάδα. Κάθε χρόνο γίνεται ένα συνέδριο αφιερωμένο στον Morrissey, σε διοργάνωση τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού. Το Λος Άντζελες έχει δύο πολύ δημοφιλείς tribute bands, τους Sweet and Tender Hooligans και τους These Handsome Devils, που έχουν μέλη μεξικανικής καταγωγής.

 


Η καλύτερη απόδειξη είναι όμως ότι τώρα, οι πιο δημοφιλείς σύγχρονοι μουσικοί από το Μεξικό τιμούν τον Morrissey με ένα super group που παίζει τη μουσική του στα ισπανικά, μαζί με μαριάτσι εκδοχές cumbia και danzón.

 

Γιατί οι Μεξικάνοι λατρεύουν τον Morrissey με πάθος

Γιατί οι Μεξικάνοι λατρεύουν τον Morrissey με πάθος


Η μπάντα ονομάζεται Mexrrissey, και μόλις ολοκλήρωσε μια πετυχημένη περιοδεία σε Αγγλία, Νέα Υόρκη, και Λος Άντζελες