KRAFT Paints: Eστιάζοντας στα πράσινα κτίρια

KRAFT Paints: Eστιάζοντας στα πράσινα κτίρια Facebook Twitter
0

Στην KRAFT Paints, η ομάδα R&D επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προϊόντων και συστημάτων που συμβάλλουν στην κατασκευή κτιρίων μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, που αποτελεί βασικό κομμάτι της παγκόσμιας στρατηγικής για τη μείωση εκπομπών άνθρακα και οφείλει να αποτελέσει τον κύριο στόχο στην κατασκευή κτιρίων σε όλες τις οικονομίες για την επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Από τις πιστοποιήσεις των προϊόντων της έως την ανάπτυξη συστημάτων θερμομόνωσης, το χαρτοφυλάκιο της KRAFT Paints επικεντρώνεται σε φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, υψηλής ποιότητας, για τον τεχνικό και κατασκευαστικό κλάδο.


Οι πράσινες ή βιώσιμες πιστοποιήσεις κτιρίων κατέχουν σημαντικό ρόλο για τους κατασκευαστές και τους ιδιοκτήτες κτιρίων, τόσο για να ξεχωρίζουν τα εκάστοτε κτίρια στην αγορά όσο και για να ενισχύουν τη δέσμευσή τους στις αρχές της βιώσιμης κατασκευής και λειτουργίας κτιρίων. Το 2020 διαπιστώθηκε αύξηση στον αριθμό των προτύπων πιστοποίησης πράσινων/βιώσιμων κτιρίων, ενώ σήμερα πιστοποιούνται περισσότερα κτίρια από ποτέ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πιστοποιήσεις όπως η LEED και η BREEAM γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. 

Καθώς υιοθετούνται πακέτα ανάκαμψης της οικονομίας λόγω Covid-19, προκύπτει μια μοναδική ευκαιρία να συμπεριληφθούν πρότυπα ανακαίνισης κτιρίων και απόδοσης για νεόκτιστα κτίρια. 


Η οικογένεια χρωμάτων εσωτερικής τοιχοποιίας Master της Kraft Paints είναι πιστοποιημένη από τη Eurofins, ανταποκρινόμενη στη βαθμολόγηση που απαιτείται από το σύστημα πιστοποίησης Leed σε αυτή την κατηγορία προϊόντων. Με τις διαφορετικές σειρές προϊόντων, Master, Master Eco, Master Easy Clean, Master Clean Air & Master Hydrocontrol, καλύπτονται οι ανάγκες κάθε τοίχου εσωτερικού χώρου. Η πιστοποίηση Eurofins επικυρώνει ότι τα προϊόντα πληρούν τις απαιτήσεις χαμηλών εκπομπών VOC και αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας στην ποιότητα και τη συμβολή της σε ένα υγιές εσωτερικό περιβάλλον.

KRAFT Paints: Eστιάζοντας στα πράσινα κτίρια Facebook Twitter
Εκτός από τα αρχιτεκτονικά χρώματα και βερνίκια της KRAFT Paints, ο Όμιλος Druckfarben έχει λανσάρει τη σειρά πιστοποιημένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης Bioclima που συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και είναι ειδικά σχεδιασμένη για το ελληνικό κλίμα.


Εκτός από τα αρχιτεκτονικά χρώματα και βερνίκια της KRAFT Paints, ο Όμιλος Druckfarben έχει λανσάρει τη σειρά πιστοποιημένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης Bioclima που συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και είναι ειδικά σχεδιασμένη για το ελληνικό κλίμα. Η ύπαρξη της υγρασίας υπό μορφή διαρροών, συμπύκνωσης υδρατμών και άλλων μορφών στο εσωτερικό αμόνωτων κτιρίων είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντική η γνώση της συμπεριφοράς των δομικών στοιχείων της κατασκευής στην ανάπτυξη τέτοιων επιβλαβών καταστάσεων. Η σειρά Bioclima προσφέρει περισσότερους από ενενήντα συνδυασμούς πιστοποιημένων συστημάτων, ικανοποιώντας οποιαδήποτε οικονομική, τεχνική, κατασκευαστική και αισθητική απαίτηση. 


Η εξωτερική μόνωση έχει πρακτικό νόημα, τόσο για την ελαφριά όσο και για τη βαριά κατασκευή κτιρίων. Για την ελαφριά κατασκευή, η δίοδος θερμικής ενέργειας χωρίς απώλειες έχει άμεση επίδραση στο εσωτερικό περιβάλλον. Η εξωτερική θερμομόνωση προστατεύει το δομικό κέλυφος του κτιρίου και μειώνει τις ανάγκες θέρμανσης. Στις βαριές κατασκευές, το κέλυφος του κτιρίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας ρυθμιστής θερμότητας, εξασφαλίζοντας ένα σταθερό κλίμα και μια πράσινη λύση για κάθε τύπο κτιρίου.


Η αλλαγή από το γραμμικό δομημένο περιβάλλον σε κυκλικό δομημένο περιβάλλον, δηλαδή από το μοντέλο «λήψη-κατασκευή-χρήση-απόρριψη» σε «μείωση-επαναχρησιμοποίηση-επισκευή-ανακύκλωση-ανάκτηση», προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στον κλάδο να μειώσει το αποτύπωμα υλικών και εκπομπών, κάτι που αποτελεί μέρος των στόχων βιωσιμότητας του Ομίλου Druckfarben. Καθώς υιοθετούνται πακέτα ανάκαμψης της οικονομίας λόγω Covid-19, προκύπτει μια μοναδική ευκαιρία να συμπεριληφθούν πρότυπα ανακαίνισης κτιρίων και απόδοσης για νεόκτιστα κτίρια. 


Σήμερα, τα σπίτια μας επηρεάζουν την υγεία μας περισσότερο από ποτέ. Η οικοδόμηση και η διασφάλιση της πρόσβασης σε βιώσιμα σπίτια μπορεί να βελτιώσει τη δημόσια υγεία, να μειώσει τις ανισότητες, να ελαττώσει τις εκπομπές άνθρακα και να βελτιώσει την αστική βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα, αξίες που η εταιρεία υποστηρίζει και πρεσβεύει. 

KRAFT Paints: Eστιάζοντας στα πράσινα κτίρια Facebook Twitter
Σήμερα, τα σπίτια μας επηρεάζουν την υγεία μας περισσότερο από ποτέ.

www.kraftpaints.gr

Για το τμήμα έργων παρακαλώ επικοινωνήστε στο 210 5519500.

Design
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Myran, ο ναός του σκανδιναβικού design φέρνει στην Αθήνα το The Wrong Shop

Design / Το Myran φέρνει στην Αθήνα το μοναδικό design του Wrong Shop

Για δύο περίπου μήνες, το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης θα καταλάβουν τα έργα του Erwan Bouroullec, ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους σχεδιαστές, ο οποίος μάλιστα θα παρευρεθεί σε αυτήν μαζί με τον Sebastian Wrong, ιδρυτή των The Wrong Shop και Established & Sons.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΚΕΒΕ

ADM4/SKG - Thessaloniki Issue / ΚΕΒΕ: Για έναν κόσμο δομικά καλύτερο

Η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), συνεχίζοντας δυναμικά μια παράδοση σχεδόν 90 ετών στον κλάδο της κεραμοποιίας, παράγει και διαθέτει, εγχώρια και διεθνώς, μια ευρεία γκάμα παραδοσιακών και σύγχρονων δομικών κεραμικών προϊόντων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Ελλάδας και της λεκάνης της Μεσόγειου,
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ