KRAFT Paints: Eστιάζοντας στα πράσινα κτίρια

KRAFT Paints: Eστιάζοντας στα πράσινα κτίρια Facebook Twitter
0

Στην KRAFT Paints, η ομάδα R&D επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προϊόντων και συστημάτων που συμβάλλουν στην κατασκευή κτιρίων μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, που αποτελεί βασικό κομμάτι της παγκόσμιας στρατηγικής για τη μείωση εκπομπών άνθρακα και οφείλει να αποτελέσει τον κύριο στόχο στην κατασκευή κτιρίων σε όλες τις οικονομίες για την επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Από τις πιστοποιήσεις των προϊόντων της έως την ανάπτυξη συστημάτων θερμομόνωσης, το χαρτοφυλάκιο της KRAFT Paints επικεντρώνεται σε φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, υψηλής ποιότητας, για τον τεχνικό και κατασκευαστικό κλάδο.


Οι πράσινες ή βιώσιμες πιστοποιήσεις κτιρίων κατέχουν σημαντικό ρόλο για τους κατασκευαστές και τους ιδιοκτήτες κτιρίων, τόσο για να ξεχωρίζουν τα εκάστοτε κτίρια στην αγορά όσο και για να ενισχύουν τη δέσμευσή τους στις αρχές της βιώσιμης κατασκευής και λειτουργίας κτιρίων. Το 2020 διαπιστώθηκε αύξηση στον αριθμό των προτύπων πιστοποίησης πράσινων/βιώσιμων κτιρίων, ενώ σήμερα πιστοποιούνται περισσότερα κτίρια από ποτέ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πιστοποιήσεις όπως η LEED και η BREEAM γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. 

Καθώς υιοθετούνται πακέτα ανάκαμψης της οικονομίας λόγω Covid-19, προκύπτει μια μοναδική ευκαιρία να συμπεριληφθούν πρότυπα ανακαίνισης κτιρίων και απόδοσης για νεόκτιστα κτίρια. 


Η οικογένεια χρωμάτων εσωτερικής τοιχοποιίας Master της Kraft Paints είναι πιστοποιημένη από τη Eurofins, ανταποκρινόμενη στη βαθμολόγηση που απαιτείται από το σύστημα πιστοποίησης Leed σε αυτή την κατηγορία προϊόντων. Με τις διαφορετικές σειρές προϊόντων, Master, Master Eco, Master Easy Clean, Master Clean Air & Master Hydrocontrol, καλύπτονται οι ανάγκες κάθε τοίχου εσωτερικού χώρου. Η πιστοποίηση Eurofins επικυρώνει ότι τα προϊόντα πληρούν τις απαιτήσεις χαμηλών εκπομπών VOC και αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας στην ποιότητα και τη συμβολή της σε ένα υγιές εσωτερικό περιβάλλον.

KRAFT Paints: Eστιάζοντας στα πράσινα κτίρια Facebook Twitter
Εκτός από τα αρχιτεκτονικά χρώματα και βερνίκια της KRAFT Paints, ο Όμιλος Druckfarben έχει λανσάρει τη σειρά πιστοποιημένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης Bioclima που συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και είναι ειδικά σχεδιασμένη για το ελληνικό κλίμα.


Εκτός από τα αρχιτεκτονικά χρώματα και βερνίκια της KRAFT Paints, ο Όμιλος Druckfarben έχει λανσάρει τη σειρά πιστοποιημένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης Bioclima που συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και είναι ειδικά σχεδιασμένη για το ελληνικό κλίμα. Η ύπαρξη της υγρασίας υπό μορφή διαρροών, συμπύκνωσης υδρατμών και άλλων μορφών στο εσωτερικό αμόνωτων κτιρίων είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντική η γνώση της συμπεριφοράς των δομικών στοιχείων της κατασκευής στην ανάπτυξη τέτοιων επιβλαβών καταστάσεων. Η σειρά Bioclima προσφέρει περισσότερους από ενενήντα συνδυασμούς πιστοποιημένων συστημάτων, ικανοποιώντας οποιαδήποτε οικονομική, τεχνική, κατασκευαστική και αισθητική απαίτηση. 


Η εξωτερική μόνωση έχει πρακτικό νόημα, τόσο για την ελαφριά όσο και για τη βαριά κατασκευή κτιρίων. Για την ελαφριά κατασκευή, η δίοδος θερμικής ενέργειας χωρίς απώλειες έχει άμεση επίδραση στο εσωτερικό περιβάλλον. Η εξωτερική θερμομόνωση προστατεύει το δομικό κέλυφος του κτιρίου και μειώνει τις ανάγκες θέρμανσης. Στις βαριές κατασκευές, το κέλυφος του κτιρίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας ρυθμιστής θερμότητας, εξασφαλίζοντας ένα σταθερό κλίμα και μια πράσινη λύση για κάθε τύπο κτιρίου.


Η αλλαγή από το γραμμικό δομημένο περιβάλλον σε κυκλικό δομημένο περιβάλλον, δηλαδή από το μοντέλο «λήψη-κατασκευή-χρήση-απόρριψη» σε «μείωση-επαναχρησιμοποίηση-επισκευή-ανακύκλωση-ανάκτηση», προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στον κλάδο να μειώσει το αποτύπωμα υλικών και εκπομπών, κάτι που αποτελεί μέρος των στόχων βιωσιμότητας του Ομίλου Druckfarben. Καθώς υιοθετούνται πακέτα ανάκαμψης της οικονομίας λόγω Covid-19, προκύπτει μια μοναδική ευκαιρία να συμπεριληφθούν πρότυπα ανακαίνισης κτιρίων και απόδοσης για νεόκτιστα κτίρια. 


Σήμερα, τα σπίτια μας επηρεάζουν την υγεία μας περισσότερο από ποτέ. Η οικοδόμηση και η διασφάλιση της πρόσβασης σε βιώσιμα σπίτια μπορεί να βελτιώσει τη δημόσια υγεία, να μειώσει τις ανισότητες, να ελαττώσει τις εκπομπές άνθρακα και να βελτιώσει την αστική βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα, αξίες που η εταιρεία υποστηρίζει και πρεσβεύει. 

KRAFT Paints: Eστιάζοντας στα πράσινα κτίρια Facebook Twitter
Σήμερα, τα σπίτια μας επηρεάζουν την υγεία μας περισσότερο από ποτέ.

www.kraftpaints.gr

Για το τμήμα έργων παρακαλώ επικοινωνήστε στο 210 5519500.

Design
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αθηναία αρχιτέκτων Ελίζα Μάνωλα «μεταφράζει» την αγγλική εξοχή

Design / Η Ελίζα Μάνωλα ξαναζωντανεύει παλιά εξοχικά σπίτια της βρετανικής υπαίθρου

Με σεβασμό στην ιστορική αρχιτεκτονική τους, την ιδιαιτερότητα των τεχνοτροπιών και των λεπτομερειών τους, η Αθηναία αρχιτέκτονας προτείνει τον δικό της σύγχρονο σχεδιασμό, εγκαθιστά σε αυτά τα διατηρητέα κτίρια μια αισθητική απαλλαγμένη από κλισέ.
ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΠΕΤΗΣ
Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Design / Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Το hotspot της γαλλικής αριστοκρατίας των δεκαετιών πριν από τη Γαλλική Επανάσταση ζωντανεύει έναν τρόπο ζωής υψηλής τέχνης και μια καθημερινότητα γεμάτη ακραία εξωπραγματική πολυτέλεια. Τώρα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση

Interiors / Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση στο Παγκράτι

Ο φωτογράφος μόδας Θανάσης Κρίκης ζει σε ένα διαμέρισμα που το αισθάνεται σαν προέκταση του εαυτού του. Σε αυτό κυριαρχούν οι φωτογραφίες μόδας, τα ζωγραφικά του έργα και τα design έπιπλα, μα, πάνω απ’ όλα, η ικανότητά του να τα συνθέτει όλα αυτά και να δημιουργεί ένα καλαίσθητο σύμπαν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα dream house

Design / Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα σπίτι σαν γκαλερί γλυπτών

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται ένα αθηναϊκό σπίτι γεμάτο με έργα Ελλήνων γλυπτών, που όλα του τα πράγματα μένουν πάντα στη θέση τους, και μιλά με τον αρχιτέκτονα ιδιοκτήτη που δεν συνηθίζει να σχεδιάζει σπίτια γιατί «αισθανόταν ότι θα έπρεπε να κάνει και τον διαπραγματευτή της οικογένειας»
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Design / Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Σε μια υπερυψωμένη βιτρίνα στο Κολωνάκι συναντάμε μια σειρά από έργα τριών καλλιτεχνών οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει μεταξύ τους πριν τελειώσει το κατάστημα, που απ’ έξω δεν μαρτυρά τι ακριβώς κρύβει μέσα του. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η χρυσή σχεδιάστρια που μάγεψε το Χόλιγουντ

Design / Συνεργάτις του Ντε Κίρικο. Κολλητή του Νουρέγιεφ. Επίσκεψη στο απίθανο σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται το σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis, που ήταν στενή φίλη του Ιόλα, συνεργάτιδα του Ντε Κίρικο και κολλητή φίλη του Νουρέγιεφ. Και εντυπωσιάζεται με την κινηματογραφική της ζωή.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Design / Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Ένα νέο concept store εμφανίστηκε στα Εξάρχεια από τη γλύπτρια Αντιγόνη MacLellan και τον designer Χαρίλαο Κουρτίνο Πάλλα, το Αphilo, που συγκεντρώνει τη δουλειά πολλών ντόπιων artisans. Εκεί βρίσκουμε και τα χρηστικά αντικείμενα του brand τους, Kyr Lakis, που αξιοποιεί τα σχέδια από ξυλόγλυπτες μήτρες οι οποίες άντεξαν στον χρόνο, όπως μια γοργόνα που μετρά εκατό χρόνια ζωής.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Design / Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Ένα σταντ με ρούχα δίπλα στην τραπεζαρία, μια σανίδα του skate στη μέση του καθιστικού, το πιο ιδιαίτερο πλακάκι που έχει μπει ποτέ σε τζάκι. Το διαμέρισμα της σχεδιάστριας στην Κηφισιά είναι μποέμ και boho, σαν την ίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Έλενα Ναβροζίδου: Νομίζω πως η πολιτική τους ορθότητα είναι μια εισβολή ασκήμιας

Design / Έλενα Ναβροζίδου: «Λογοκρίθηκαν πολλές από τις εικόνες μου, γιατί φαινόταν λίγο στήθος»

Η ξεχωριστή εικαστική καλλιτέχνις και δημιουργός της θρυλικής Λουντμίλα, της ηρωίδας κόμικς που ζούσε σουρεαλιστικές ερωτικές ιστορίες στο «Παρά Πέντε» και στη «Βαβέλ», μας ανοίγει το ειδωλολατρικό, πληθωρικό σπίτι της και μας δείχνει τη δική της Παραμυθία.
M. HULOT