ΑLUMINCO: Don’t imitate. Innovate

ΑLUMICO: Don’t imitate. Innovate Facebook Twitter
0

Ένα από τα πράγματα που μας δείχνουν την επιτυχία της Aluminco, μιας ελληνικής εταιρείας, η οποία από το 1982 μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο προηγμένες εταιρείες σχεδιασμού και παραγωγής προϊόντων αλουμινίου, είναι η εξαγωγική της δραστηριότητα. Δεν είναι λίγο να προτιμούν τα προϊόντα σου οικονομίες πιο προηγμένες από αυτήν της χώρας μας. H Aluminco θα λέγαμε ότι ανήκει στην κατηγορία των κορυφαίων πρεσβευτών ενός όρου που σε κάποιους ξένους θα προκαλούσε θυμηδία, της «ελληνικής βιομηχανίας». Κι όμως, η συγκεκριμένη εταιρεία εξάγει σε περισσότερες από εξήντα χώρες. Για να πετύχει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δουλεύει με τη μεθοδολογία του δυτικού κόσμου, αλλά στις ελληνικές συνθήκες. 

Το σίγουρο είναι ότι για να γίνει μια σημαντική εξαγωγική βιομηχανία της χώρας έπρεπε να συνδυάσει από την αρχή, κάπου στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’80, το πνεύμα της καινοτομίας με την αυστηρή μεθοδικότητα. Το πρώτο το κατάφερε κατευθείαν, ως η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε μια νέα γενιά προϊόντων χυτού αλουμινίου σε κλασικά σχέδια, που παρείχαν πετυχημένες λύσεις για κάθε αρχιτεκτονική εφαρμογή. Από την άλλη πλευρά, είναι το rigeur, που λένε οι Γάλλοι, δηλαδή η στα όρια της αυστηρότητας σοβαρότητα. Με έδρα στα Οινόφυτα Βοιωτίας, σε μια έκταση 60.000 τ.μ., στις υπερσύγχρονες μονάδες της Aluminco σχεδιάζονται και παράγονται καθημερινά προηγμένα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου για πόρτες και παράθυρα, κάγκελα, πέργκολες, περιφράξεις, συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων κ.ά., προϊόντα που φέρουν ισχυρές πιστοποιήσεις από διεθνείς αναγνωρισμένους φορείς, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά στο είδος τους, με πολλές καινοτομίες και ευρεσιτεχνίες. Έτσι, έκαναν ολόκληρο τον κόσμο, από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Αμερική, να προτιμά τα προϊόντα της. 

Tα συγκεκριμένα προϊόντα «λύνουν» τα χέρια των αρχιτεκτόνων, αφού, όταν σχεδιάζουν με τη νέα συλλογή συστημάτων της Aluminco, οι άνθρωποι της εταιρείας αλουμινίου θέλουν να είναι σίγουροι ότι προσφέρουν υψηλό βαθμό ελευθερίας στη διαδικασία σχεδιασμού.


Ένας πλανήτης να αγαπήσεις

Δεν αρκεί να υιοθετείς φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους παραγωγής ή να παράγεις αντίστοιχης ποιότητας προϊόντα. Πρέπει, μέσα από αυτά, να εκπαιδεύεις τους καταναλωτές. Αυτός είναι ο σκοπός της πρωτοβουλίας A planet to love, που βγαίνει σχεδόν αυθόρμητα, λες και η βιωσιμότητα είναι στο DNA της εταιρείας. «Η ανάπτυξη της ενεργειακής κουλτούρας και η εξοικονόμηση ενέργειας προσφέρουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη» υποστηρίζει η ίδια η εταιρεία. Η επιτυχία, ακόμα και όταν αφορά την περιβαλλοντολογική διάσταση της πολιτικής μιας εταιρείας, εξαρτάται και από την ύπαρξη οράματος, ενός ονείρου που θέλει με πείσμα να πραγματοποιήσει». 

Αυτό σήμερα μετουσιώνει σε πράξη, από την παραγωγή προϊόντων με χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 έως την ανάπτυξη συστημάτων αλουμινίου για παθητικά κτίρια. Μεγάλο μέρος της ευθύνης για το πετυχημένο της πέρασμα στην εποχή της αειφόρου και πράσινης ανάπτυξης φέρει σε μεγάλο βαθμό ο Αργύρης Καρράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. 

ΑLUMICO: Don’t imitate. Innovate Facebook Twitter

SKYLINE IS THE LIMIT

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη σειρά προιόντων έχει εμπνευστεί από τη γραμμή του ορίζοντα στα αγγλικά: Skyline. Μάλλον γιατί πρόκειται να «απογειώσει» στο ίδιο επίπεδο τους αρχιτέκτονες. Μιλάμε για μια εγγύηση ελευθερίας που όλοι ονειρευόμαστε και θέλουμε. Είναι η νέα συλλογή από premium συστήματα αλουμινίου που ετοιμάζεται να προσθέσει ένα νέο κεφάλαιο σε μια σειρά «architect-friendly» αλλά και καινοτόμων προιόντων Aluminco. Κι αυτό γιατί δεν είναι μόνο το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία της συγκεκριμένης σειράς προϊόντων αλλά και ο συνδυασμός τους με την υψηλή αισθητική, την απαιτητική «ερωμένη» κάθε καλού αρχιτέκτονα.  

«Τα συστήματα αυτά συνδυάζουν τη βαθιά γνώση στο design με τη σύγχρονη μηχανική, φέρουν ανώτερα χαρακτηριστικά και αποτελούν το τέλειο εργαλείο στα χέρια του δημιουργού. Με καθαρές, minimal γραμμές και μοντέρνα αρχιτεκτονική επαναπροσδιορίζουμε τα όρια του κόσμου μας. Οι φίλοι της premium κατηγορίας θα μπορούν σύντομα να απολαύσουν μια σειρά συστημάτων αλουμινίου με πιο minimal σχεδίαση, αναβαθμισμένη ποιότητα, επιδόσεις αιχμής και πρωτοποριακό εξοπλισμό. Αρχιτεκτονικό DNA που δίνει premium λύσεις σε κάθε ανάγκη με περισσότερους από διακόσιους συνδυασμούς. Ο χρήσιμος συνεργάτης κάθε αρχιτέκτονα», όπως μας δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Αργύρης Καρράς.

ΑLUMICO: Don’t imitate. Innovate Facebook Twitter

Με άλλα λόγια, τα συγκεκριμένα προϊόντα «λύνουν» τα χέρια των αρχιτεκτόνων, αφού, όταν σχεδιάζουν με τη νέα συλλογή συστημάτων της Aluminco, οι άνθρωποι της εταιρείας αλουμινίου θέλουν να είναι σίγουροι ότι προσφέρουν υψηλό βαθμό ελευθερίας στη διαδικασία σχεδιασμού. Τηρούνται οι αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις και προσφέρεται πληθώρα τυπολογιών και συνδυασμών, απαντώντας σε κάθε τεχνική πρόκληση. Θέλουν να δημιουργήσουν έναν σύνδεσμο μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και να αφήσουν το όμορφο περιβάλλον να γίνει μέρος του σπιτιού. 

Δεν είναι μόνο τα παραπάνω που αποδεικνύουν ότι στο επίκεντρο της εταιρικής δράσης και σκέψης των στελεχών της Aluminco βρίσκονται ο αρχιτέκτονας και ο designer. Πρόσφατα λάνσαραν μια προϊοντική μονογραφία που ονομάσαν TOK (Transfer of Knowledge), στην οποία βρίσκονται συγκεντρωμένα, μέσα από έναν πολύ όμορφο σχεδιασμό, όλα τους τα προϊόντα, οι προδιαγραφές και οι εφαρμογές τους. Πρόκειται για κυριολεκτική μεταβίβαση πληροφορίας που συνοψίζει την πολύχρονη ιστορία της εταιρείας. Επίσης, τους επόμενους μήνες θα δημοσιοποιηθεί και το νέο Business Unit, το οποίο δίνει έμφαση στον αρχιτέκτονα και λέγεται Aluminco for Architects. Ένα ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό και φυσικό hub με υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του επαγγελματία αρχιτέκτονα και designer. Έτσι βαδίζει η Aluminco προς το μέλλον, βοηθώντας τους κατάλληλους επαγγελματίες να το σχεδιάσουν. 

Design
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO x Design Ambassador/ Archisearch: Τα κορυφαία έντυπα αρχιτεκτονικής και design παρουσιάζουν

Design / LiFO x Design Ambassador/ Archisearch: Τα κορυφαία έντυπα αρχιτεκτονικής και design παρουσιάζουν

Η LiFO και η Design Ambassador δημιούργησαν μια πρωτότυπη σειρά ειδικών εκδόσεων που απελευθέρωσαν το αρχιτεκτονικό έντυπο από τον κλαδικό του χαρακτήρα και έδωσαν νέα δυναμική και ουσία στη συζήτηση για την αρχιτεκτονική, το design και την ανάπτυξη
THE LIFO TEAM
H Potiropoulos+Partners σχεδίασε ένα εντυπωσιακό αειφορικό συγκρότημα διαμερισμάτων και κατοικιών  στον Άλιμο 

Design / H Potiropoulos+Partners σχεδίασε ένα εντυπωσιακό αειφορικό συγκρότημα διαμερισμάτων και κατοικιών  στον Άλιμο 

Το «Cube-2» στον Άλιμο, ένα project όπου το τρίπτυχο «υπαίθριος χώρος-ημιυπαίθριος χώρος-πράσινο» αναδεικνύεται σε κύριο συνθετικό άξονα. Προκύπτει έτσι μία αλληλουχία προβόλων-κήπων, που δίνουν την εντύπωση ότι κινούνται μέσα στη βλάστηση, και αντίστοιχα ότι η βλάστηση κινείται μέσα σ’ αυτούς.
THE LIFO TEAM
The Boy Is Beautiful

Athens Pride 2022 / The Boy Is Beautiful: Ένα περιοδικό που ξετυλίγει το νήμα των ελληνικών queer χρονικών

Στο εξαμηνιαίο περιοδικό του Λεωνίδα Λιόλιου queer και queer friendly αναγνώστες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μπορούν να ανακαλύψουν κομμάτια της ελληνικής ιστορίας που έχουν θαφτεί κάτω από τα μπάζα της ετεροκανονικότητας και του μεσσιανισμού.
M. HULOT
Η ΕΣΩ επέστρεψε πιο δυναμική και επίκαιρη από ποτέ 

Design / Η ΕΣΩ επέστρεψε πιο δυναμική και επίκαιρη από ποτέ 

Δείτε όσα έγιναν στην δέκατη διοργάνωση της ημερίδας ΕΣΩ που διοργανώθηκε σε στρατηγική συνεργασία και συνεπιμέλεια του Archisearch με το Ίδρυμα Mies Van Der Rohe ως συμπαραγωγή της Design Ambassador, του +Design Magazine και της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Serpentine Pavilion: Μια μαύρη εκκλησία - κλίβανος είναι το πιο κατάλληλο θερινό περίπτερο;

Design / Serpentine Pavilion: Μια μαύρη εκκλησία-κλίβανος είναι το πιο κατάλληλο θερινό περίπτερο;

Το φετινό περίπτερο Serpentine, ένας μαύρος περίκλειστος κύλινδρος, από τις πιο «εσωστρεφείς» εγκαταστάσεις που έχουν τοποθετηθεί ποτέ στους κήπους του Κένσινγκτον, σχεδιάστηκε ως χώρος για περισυλλογή και διαλογισμό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ Η προέκταση του Royal College of Art είναι ένας ύμνος σε ένα συχνά υποτιμημένο υλικό, το τούβλο

Design / Η προέκταση του Royal College of Art είναι ένας ύμνος σε ένα συχνά υποτιμημένο υλικό, το τούβλο

Μέσα στα πελώρια γυάλινα κτίρια του Battersea, οι αρχιτέκτονες της Tate Modern και της Elbphilharmonie στο Αμβούργο, οι Herzog & de Meuron, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια σοβαρή προσέγγιση του υλικού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Γαλλίδα αρχιτέκτονας πρωτοπόρος της κοινωνικής στέγασης Ρενέ Γκεγιουστέ κέρδισε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2022.

Πολιτισμός / Ρενέ Γκεγιουστέ: Η Γαλλίδα πρωτοπόρος της κοινωνικής στέγασης κέρδισε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2022

Η Γαλλίδα αρχιτέκτονας είναι υπέρμαχος της κοινωνικής αρχιτεκτονικής, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για το 10όροφο συγκρότημα διαμερισμάτων Le Liégat στο Ivry-sur-Seine και την πολυκατοικία La Maladrerie.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ