Κορωνοϊός: Ψέκασαν μετανάστες για να τους απολυμάνουν - Οργή στην Ινδία

Κορωνοϊός: Ψέκασαν μετανάστες για να τους απολυμάνουν - Οργή στην Ινδία Facebook Twitter
1

Κατακραυγή προκάλεσαν στην Ινδία οι υγειονομικοί υπάλληλοι που ψέκασαν μια ομάδα μεταναστών εργατών με απολυμαντικό, εν μέσω των φόβων ότι μια ενδεχόμενη μετακίνηση ανθρώπων, σε μεγάλη κλίμακα, από τις πόλεις στην ύπαιθρο θα συμβάλει στην εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Σε ένα βίντεο διακρίνονται οι οικονομικοί μετανάστες που κάθονται σε έναν δρόμο στη Μπαρέιλι, μια περιοχή του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, στη βόρεια Ινδία. Υγειονομικοί υπάλληλοι, που φορούν προστατευτικές στολές στρέφουν τις μάνικες πάνω τους και τους λούζουν με απολυμαντικό.

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν οργή στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Νίτις Κουμάρ, ο κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος της περιοχής, είπε ότι οι υπάλληλοι είχαν διαταχθεί να απολυμάνουν τα λεωφορεία που χρησιμοποιούν οι τοπικές αρχές αλλά στον «ζήλο» τους έστρεψαν τις μάνικες και εναντίον των μεταναστών. Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έθεσε τη χώρα σε καραντίνα στις 25 Μαρτίου. Χιλιάδες εργάτες έφυγαν τότε από τις πόλεις και κατευθύνθηκαν στα χωριά τους αφού δεν μπορούσαν πλέον να βρουν δουλειά και τα δημόσια μέσα μεταφοράς εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, υπάρχουν πάνω από 1.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 29 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM