Ανακοίνωση Netflix: Ρίχνει την ποιότητα του streaming στην Ευρώπη για να μην «κρασάρει» το Διαδίκτυο

Ανακοίνωση Netflix: Ρίχνει την ποιότητα του streaming στην Ευρώπη για να μην «κρασάρει» το Διαδίκτυο Facebook Twitter
EPA
1

H εταιρεία Netflix ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει τον ρυθμό μετάδοσης δεδομένων (bit rate) στο streaming της πλατφόρμας στην Ευρώπη, για τριάντα ημέρες, για να μην κρασάρει το διαδίκτυο.

Με αυτή την ρύθμιση, εκτιμάται πως το traffic του Netflix στα ευρωπαϊκά δίκτυα θα μειωθεί κατά 25% βοηθώντας στην αποσυμφόρηση και την ομαλή λειτουργία των δικτύων κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού. 

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν και του διευθύνοντος συμβούλου της Netflix, Ριντ Χάστινγκς. Εκπρόσωπος της εταιρείας που μίλησε στο Business Insider διαβεβαίωσε πως παρά την μείωση, είναι διασφαλισμένη καλή ποιότητα εικόνας για τους απανταχού συνδρομητές που καλούνται να «μείνουν σπίτι». 

Ο Μπρετόν είχε προτρέψει χθες την πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο να χαμηλώσει την ποιότητα ανάλυσης των βίντεο της για να αποφευχθεί η συμφόρηση στο διαδίκτυο.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια