«Υπό διωγμό» τα ζώα συναισθηματικής υποστήριξης από τα αεροπλάνα

«Υπό διωγμό» τα ζώα συναισθηματικής υποστήριξης από τα αεροπλάνα Facebook Twitter
1

Οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπους ώστε να περιορίσουν τα είδη των ζώων που επιβιβάζονται στα αεροπλάνα δωρεάν. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόταση του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ, το δικαίωμα στη δωρεάν μεταφορά θα περιοριστεί στους εκπαιδευμένους σκύλους που εξυπηρετούν ΑμεΑ. Το σχέδιο έρχεται ως απάντηση σε αυξανόμενα περιστατικά όπου επιβάτες ζητούν να μεταφέρουν μαζί τους τα ζώα τους υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «ζώα βοήθειας». 

Η πρόταση έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση πριν επικυρωθεί. Ανάμεσα σε άλλες αλλαγές η πρόταση αναφέρει πως στα «ζώα συναισθηματικής υποστήριξης» δεν αναγνωρίζεται το ίδιο καθεστώς σε σχέση με τα «ζώα βοήθειας». Παρότι οι επιβάτες θα μπορούν να έχουν μαζί τους ζώα για συναισθηματική υποστήριξη η νέα πρόταση προϋποθέτει ότι τα ζώα αυτά θα πρέπει να έχουν εκπαιδευτεί. Οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ χαιρέτησαν την πρόταση.

Σημειώνεται πως οι εταιρείες είχαν πραγματοποιήσει έκκληση για μέτρα καθώς, όπως ανέφεραν, ένας αυξανόμενος αριθμός ζώων ταξιδεύει στις καμπίνες των αεροπλάνων, γεγονός που οδήγησε σε παράπονα ενώ σημειώθηκαν περιστατικά όπως δαγκώματα. «Οι αεροπορικές εταιρείες επιθυμούν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα να απολαμβάνουν μία ασφαλή και άνετη ταξιδιωτική εμπειρία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Nicholas Calio εκπρόσωπος της ένωσης Airlines for America εκφράζοντας την πεποίθηση πως η πρόταση αυτή θα εξασφαλίσει «μια περισσότερο ασφαλή και υγιή» ταξιδιωτική εμπειρία για όλους.

Όπως αναφέρει το BBC, η πρόταση αυτή, αν τελικά υπερψηφιστεί, θα φέρει τις ΗΠΑ πιο κοντά στη Βρετανία που δεν αναγνωρίζει τα «ζώα συναισθηματικής υποστήριξης». Μόνο σκύλοι-οδηγοί, και σκύλοι που βοηθούν τα ΑμεΑ επιτρέπονται στις βρετανικές πτήσεις. Στις ΗΠΑ, επιβάτες που προσπαθούν να πάρουν μαζί τους στην καμπίνα του αεροπλάνου, γαλοπούλες, παγόνια και σκίουρους επέστησαν την προσοχή στο ζήτημα και ως αποτέλεσμα, πολλές αεροπορικές εταιρείες πήραν μόνες τους αυστηρότερα μέτρα περιορισμού.

Για παράδειγμα, η American Airlines, απαγορεύει την πτήση μαζί με βατράχια, κουνάβια, σκαντζόχοιρους και κατσίκες ακόμα και αν πρόκειται για «ζώα θεραπείας». Το 2018 η Delta ανέφερε ότι μερικοί επιβάτες προσπάθησαν να πετάξουν με γαλοπούλες, πόσουμ, και αράχνες.

Μεταξύ άλλων η πρόταση του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τον αριθμό των ζώων που οι επιβάτες θα μεταφέρουν, αλλά και να ζητούν σχετικά έγγραφα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Παρα πολλοι μπερδευουν την συμπαθεια για τα ζωα που εχει καθε νορμαλ ανθρωπος με την δικη τους αναγκη να κρατανε "αιχμαλωτο" ενα ζωο για να εξυπηρετει τις συναισθηματικες αναγκες τους...Και η ειρωνεια ειναι οτι αποκαλουν αυτην την κατασταση.τους "ζωοφιλια"!