Δήμαρχος Τήνου: «Επιχειρηματικά συμφέροντα προσπαθούν να επιβληθούν δια της βίας» - Ένταση για τις ανεμογεννήτριες

Δήμαρχος Τήνου: «Επιχειρηματικά συμφέροντα προσπαθούν να επιβληθούν δια της βίας» - Ένταση για τις ανεμογεννήτριες Facebook Twitter
2

Ανακοίνωση με αφορμή πληροφορίες ότι ομάδα των ΜΑΤ μεταβαίνει στην Τήνο για την περιφρούρηση εργασιών τοποθέτησης ανεμογεννητριών, εξέδωσε ο δήμαρχος Τήνου.


Ειδικότερα, με αφορμή τις πληροφορίες που διαχέονται από ΜΜΕ για επιστράτευση ομάδας των ΜΑΤ στην Τήνο η οποία θα περιφρουρήσει την εκτέλεση εργασιών για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών ο δήμαρχος Τήνου, Ιωάννης Σιώτος, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στην Τήνο δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί σ έναν άναρχο τόπο επιβολής επιχειρηματικών συμφερόντων».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του cyclades24.gr, η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο νησί έχει φέρει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με την κυβέρνηση να φέρεται έτοιμη να «απαντήσει» με την επιστράτευση ομάδας ΜΑΤ στο νησί, προκειμένου να περιφρουρήσουν την απρόσκοπτη εκτέλεση εργασιών κατά την τοποθέτηση ανεμογεννητριών και να επιβάλουν την τάξη εφόσον αυτό χρειαστεί.

η πληροφορία αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του δημάρχου Τήνου, Ιωάννη Σιώτου, ο οποίος έγραψε ένα σαφές προειδοποιητικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: 

«Με αφορμή πληροφορίες περί μετακίνησης Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης (Μ.Α.Τ.) για την επιβολή της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών θέλω να ξεκαθαρίσω προς "εχθρούς και φίλους" ότι αυτή θα είναι η τελευταία σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής της τοπικής μας κοινωνίας.

Δεν είναι δυνατόν το 2020 επιχειρηματικά συμφέροντα που αποσκοπούν αποκλειστικά στο κέρδος, να αγνοούν τη βούληση του συνόλου της Τηνιακής κοινωνίας και να προσπαθούν να επιβληθούν δια της βίας. Θα ήθελα και σ' αυτούς να ξεκαθαρίσω ότι πήραν λάθος δρόμο και να τους απευθύνω ύστατη έκκληση να το ξανασκεφθούν.

Πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στην Τήνο δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί σ έναν άναρχο τόπο επιβολής επιχειρηματικών συμφερόντων».



Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί σ έναν άναρχο τόπο επιβολής επιχειρηματικών συμφερόντων». Πηγή: www.lifo.grΝα υποθέσω πως ενα νησί που δέχεται 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες τον χρονο δεν ξέρει καν τι θα πει επιβολή επιχειρηματικών συμφερόντων και πως για να καλυφθούν οι ογκώδεις ενεργειακές του ανάγκες που ο δήμαρχος με το δημοτικό συμβούλιο εκ περιτροπής κάνουν πετάλι σε ποδήλατο συνέδεδεμενο με γεννήτρια.
Για να κατάλαβετε το πρόβλημα όσον αφορά στον τόπο εγκατάστασης ανεμογεννητριών, μιας κι εγώ το βλέπω μπροστά μου κάθε μέρα, επιτρέπεται η εγκατάσταση τους (ύψους 150 μ) σε απόσταση 500 μ από το τελευταίο σπιτι του οικισμού! πχ χωριό Κόσκινα Ευβοιας.