Ο Πέτσας απαντά στην κριτική για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Ο Πέτσας απαντά στην κριτική για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Τι ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ - EUROKINISSI/APXEIOY
2

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και τις εξελίξεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ τόνισε πως «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», και δήλωσε πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ήταν απολύτως πετυχημένη και τα οφέλη του ταξιδιού απτά.

Όπως ανέφερε, επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών, με τον κ. Τραμπ να μιλά με τα καλύτερα λόγια για την ελληνική οικονομία και να απευθύνει ουσιαστικά κάλεσμα για επενδύσεις στη χώρα μας.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για τα F-35, με τις διαπραγματεύσεις να ξεκινούν άμεσα με τις αμερικανικές Αρχές και να ολοκληρώνονται σε περίπου 1,5 χρόνο από σήμερα, αλλά και το πρόγραμμα αναβάθμισης έως το 2024 των F-16 που ψήφισε η Βουλή πρόσφατα.

Για τα ελληνοτουρκικά

Αναφερόμενος στα εθνικά ζητήματα και την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «η αμερικανική Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει γείρει σαφέστατα προς τις ελληνικές θέσεις, χαρακτηρίζοντας το Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης ως προκλητικό. Επομένως, όταν λέει δημόσια ο Αμερικανός Πρόεδρος, ότι ''ξέρουν όλοι που βρισκόμαστε'', επιβεβαιώνει την στάση της αμερικανικής πλευράς».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για τα F-35, με τις διαπραγματεύσεις να ξεκινούν άμεσα με τις αμερικανικές Αρχές και να ολοκληρώνονται σε περίπου 1,5 χρόνο από σήμερα, αλλά και το πρόγραμμα αναβάθμισης έως το 2024 των F-16 που ψήφισε η Βουλή πρόσφατα.

Μέχρι τις 13/2 η απόφαση για ΠτΔ

Όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας, δεν είναι στις προθέσεις του Πρωθυπουργού να συζητήσει, στις αυριανές συναντήσεις, θέμα Προέδρου της Δημοκρατίας. «Πλέον είναι κοντά η συνταγματική προθεσμία. Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου θα έχει εκδηλωθεί η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού»σημείωσε. 

Τέλος σε ότι αφορά το Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά κανονικά το σχεδιασμό της, για αποσυμφόρηση των νησιών και τη δημιουργία κλειστών κέντρων για τους μετανάστες. Διαβεβαίωσε δε, ότι στην περίπτωση της Λέσβου, δεν πρόκειται να γίνουν δύο τα κέντρα, καθώς μετά τη δημιουργία του νέου κέντρου, η Μόρια θα κλείσει.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι στην ουσία, το ανεύθυνο κόμμα του 3 % και του πολιτικού "κλεφτοπόλεμου", που τον βαφτίζει "ακτιβισμό - επαναστατικότητα"... Γιατί προς το παρόν - σε επίπεδο κλίματος και λόγων / προθέσεων -, η επίσκεψη του ΠΘ εκτιμάται μάλλον σαν επιτυχημένη. Άσχετα με την ιδεολογία καθενός, γιατί έτσι άλλωστε κρίναμε και τον ΣΥΡΙΖΑ στα "εθνικά" θέματα και "ανεχόμαστε" τις κωλοτούμπες.ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ συνεπώς, να μιλάει καποιος για "διπλωματικό φιάσκο". Οπότε, οι λαλίστατοι και ευέξαπτοι ΣΥΡΙΖΑίοι - προεξάρχοντος του κ. Χαρίτση -, να μην βιάζονται σε θέματα ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ιδίως. Και να μην ρίχνουν τουφεκιές για να στοχεύσουν πολίτες, που προφανώς τους υποτιμούν κιόλας σε αφελή κουτορνίθια.ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΡΙΝΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ και - επίσης -, αν είναι σοβαρός ακόμη και στον ρόλο της υπεύθυνης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ή του αξίζει ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ 3 %.Γιατί ακούστηκε επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει τον νόμο για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ, που Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΗΣΕΙ ! Δεν μπορεί επειδή δεν κυβερνάει πια, να αντιφάσκει έτσι ένα σοβαρό κόμμα, να διχάζει ξανά και να ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, για να "πουλήσει" .."αγνό και άδολο" πατριωτισμό ! ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ !Αυτό κρίνουμε σαν πολίτες, στην συγκυρία μάλιστα που δεν προτείνεται καμία άλλη εναλλακτική επιλογή.