Φωτιά τώρα στου Ρέντη

«Αυταρχικός κατήφορος»: Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ μετά το δημοσίευμα για παράνομες παρακολουθήσεις της Ασφάλειας

«Αυταρχικός κατήφορος»: Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ μετά το δημοσίευμα για παράνομες παρακολουθήσεις της Ασφάλειας Facebook Twitter
3

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, για παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών μέσω συσκευών γεωεντοπισμού από την Ασφάλεια.

Στο άρθρο με τίτλο «Ασφαλίτες βάζουν κοριούς γεωεντοπισμού σε οχήματα διαδηλωτών», η εφημερίδα επικαλείται μαρτυρίες «διαδηλωτών και ατόμων που δραστηριοποιούνται πολιτικά πως βρίσκουν συσκευές εντοπισμού GPS κολλημένες στα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες τους». Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, οι κοριοί τοποθετούνται «από άτομα της Ασφάλειας τα οποία περιεργάζονται τα οχήματα δήθεν... αδιάφορα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων» και  στο εσωτερικό των κοριών υπάρχει κάρτα SIM.

«Αυταρχικός κατήφορος»: Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ μετά το δημοσίευμα για παράνομες παρακολουθήσεις της Ασφάλειας Facebook Twitter
Φωτογραφία από Εφημερίδα των Συντακτών

ΣΥΡΙΖΑ: «Αποκορύφωμα της ακραίας καταστολής»

«Η σημερινή αποκάλυψη της "Εφημερίδας των Συντακτών" για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών, μέσω συσκευών γεωεντοπισμού, συνιστά το αποκορύφωμα μιας σειράς πρακτικών ακραίας καταστολής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί ανήσυχη τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης: την απρόκλητη άσκηση βίας ακόμα και κατά γονιών ανήλικων συλληφθέντων χθες στην Ευελπίδων, την επίθεση σε φοιτητές και φοιτήτριες στην ΑΣΟΕΕ, τις βίαιες συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό περαστικών και πολιτών χωρίς καμία αιτία. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αναβιώνει πρακτικές που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές. Ως εδώ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να απαντήσει για το αν γνωρίζει την «παράνομη πρακτική της παρακολούθησης πολιτών μέσω συσκευών γεωεντοπισμού» και κατά πόσο «καλύπτει, πολιτικά και υπηρεσιακά, την πρακτική των ΜΑΤ να επιτίθενται βίαια, και δίχως να έχει προηγηθεί πρόκληση, σε πολίτες».

«Προτίθεται να κάνει κάτι για τις καταγγελίες, που όλο πυκνώνουν, για πρακτικές της αστυνομίας που παραβιάζουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα; Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του να καταλύσει κάθε έννοια κράτους δικαίου», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική
3

Φωτιά τώρα στου Ρέντη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η καταγγελία για κοριούς είναι σοβαρή και νομίζω όλοι συμφωνούν ότι ελέγχεται αν νομιμοποιείται η Αστυνομία για την χρήση τους.Όμως, πριν από όλα - επειδή έχουμε γίνει καχύποπτοι -, απαιτείται να αποδειχθεί η εγκυρότητα της καταγγελίας.Αν εντοπίστηκαν κοριοί με SIM, όσοι τους βρήκαν έκαναν αφενός μήνυση με το σχετικό αποδεικτικό ύλικό και - αφ' ετέρου -, η εφημερίδα έχει δει και φωτογραφήσει τους κοριούς πριν δημοσιεύσει - όπως θα μπορούσε -, αφού πρόκειται για κάτι τόσο σοβαρό ;
Ένα δημοσίευμα εφημερίδας δεν αποτελεί από μόνο του απόδειξη ότι ισχύουν όσα καταγγέλλονται. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας και ακούσει τα αυτιά μας να τα προβάλλουν εφημερίδες - πότε από δεξιά, πότε από αριστερά -, που δεν αποδείχθηκαν ποτέ.Έχω ήδη καταχωρήσει σχετικό σχόλιο.