Β. Μακεδονία: Ο Ζάεφ εξετάζει την παραίτηση μετά το «όχι» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Β. Μακεδονία: Ο Ζάεφ εξετάζει την παραίτηση μετά το «όχι» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Facebook Twitter
2

Σε πολιτικό αναβρασμό βρίσκεται η Βόρεια Μακεδονία, μετά το μπλόκο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με το  ΜΙΑ, το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας, σε εξέλιξη βρίσκονται πυρετώδεις κυβερνητικές διαβουλεύσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, ενώ ο πρόεδρος Πενταρόφσκι κάλεσε έκτακτο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για αυτή την Κυριακή. Η φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα sdk, μετέδωσε ότι ο Ζόραν Ζάεφ εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της παραίτησης, ενώ πιθανές θεωρούνται και οι παραιτήσεις και άλλων μελών της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας είχε πει τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Οκτώβριο, ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Το λιγότερο που χρωστάει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή είναι να είναι ειλικρινής μαζί μας. Εάν δεν υπάρχει πλέον σύμπνοια σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον των δυτικών Βαλκανίων, εάν η υπόσχεση που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2003 δεν ισχύει, οι πολίτες αξίζουν να το μάθουν», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Την άρνηση της ΕΕ να ανοίξει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Τίρανα και Σκόπια επέκριναν με δηλώσεις τους νωρίτερα σήμερα τόσο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που έκανε λόγο για «ιστορικό λάθος», όσο και ο Ντόναλντ Τουσκ, που κάλεσε τις δύο χώρες να μην εγκαταλείψουν τις προσπάθειες.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν παραιτηθεί ο Ζαεφ, θα δείξει ότι είναι πιο σοβαρός από κάποιους άλλους...Αυτό δεν σημαίνει ότι για τα μεγέθη της χώρας του, δεν ήταν πολιτικά σημαντική η Συμφωνία των Πρεσπών.Κυρίως για τις προοπτικές που "ανοίγονταν" και που δεν ήρθαν τελικά. Εμείς ας φροντίσουμε να εξαλειφθούν από την πλευρά των Σκοπίων, κάποιες πράξεις ή παραλείψεις τους, περιέργως μη συμβατές με την Συμφωνία.
Μα καλά ,δεν μας έλεγαν ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει το έναυσμα για την είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε.;;;;;;;;Μας έπιασαν κότσο ή είναι η ιδέα μου;;;;