ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Τέλος στους πολιτικούς γάμους στο Δημαρχείο Χίου αποφάσισε ο νέος Δήμαρχος - Τι απαντά στην κριτική

Τέλος στους πολιτικούς γάμους στο Δημαρχείο Χίου αποφάσισε ο νέος Δήμαρχος - Τι απαντά στην κριτική Facebook Twitter
1

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση του νέου δημάρχου Χίου να βάλει τέλος στους πολιτικούς γάμους στο Δημαρχείο του νησιού.

Με απόφασή του Σταμάτη Κάρμαντζης δεν θα τελούνται στο εξής πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο Χίου κι όσοι δημότες και δημότισσες επιλέγουν αυτή την διαδικασία θα μπορούν να το κάνουν μόνο σε περιφερειακά δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα στα πρώην δημαρχεία Ομηρούπολης, στον Βροντάδο και Αγίου Μηνά, στα Θυμιανά.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η απόφαση αναρτήθηκε στο σύστημα «Διαύγεια» στις 14:55 της 2ας Σεπτεμβρίου 2019 και σε αυτή ορίζει τους υπεύθυνους αντιδημάρχους για την τέλεση πολιτικών γάμων.

Με βάση αυτή την απόφαση, ο ίδιος δεν θα τελεί κανέναν πολιτικό γάμο και αντ' αυτού ορίζει ως αναπληρωτές του τους:

Για την Δημοτική Ενότητα Χίου τον Αντιδήμαρχο, κ. Μπουρνιά Χαράλαμπο του Μιχαήλ.
Για τις Δημοτικές Ενότητες Ομηρούπολής, Καρδαμύλων και Αμανής τον Αντιδήμαρχο κ. Ντομάτα Ισίδωρο του Πέτρου.
Για τις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Μηνά και Καμποχώρων τον Αντιδήμαρχο κ. Μανδάλα Παναγιώτη του Κωνσταντίνου.
Για την Δημοτική Ενότητα Ιωνίας τον Αντιδήμαρχο, κ. Κλιαμενάκη Γεώργιο του Μιχαήλ.
Για την Δημοτική Ενότητα Μαστιχοχωρίων τον Αντιδήμαρχο, κ. Ξενάκη Ιωάννη του Κωνσταντίνου.

Με βάση αυτή την απόφαση σημειώνεται ότι η τέλεση των πολιτικών γάμων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων θα πραγματοποιείται στα Δημοτικά Καταστήματα Ομηρούπολης και Αγίου Μηνά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 13:00 έως τις 15:00.

Η απόφαση του δημάρχου έχει προκαλέσει πολλά σχόλια κυρίως ως προς τα κίνητρά του. Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι δεν υπάρχουν θρησκευτικά παρά μόνο χωροταξικά κίνητρα,.

Με δήλωσή του στην εφημερίδα Πολίτης Χίου αναφέρει πως η απόφαση λήφθηκε στον βωμό της διευκόλυνσης των πολιτών, σημειώνοντας ότι η κεντρική αίθουσα που χρησιμοποιείται για γάμους, χρησιμοποιείται επίσης για συνεδριάσεις επιτροπών και συναντήσεις με αποτέλεσμα πολλές φορές οι γάμοι να γίνονται βιαστικά ή οι επιτροπές να βιάζονται να ολοκληρώσουν τις συνεδριάσεις εξαιτίας γάμου που ακολουθεί.

Αντ' αυτού, είπε ο κ. Κάρμαντζης, προσφέρουμε πολύ καλύτερους χώρους στα νέα ζευγάρια και με άνεση για οποιοδήποτε κέρασμα ακολουθεί στη συνέχεια.

«Με αυτή μας την απόφαση κάνουμε πιο εύκολη υπόθεση τον πολιτικό γάμο και αν χρειαστεί θα ανοίξουμε όλα τα πρώην δημαρχεία σε όλη τη Χίο από τη Βολισσό μέχρι και το Πυργί», δήλωσε.

Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η επιλογή της ώρας 13.00-15.00 φανερώνει την κακοπιστία του.Πάλι καλά. Θα μπορούσε να είχε προτείνει να γίνονται οι γάμοι στο αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων του Δήμου, μεταξύ 2.30 και το 4.30 το πρωί, μονάχα καθημερινές...