Γερμανίδες τουρίστριες για την «πόρτα» στην Ακρόπολη: «Θα ήταν κατανοητό στο Μαρόκο ή στο Ντουμπάι»

Γερμανίδες τουρίστριες για την «πόρτα» στην Ακρόπολη: «Θα ήταν κατανοητό στο Μαρόκο ή στο Ντουμπάι» Facebook Twitter
4

Οργισμένες και απογοητευμένες είναι οι Γερμανίδες τουρίστριες στις οποίες, πριν λίγες μέρες, απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ακρόπολη

«Αν ήταν στο Μαρόκο, στη Σαουδική Αραβία ή στο Ντουμπάι θα ήταν κατανοητό. Αν έμπαινα σε τζαμί στο Ιράν θα ήμουν προετοιμασμένη. Όμως είναι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν μπορεί να μας λένε ότι για την είσοδο στην Ακρόπολη υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας», δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα η Λέιλα Πίνταγες, διάσημη σχεδιάστρια μόδας στο Βερολίνο.  «Παντρεύομαι στις 22 Ιουνίου», είπε η Ντεζιρέ Κένινγκ για χάρη της οποίας οργανώθηκε η επίσκεψη στην Αθήνα. «Η κυρία στην είσοδο μας είπε ότι δεν ήμασταν ντυμένες κατάλληλα, ότι είμαστε πολύ γυμνές», ανέφερε η Ντεζιρέ Κένινγκ.

«Δεν είναι αλήθεια. Σύντομα πολλοί άλλοι με λιγότερα ρούχα ή φορώντας σορτς μπήκαν στο χώρο. Θέλαμε να δείξουμε πόσο όμορφη είναι η ιστορία της χώρας σας και να εκφράσουμε το σεβασμό μας. Δεν είχαμε πρόθεση να κάνουμε κάτι κακό, απλώς διασκεδάζαμε. Καμία από εμάς δεν ήταν αγενής ή πιωμένη, το οποίο θα καταλάβαινα ως αιτία άρνησης της εισόδου. Κι όμως...», συνέχισε η ίδια. «Είμαι πολύ απογοητευμένη» είπε η Ντεζιρέ Κένινγκ στην εφημερίδα Τα Νέα. 

«Δεν μας άφηναν να μπούμε μέσα και αρνήθηκαν να μας δώσουν τα χρήματα. Νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά αυτή ήταν ρατσιστική. Δεν μπορώ να βρω άλλη αιτία. Ξέρω πώς να συμπεριφερθώ σε κάθε σημείο της Γης. Στο χώρο υπήρχαν πολλές πινακίδες: Μην τρώτε παγωτό, μην φέρνετε σκυλιά κλπ. Πουθενά δεν υπήρχε σήμανση για το ντύσιμο. Γι' αυτό το ταξίδι ξοδέψαμε 2.500 ευρώ και μόνο για την επίσκεψη στην Ακρόπολη 200 ευρώ. Είχαμε κανονίσει το φωτογράφο, είχαμε φτιάξει τα ρούχα, το περιμέναμε τόσο καιρό. Και όμως δεν μας ζήτησαν μια συγγνώμη Ήταν κρίμα την πρώτη μου φορά στην Αθήνα , σε ένα κατά τα άλλα όμορφο ταξίδι, να έχω αυτή την εμπειρία», είπε η κυρία Κένιγνκ. 

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
14 τουριστριες με χιτωνες και φωτογραφο θελαν να μπουνε στην ακροπολη να κανουν φωτογραφιση/βιντεο χωρις αδεια. Ειναι κ θρασυτατες που ζητανε τα ρεστα, υπαρχουν οροι και προυποθεσεις στα εισιτηρια
Μου φαίνεται ότι ετοίμαζαν "χάπενινγκ" με φωτογράφιση. Κάτι αντίστοιχο με νυφιάτικες φωτογραφίες στην Σαντορίνη. Νομίζω ότι λογικό θα ήταν να τις αποτρέψουν. Από την άλλη έπρεπε να τους επιστρέψουν τα χρήματα των εισητηρίων.