Μυστήριο με το γκράφιτι παιδιού στη Βενετία - Γιατί εικάζουν πως ανήκει στον Banksy

Μυστήριο με το γκράφιτι παιδιού στη Βενετία - Γιατί εικάζουν πως ανήκει στον Banksy Facebook Twitter
1

Ένα γκράφιτι που απεικονίζει ένα μικρό παιδί με σωσίβιο να κρατά στο χέρι του έναν πυρσό βρέθηκε στον τοίχο ενός σπιτιού στο κανάλι Κα Φοσκάρι της Βενετίας και πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για έργο του Banksy.

Στο γκράφιτι έχει δοθεί η ονομασία «Naufrago bambino» (Παιδί που επέζησε του ναυαγίου) και εικάζεται ότι το έργο ανήκει στον παγκοσμίως γνωστό καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

Μυστήριο με το γκράφιτι παιδιού στη Βενετία - Γιατί εικάζουν πως ανήκει στον Banksy Facebook Twitter

Το στιλ με το οποίο έχει ζωγραφιστεί το γκράφιτι παραπέμπει στα έργα του Banksy, παρότι μέχρι στιγμής ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ότι είναι δημιούργημά του, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, που επισημαίνει ότι κατά κανόνα ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες των έργων του.

Έργα του Banksy έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν στην Ιταλία. Πριν από μερικά χρόνια στην πλατεία Τζιρολαμίνι της Νάπολης ανακαλύφθηκε ένα γκράφιτι στο οποίο δόθηκε το όνομα «Η ένοπλη Μαντόνα». Το 2016 με πρωτοβουλία των Ιταλών εικαστικών που αξιολογούν τα έργα των καλλιτεχνών του δρόμου, το έργο αυτό καλύφθηκε με γυαλί για να προστατεύεται.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια