Ασυνήθιστα κρύα η θάλασσα στην Ελλάδα για τέτοια εποχή - O καιρός σήμερα

Ασυνήθιστα κρύα η θάλασσα στην Ελλάδα για τέτοια εποχή - O καιρός σήμερα Facebook Twitter
1

Η θάλασσα παραμένει υπόθεση για γενναίους, καθώς τα νερά στην Ελλάδα και γενικότερα στην Μεσόγειο είναι ακόμη πολύ κρύα, ασυνήθιστα κάτω από το αναμενόμενο για τέτοια εποχή.

Αρνητική απόκλιση εμφανίζει η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές σχεδόν σε όλη τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι δορυφορικές εκτιμήσεις με βάση στοιχεία της Τετάρτης 8 Μαΐου δείχνουν ότι η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 16 και 17 βαθμών Κελσίου στο Βόρειο Αιγαίο, 18 ως 19 στο Νότιο Αιγαίο και περί τους 16-17 στο Ιόνιο, δηλαδή περίπου ένα έως δύο βαθμούς χαμηλότερα από τις κανονικές τιμές για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Ασυνήθιστα κρύα η θάλασσα στην Ελλάδα για τέτοια εποχή - O καιρός σήμερα Facebook Twitter

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι στη χώρα μας, που είχαν επικρατήσει το προηγούμενο διάστημα, επηρεάζουν και τη θάλασσα με μια χρονική διαφορά μερικών ημερών, οδηγώντας σε αρνητική απόκλιση μετά από πολλούς μήνες κατά το 2018 και τις αρχές του 2019, όταν η επιφανειακή θερμοκρασία των ελληνικών θαλασσών κυμαινόταν κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων 11 ετών.

Γενικότερα πάντως στη λεκάνη της Μεσογείου οι δορυφορικές παρατηρήσεις από το 1982 μέχρι σήμερα δείχνουν μια μικρή αλλά σταθερή άνοδο της θερμοκρασίας των θαλασσών κάθε χρόνο, ακολουθώντας την υπερκείμενη ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η θερμοκρασία των νερών είναι πλέον περίπου δύο βαθμοί Κελσίου υψηλότερη από το 1982.

Στο μεταξύ, στην ξηρά η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα μας πλησίασε τους 25 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαΐου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στη Λάρισα (24,2), στα Τρίκαλα (24,1), στη Σαλαμίνα (23,7), στη Μακρακώμη (23,4) και στη Σίνδο (23,4).

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια