Έκρηξη στη Βουλιαγμένης: Παγίδα θανάτου σε αρχιμαφιόζο

Έκρηξη στη Βουλιαγμένης: Παγίδα θανάτου σε αρχιμαφιόζο Facebook Twitter
1

Ένας 56χρονος άνδρας με καταγωγή από τον Λίβανο και αυστραλιανή υπηκοότητα, είναι ο τραυματίας από την έκρηξη παγιδευμένου, πολυτελούς αυτοκινήτου, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Κατά πληροφορίες είναι ηγετικό μέλος της αυστραλιανής μαφίας και φέρεται να είχε δοσοληψίες και με τη ρώσικη μαφία.

Όπως αναφέρουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας έφυγε από την Αυστραλία όταν ξέσπασε ένας άτυπος «εμφύλιος» στη συμμορία μηχανόβιων «Comancheros», της οποίας είχε υπάρξει αρχηγός.

Έκρηξη στη Βουλιαγμένης: Παγίδα θανάτου σε αρχιμαφιόζο Facebook Twitter

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10:10π.μ, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, στο νούμερο 128 της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας. Ο στόχος, βγήκε από κοντινό γυμναστήριο στο οποίο είχε μπει περίπου στις 9π.μ.

Πατώντας το κουμπί για να ανάψει τη μηχανή, το αυτοκίνητο εξερράγη και τυλίχτηκε στις φλόγες, οι οποίες πέρασαν και στα τέσσερα παρκαρισμένα οχήματα πίσω από αυτό. Τα θραύσματα της έκρηξης έφτασαν μέχρι το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας της Βουλιαγμένης. 

Οι περίοικοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, ενώ οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον άντρα με εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια - χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

Ο άνδρας, του οποίου τα αρχικά είναι A.J.M μπήκε στο αυτοκίνητό του και έβαλε μπροστά τη μηχανή, ενεργοποιώντας, όπως φαίνεται, εν αγνοία του και τα εκρηκτικά στο αυτοκίνητο. 

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, που έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά ενώ τον χώρο εκκένωσαν και σάρωσαν για στοιχεία αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Έκρηξη στη Βουλιαγμένης: Παγίδα θανάτου σε αρχιμαφιόζο Facebook Twitter
Έκρηξη στη Βουλιαγμένης: Παγίδα θανάτου σε αρχιμαφιόζο Facebook Twitter

Το θύμα, υποβάλλεται αυτή την ώρα σε επέμβαση στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διακομίστηκε, νωρίτερα, σε σοβαρή κατάσταση.


Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό καθώς βρέθηκαν υπολείμματα δυναμίτιδας στο σημείο.

Το πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Mercedes-AMG, είχε πινακίδες Αυστραλίας και από τη σφοδρότατη έκρηξη θα μπορούσαν να έχουν τραυματιστεί περαστικοί. 

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, θεωρώντας πιθανότερο σενάριο το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ παίρνουν καταθέσεις από άτομα που συνδέονται με το θύμα, προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες για αυτόν.

Ο άνδρας ζει τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα και επισκεπτόταν το συγκεκριμένο γυμναστήριο σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Παρά τη σύνδεσή του με τον υπόκοσμο της Αυστραλίας, ο 56χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τα αυστραλιανά ΜΜΕ πάντως μεταδίδουν ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ήταν γνωστός διακινητής ναρκωτικών και πρώην αρχηγός της αδίστακτης συμμορίας των Comancheros.

 
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια