Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Μοναστηράκι - Απειλούσαν επιβάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Μοναστηράκι - Απειλούσαν επιβάτες (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
7

Ένα προκλητικό «σόου» έστησε το μεσημέρι του Σαββάτου η Χρυσή Αυγή, εμφανίζοντας τάγμα εφόδου στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει αυτόπτης μάρτυρας στην «Εφ.Συν.», που αναφέρει πως δέχτηκε από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης, γύρω στις 2 το μεσημέρι δεκάδες άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χ.Α. και κρατώντας στα χέρια κοντάρια και σημαίες, κατέβηκαν στις αποβάθρες του μετρό.

Εκεί, αφού πέταξαν τρικάκια, άρχισαν να φωνάζουν «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς», για τον 35χρονο που σκοτώθηκε στις Βουλιαράτες.

Τα μέλη της Χ.Α. δεν δίστασαν να απειλήσουν μάλιστα επιβάτες που προσπάθησαν να απαθανατίσουν τα γεγονότα με τα κινητά τους.

«Σβήστο γιατί θα σε βρούμε όπου κι αν είσαι»: με τη φράση αυτή ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις απειλές που δέχτηκε όταν προσπάθησε να καταγράψει τη σκηνή με το κινητό τηλέφωνο, προσθέτοντας ότι ανάλογη συμπεριφορά επέδειξαν οι χρυσαυγίτες και σε άλλους επιβάτες, τους οποίους δεν άφηναν ούτε να μαζέψουν τα τρικάκια από τους χώρους του ηλεκτρικού.

 

Με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Νομίζω ότι είναι λάθος η λογική του "ανεχόμαστε". Δηλαδή τι έπρεπε να γίνει να έρθει η αστυνομία και να τους μαζέψει; Αυτόματα τους κάνεις "ήρωες" και "αντισυστημικούς" ειδικά δε όταν έχεις δεκάδες άλλες φιλοαριστερές ομάδες που διαμαρτύρονται με παρόμοιο τρόπο. Δεν μου είναι ευχάριστη η εικόνεα αλλά πολύ αμφιβάλω ότι με την βία θα τους διώξουμε. Η Χ.Α. για να ξαναγυρίσει στην ανυπαρξία χρειάζεται λογική και σωστή παιδιά, πράγματα που πολύ φοβάμαι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν.
Η Χ.Α. κάνει την καλύτερη δουλειά για την αριστερά, κεντροαριστερά και κεντροδεξιά. Γελοιοποιεί πολιτικές απόψεις που θα μπορούσαν πολύ άνετα να κυβερνούν, όπως συμβαίνει στην Ιταλία τώρα. Οφείλει να αναγνωριστεί πως η συνέχιση της ύπαρξης της είναι μία πολύ έξυπνη κίνηση.
"Γελοιοποιεί πολιτικές απόψεις που θα μπορούσαν πολύ άνετα να κυβερνούν"Με άλλα λόγια υπάρχουν οι συστημικοί ακροδεξιοί (γνωστοί και ως "σοβαρή Χρυσή Αυγή" από ορισμένους κύκλους, ή ως Άδωνις/Βορίδης από την ΕφΣυν), και οι αντισυστημικοί, που με την σειρά τους χωρίζονται στους hardcore φασίστες (που εσύ θεωρείς γελοίους--λες και ο Μουσολίνι πχ δεν ήταν γελοίος και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνος) και στους δυνάμει φασίστες (τους λαϊκιστές που εκφέρουν φασιστική ρητορική και κυβερνούν πχ την Ιταλία τώρα) με τους οποίους μοιάζεις να νιώθεις ιδεολογική συνάφεια. Σωστά τα λέω;
Πολύ σωστά.Από πότε η άποψη της ύπαρξης συνόρων και η ύπαρξη εθνικής ταυτότητας και κοινωνικής συνοχής ποινικοποιήθηκε;Συγνώμη που δεν πιστεύουν όλοι στις χώρες-περιοχές.
Καμία "ποινικοποίηση", δεν είπα να σε κλείσουν μέσα επειδή κατά την γνώμη μου έχεις τάσεις (ίσως και εν αγνοία σου) προς την άκρα δεξιά και την συνομωσιολογία. Απλά στο είπα για να το έχεις υπόψιν σου. Να προσθέσω πως συμφωνώ με την άποψη σου ότι οι θιασώτες του political correctness είναι υποκριτές με τους μετανάστες (τους θέλουν μεν, αλλά μακριά από εκεί που ζούνε αυτοί). Έχεις δυστυχώς όμως και άλλες εμμονές με τις οποίες διαφωνώ.Όσο για την εθνική ταυτότητα, έχω και εγώ πολύ έντονη εθνική ταυτότητα ως Έλληνας, και γουστάρω γι αυτό. Απλά δεν αντέχω τις βλακώδεις θεωρίες συνομωσίας και την μεταφυσική.