Μετανάστες - απεργοί πείνας αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν στην Αμυγδαλέζα

Μετανάστες - απεργοί πείνας αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν στην Αμυγδαλέζα Facebook Twitter
1

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)  πολλοί μετανάστες στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα βρίσκονται σε απεργία πείνας από το Σάββατο. Χθες, Κυριακή, δύο από αυτούς αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν. Ο ένας έκοψε το λαιμό του με ένα σπασμένο τζάμι, ενώ ο άλλος ήπιε ένα μπουκάλι σαμπουάν, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση και δημοσιεύει το Βήμα.

Η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσε σε αντιρατσιστική διαδήλωση στο Μενίδι, στην πλατεία Αγιου Γεωργίου, το απόγευμα της Κυριακής και αντιπροσωπεία θα επιδιώξει να επισκεφθεί τους απεργούς πείνας, μαζί με ομάδα γιατρών και δικηγόρων.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει: «Δύο απεργοί πείνας από τις εκατοντάδες που ξεκίνησαν χθές [Σάββατο] στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας προχώρησαν σήμερα το πρωί σε απόπειρα αυτοκτονίας. Ο ένας στο Μπλόκ 13 χρησιμοποίησε σπασμένο τζάμι από το παράθυρο και έκοψε το λαιμό του. Ο δεύτερος ήπιε ένα μπουκάλι σαμπουάν. Περίμεναν με τις ώρες ασθενοφόρο. Δεν γνωρίζουμε τη εξέλιξη της υγείας  τους. Η απεργία πείνας των μεταναστών απλώνεται πλέον και σε άλλα σημεία από ώρα σε ώρα.»

Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κοινοτήτων μεταναστών με κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και συγκρότησε επιτροπή αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η επιτροπή στηρίζεται από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Μπαγκλαντές DOEL, το Σύλλογο Ενωμένων Αφγανών στην Ελλάδα, την Κοινότητα Σενεγάλης, την ASANTE , την Αιγυπτιακή Κοινότητα κα. Παρέστη επίσης ομάδα δικηγόρων.

Η επιτροπή δήλωσε την στήριξη της στο αίτημα των απεργών πείνας: "Ελευθερία τώρα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες".

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΚΡΗ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Έλειπαν έγγραφα και κοσμήματα της 59χρονης από το σπίτι - Δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η άτυχη γυναίκα ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και είχε αγοράσει την μονοκατοικία για να είναι κοντά στους συγγενείς της
THE LIFO TEAM
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: «Ήμουν σίγουρος 100% ότι έχει σκοτώσει τη θεία και την ξαδέλφη μου» - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Ο 54χρονος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως οι δύο γυναίκες έφυγαν από τη ζωή πριν τρεις μήνες και ο ιατροδικαστής εκτιμά πως οι σοροί τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο πριν από έναν μήνα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια