Η Λεπέν συμμαχεί με τον Σαλβίνι στην καμπάνια των ευρωεκλογών

Η Λεπέν συμμαχεί με τον Σαλβίνι στην καμπάνια των ευρωεκλογών Facebook Twitter
2

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κάνει καμπάνια για τις ευρωεκλογές στις «ίδιες πολιτικές γραμμές» με τον σύμμαχό της της ιταλικής Λέγκα, τον Ματέο Σαλβίνι. 

Όπως υποστήριξε, στόχος είναι μία «δημοκρατική επανάσταση των χωρών» στην Ευρώπη.

Ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έγινε υπουργός Εσωτερικών της νέας ιταλικής κυβέρνησης ακροδεξιών/λαϊκιστών, «γνωρίζει καλά τις θέσεις μας. Τις συμμεριζόμαστε από κοινού. Θα κάνουμε φυσικά προεκλογική εκστρατεία επάνω στις ίδιες πολιτικές γραμμές», δήλωσε στο Radio Classique η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού.

«Εχουμε πολύ φιλικά αισθήματα ο ένας για τον άλλον. Τρέφω μεγάλο σεβασμό γι΄αυτό που κάνει», ανέφερε.

«Πηγαίνουμε μαζί με όλους εκείνους που συμμερίζονται τις ιδέες μας στην Ευρώπη για να κάνουμε αυτήν την ευρωπαϊκή δημοκρατική επανάσταση», δήλωσε η Λεπέν υπενθυμίζοντας την ανάληψη της εξουσίας από την άκρα δεξιά στην Ιταλία και την Αυστρία.

«Στόχος μας δεν είναι να έχουμε έναν δύο περισσότερους ευρωβουλευτές. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε έναν πλειοψηφικό συνασπισμό εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να σταματήσουμε αυτήν την τρελή κούρσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», απείλησε η Λεπέν, για την οποία «δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς ελεύθερες και κυρίαρχες χώρες».

Κατά την γνώμη της, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν υπερασπίζεται την Ευρώπη, αλλά την Ευρωπαϊκή Ενωση, «μία αντιδημοκρατική κατασκευή... τα αποτελέσματα της οποίας είναι απολύτως καταστροφικά, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο».

Η Λεπέν διαβεβαιώνει ότι το κόμμα της θα κάνει προεκλογική εκστρατεία «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», μετά την κατάσχεση από τη δικαιοσύνη το καλοκαίρι ποσού 2 εκατομμυρίων από την κρατική επιχορήγηση προς τον Εθνικό Συναγερμό στο πλαίσιο της υπόθεσης των εικονικών θέσεων απασχόλησης του Εθνικού Μετώπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Παραδοξότητα.Ακροδεξιοί Σοσιαλιστές λαϊκιστές εναντίον διεθνιστών εθνομηδενιστών ακροαριστερών καπιταλιστών.Γιατί οι ιδεολογίες μεταλλάσσονται με την ίδια δυναμικότητα που αλλάζει και η γλώσσα.