«Εξαιρετικά σπάνιο γεγονός» προκάλεσε τις διακοπές ρεύματος, λέει ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ

«Εξαιρετικά σπάνιο γεγονός» προκάλεσε τις διακοπές ρεύματος, λέει ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Facebook Twitter
(EUROKINSSI)
2

Για εξαιρετικά σπάνιο γεγονός που προκάλεσε τις εκτεταμένες χτεσινές διακοπές ρεύματος στην Αττική, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μανούσος Μανουσάκης δήλωσε:

«Το πρόβλημα προέκυψε από πτώση αγωγού μεταφοράς επάνω σε τρεις ζυγούς, στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης. Οι τεχνικοί διευθυντές του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Δεν υπήρξε ξανά εκτεταμένη διακοπή ρεύματος εδώ και 14 χρόνια. Αντικειμενικά, είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός.

Αυτή την στιγμή διερευνούμε ακριβώς να βρούμε ποια είναι η αιτία», συνέχισε ο κ. Μανουσάκης, «υπάρχουν δύο πιθανά στοιχεία του συστήματος, στα οποία μπορεί να οφείλεται η αστοχία. Το ζήτημα είναι ότι είναι καινούργια στοιχεία, έχουν εγκατασταθεί πρόσφατα, οπότε δεν εκτιμούμε ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος για το μέλλον», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Δεδομένου του χθεσινού, θα προβούμε σε έκτακτη εξέταση όλων των στοιχείων του δικτύου, των στοιχείων των Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης, καταρχήν στην περιοχή της Αττικής, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον», προσέθεσε.

Επίσης θέλοντας να απαντήσει σε όσους μιλούν περί έλλειψης συντήρησης λόγω έλλειψης προσωπικού, ο κ. Μανουσάκης είπε ότι «είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα βγάζουν ανακοινώσεις υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, κάτι που θα σήμαινε απολύσεις, λιγότερο προσωπικό, χειρότερη συντήρηση, όπως σε κάθε διαχειριστή που έχει ιδιωτικοποιηθεί, στην Ευρώπη και αλλού». «Τα στοιχεία αυτά του δικτύου, τεράστια, μεγαλύτερα από το μέγεθος ενός ανθρώπου, μπορούν να "ζήσουν" για δεκαετίες.

Η διοίκηση όμως, όταν το Δημόσιο ανέλαβε τον έλεγχο, αποφάσισε να προχωρήσει σε ανανέωση στοιχείων που δεν έχουν φτάσει στην ηλικία για να ανανεωθούν. Υπάρχουν γι' αυτό 40 εκατ. ευρώ επιπλέον την επόμενη τετραετία. Άρα, όλες αυτές οι αιτιάσεις είναι πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου», κατέληξε.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
{{ «Εξαιρετικά σπάνιο γεγονός» προκάλεσε τις διακοπές ρεύματος, λέει ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ }} Δίκαιο έχει ο κύριος πρόεδρος!Όλα "δουλεύουνε τέλεια επί Κυβερνήσεως Σύριζα-ΑνΕλ!(Τι?Όχι?)
"Επίσης θέλοντας να απαντήσει σε όσους μιλούν περί έλλειψης συντήρησης λόγω έλλειψης προσωπικού, ο κ. Μανουσάκης είπε ότι «είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα βγάζουν ανακοινώσεις υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, κάτι που θα σήμαινε απολύσεις, λιγότερο προσωπικό, χειρότερη συντήρηση, όπως σε κάθε διαχειριστή που έχει ιδιωτικοποιηθεί, στην Ευρώπη και αλλού» "Τελικα με το "περισσοτερο" προσωπικο του ΑΔΜΗΕ συντηρηση εγινε ναι ή οχι; Γιατι δεν απαντανε ευθεως στο απλο ερωτημα;"Η διοίκηση όμως, όταν το Δημόσιο ανέλαβε τον έλεγχο, αποφάσισε να προχωρήσει σε ανανέωση στοιχείων που δεν έχουν φτάσει στην ηλικία για να ανανεωθούν. Υπάρχουν γι' αυτό 40 εκατ. ευρώ επιπλέον την επόμενη τετραετία."Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο να πληρωσουμε 40 εκατομμυρια για κατι που ομολογουν οτι δεν χρειαζεται αντικατασταση. Λενε ψεμματα ή παιζει καποια μιζα;