Ψήφισμα του δήμου Αθηναίων για τη χρήση ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους- Τι ζητά από την Πολιτεία

Ψήφισμα του δήμου Αθηναίων για τη χρήση ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους- Τι ζητά από την Πολιτεία Facebook Twitter
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI
3

Το ψήφισμα που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ζητάει από τον πρωθυπουργό και την Πολιτεία να επιδείξουν ευαισθησία στο κρίσιμο κοινωνικό πρόβλημα της χρήσης των ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους της πόλης. 

«Ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, στηρίζουμε έμπρακτα τις γειτονιές, ξεκινώντας σήμερα μία σειρά συνεδριάσεων του Σώματος στα σημεία της πόλης που πλήττονται περισσότερο, και καλώντας σε δημόσιο διάλογο κατοίκους και εκπροσώπους των αρμοδίων φορέων. Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αντιδρούν δυναμικά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Είμαστε όμως στο πλευρό και των χρηστών, που επιδιώκουν μια αξιοπρεπή μετάβαση στην κανονικότητα. Τους έχουμε κοντά μας και μαζί τους αναζητούμε ρεαλιστικές λύσεις στο πρόβλημά τους, όπως είναι η λειτουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης», τονίζεται στο ψήφισμα.

Το δημοτικό συμβούλιο ζητάει να ληφθούν αμέσως τα εξής μέτρα:

1. Όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις της χώρας, να επιτραπεί η διάθεση υποκατάστατων μόνο στα νοσοκομεία και όχι σε χώρους στο κέντρο της πόλης.

2. Να θεσμοθετηθούν χώροι ιατρικώς επιτηρούμενης χρήσης, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες για τους πολύ σοβαρά εξαρτημένους χρήστες, καθώς και την προστασία της δημόσιας υγείας.

3. Η Ελληνική Αστυνομία να προστατεύσει τους πολίτες από το εμπόριο ναρκωτικών και να απελευθερώσει τις γειτονιές της πόλης από τους στυγνούς εγκληματίες που τις έχουν μετατρέψει σε χώρους ανομίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM
Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για την επικοινωνία του με τον «εγκέφαλο» της κρητικής μαφίας

Ελλάδα / Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για τις συνομιλίες στη δικογραφία: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Τι απάντησε για την επιμονή του κατηγορουμένου να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να γίνει μητροπολίτης, αλλά και την ασυνήθιστη οικειότητα σε διάλογό τους, που αποκαλύπτεται στη δικογραφία
LIFO NEWSROOM
AI in Schools: Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ελλάδα / Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου ψηφιακού δασκάλου για μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Ελλάδα / Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επιβατικό σταθμό της Ηγουμενίτσας, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε ότι μετέφερε στις αποσκευές του ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο: αρκετές ματσέτες, μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ιαπωνικό «κατάνα» και άλλα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Λίγους μήνες πριν τις εκλογές θυμήθηκε το δημοτικό συμβούλιο ότι υπάρχει το πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Το έχει κάνει τέσσερα χρόνια τώρα?Αναφορικά με το ρόλο της αστυνομίας είναι εύλογη η πρόταση καθώς παρατηρείται απραξία της αστυνομίας στο συγκεκριμένο ζήτημα τουλάχιστον αν κρίνω από την πιάτσα ναρκωτικών στη νομική σχολή. Φυσικά οι αστυνομικοί εκτελούν εντολές. Υπεύθυνο είναι το υπουργείο "προστασίας του πολίτη".
Το ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη περνάει ντουκου.Το ότι η καλύτερη πρόληψη είναι η ένταξη περνάει ντουκου.Δουλειές, στέγαση, κοινωνία που να λειτουργεί. Αλλά αν πεις ότι δουλειές σημαίνει επενδύσεις... Καλύτερα να βγάζεις "ψηφίσματα" ό,τι χρήση κι αν έχουν αυτά.Το 2010 πέθανε βίαια το παλιό. Ποτέ δεν αφήσαμε το νέο να γεννηθεί και να αναπτυχθεί. Απλά τώρα μυρίζει η πτωμαΐνη. Και ο Καμίνης ψήφισε υπέρ του εξαερισμού.